Annons
6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2017, juni 15 - 23:13
SDA
Bild för SDA
 Offline
Senast sedd: 1 dag 18 tim sedan
Brons
Medlem: 2017-02-10 23:26

Näsborre kollapsar när jag andas in efter operation

Opererade min näsa för två månader sedan ochjag har på sistone märkt att näsan kollapsar när jag andas in. Kan inte förklara hur jag menar men föreställ er att man tar ett väldigt DJUPT andetag genom näsan fast man bara andas normalt. Alltså näsan går in och näsborrarna stängs. Och jag menar inte att det inte går att andas genom näsan, utan att näsborrarna verkligen stängs och det kan man se. Och om utseendet av näsan vill jag inte ens börja prata om. Läkaren har förstört mitt liv. Först så försökte jag acceptera att han har förstört mitt utseende men nu kollapsar min näsa och det är droppen för mig. Jag mår så dåligt har slösat 50 tusen på en kollapsad näsa. Tror ni man får tillbaka en viss del av pengarna tillbaka för läkaren får absolut inte röra näsan igen. Har någon varit med om liknande. Snälla dela ers historier.

Annons
2017, juni 16 - 10:33
Jlm
Bild för Jlm
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 2 dagar sedan
Silver
Medlem: 2016-08-01 19:42

Hej!

Hur ser näsan ut framifrån? Om du försöker förklara. Har det tagits för mkt brosk från något område?

Ja vet vad du menar med att näsan går ihop när du andas, tänker om kirurgen dragit in näsborren för mycket så den inte skapar en kanal typ så den slår ihop med andra sidan när du andas.?

2017, juni 16 - 10:53
SDA
Bild för SDA
 Offline
Senast sedd: 1 dag 18 tim sedan
Brons
Medlem: 2017-02-10 23:26

Ja exakt jag tror han tagit för mycket så näsan stängs när jag andas. Tror du man kan fixa det?

2017, juni 16 - 10:57
Jlm
Bild för Jlm
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 2 dagar sedan
Silver
Medlem: 2016-08-01 19:42

Hm. Ja fixa går det säkert att göra med korr. Sen om det är en liten operation eller stor beror ju lite på vart "problemet" ligger. Har en nära vän som upplever som dig, på en sida. Problemet ligger i att näsborren dragits in lite för mkt på den sidan (ej synligt då det är symmetriskt)

Men hur ser den ut framifrån? Har du någon insjunkning osv? Hur längesedan gjorde du din operation?

Annons
2017, juni 16 - 12:35
SDA
Bild för SDA
 Offline
Senast sedd: 1 dag 18 tim sedan
Brons
Medlem: 2017-02-10 23:26

Näsborren ser kollapsad ut på ena sidan. Min andra näsborre ser normal ut och men ens sidan av näsan ser konstig ut. Kan inte förklara men det känns som att näsborren kollapsar mer och mer för varje vecka. Opererades för 2 månader sen. Ska på återbesök om två veckor. Jag ångrar verkligen att jag valde just min kirurg. 3 veckor efter op så gick jag till honom och visade honom min näsborre och det enda han sa är att ingen har en perfekt näsa. Jag vet att ingen har en perfekt näsa men mina näsborrar var bra innan op så varför gjorde han så med dom. Jag ska verkligen anmäla honom.

2017, juni 16 - 12:51
Jlm
Bild för Jlm
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 2 dagar sedan
Silver
Medlem: 2016-08-01 19:42

Okej, men 2 månader är inte alls lång tid. Tänker att min svullnad spökade jätte mycket då jag också var orolig för kollaps osv. Det jag vet idag är att svullnaden kan lura dig extremt mycket då ena sidan sväller av innan den andra. Fick även bulor som försvann och näsan blev trippel så liten typ. Känns som det blev en tyngd på min tipp av svullnad så jag även fick ojämna näsborrar första månaderna. Men nu vet jag inte hur din näsborre ser ut, du skulle inte kunna skicka en bild privat?

Men påverkar det din andning så är det ju något lurt, dock kan det vara den där satans svullnaden också. Det är så svårt att veta! Din kirurg kommer nog be dig att vänta ut, för du kan fortfarande inte göra så mycket just nu :/

Det är psykiskt jobbigt jag vet och jag hoppas att det lägger sig för dig och inte är en kollaps. Dock går det ju att åtgärda hos någon kompetent kirurg, tror inte näsborren går på en totalnäsplastik.