Annons

Bröstförminskning

En operation som syftar till att minska volymen och tyngden hos en stor byst. Egen vävnad avlägsnas för att uppnå önskad storlek och vanligtvis görs detta med skalpell och i kombination med ett bröstlyft. Det kan ibland göras med en fettsugning, om man inte anser ett lyft behövas, men det är mindre vanligt.

Bild för Tahiti
TahitiHej,

Efter att funderat i många år tänkte jag nu ta steget att göra en bröstförminskning eller ett bröstlyft.

Någon här som har erfarenhet av lyft eller förminskning? Varför valde ni det ena eller andra?
Och hur blev resultatet?

Och viktigast - vilken klinik/ läkare valde ni?

Det står så mycket om bröstförstoring men inte så mycket om bra ställen för oss som vill ha mindre, så Tack tack tack till alla som vill dela med sig av sina erfarenheter!!!Bild för Annie Gunnarsson
Annie GunnarssonHej!

Jag gjorde min bröstförminskning i onsdags och använder just nu min läk-BH som jag fick av Akademikliniken. Jag upplever att BH:n är väldigt rymlig och sitter löst runtomkring, vilket såklart är skönt, men ska den verkligen sitta så?

Jag ska på återbesök på fredag nästa vecka (9/2) och ska såklart höra med min kirurg då, men hoppas att jag kan få lite tips av er innan dess.
Jag tänkte kolla om någon mer som har gjort bröstförminskning /lyft har opererat mig den 22/1 och efter det är jag svullen under brösten och under armhålorna har även ont på ett speciellt ställe på sidan av brösten. Sen har jag sen igår börjat få ont i bröstvårtorna. Va på återbesök förra veckan o då va jag svullen på ena bröstet bara o lite mörk färg på bröstvårtorna men efter en stund när dom listats fick dom ljusare färg. Även så kliar det o drar i bröstenMer information: 

Återbesök för kontroll och ta bort förbanden, jätte nervös över hur det ser ut, hoppas det ser bra ut


Mer information: 

Bedömning om jag är godtagbar kandidat för bröstförminskning. Mätning och vägning


Bild för dina95
dina95Ska till vårdcentralen om två veckor för att jag ska få hjälp med att ansöka om bröstoperation hos landstinget. Men, jag lider sedan tidigare av diskbråck, har någon här inne tidigare opererat/förminskat/förstorat brösten och haft diskbråck och dessutom genom landstinget? Har flera funderingar, dels om de vill hjälpa mig om de vet att jag har diskbråck?
Kanske är till min fördel? Min största rädsla är också att få extremt mycket ont i ryggen av allt sängliggande men samtidigt så vill jag verkligen operera brösten pga häng/ojämna bröst.Bild för Annie Gunnarsson
Annie Gunnarsson
Mer information: 

Idag var jag på Akademikliniken och gjorde min efterlängtade bröstförminskning hos Johannes Arnason. Allt gick superbra, jag var pigg på uppvaket och personalen var gulliga. Det känns också som att jag har fått den storlek som vi pratade om, en B-C kupa. Tidigare hade jag 75K. Johannes tog bort totalt 2 kg från brösten, en sån enorm lättnad för axlar och nacke.


Annons
Annons

POF-feedback