Annons

Bukplastik - full - stor, Bröstförstoring jun 2017 - Art Clinic - Uppsala Aili Low - HeddaLovisa

Bild för HeddaLovisa
HeddaLovisa

2 barn, 37 år, 157cm, 56 kg
Bröstförstoring samt Stor bukplastik
Konsultation 12/1-2017 Dr. Aili Low, Art Clinic
Op 7/6
Storlek innan OP 75 B
Storlek efter OP vet ej ännu

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
onsdag, 7 juni, 2017

Hej!
Jag tänkte försöka mig på att berätta om min operation som jag gjorde för två dagar sedan. Efter vad som känns som en mindre evighet sedan första konsultationen i januari var det äntligen dax för OP. Den 7/6 var en dag som jag aldrig trodde skulle komma och så plötsligt var den här! Full buk och bröstoperation skulle jag nu göra pga kejsarsnitts hudveck som aldrig kunde tränas bort samt en diastas på 5 cm. Brösten var rätt "trötta" efter två ammande barn (fyllde knappt ut en B-kupa)

Jag hade som de flesta andra läst mig svettig om liknande dubbelingrepp som jag nu skulle göra men trots all läsning var jag grymt nervös när det äntligen var dax.
Dagen innan OP röjde jag på som vanligt. Åkte ut med man och barnen på utflykt och satt i gröngräset med jordgubbar och och firade nationaldagen. Hemma igen fick jag någon städ och plocka undan mani- misstänker att det var hjärnans sätt att förbereda sig för det vegetativa tillstånd man sedan ändå hamnar i :D På kvällen tog jag descutandusch och därefter kröp jag ner i renbäddar säng. Sov trots allt väldigt bra den natten.

Vaknade tidigt som attans, förberedde min lilla väska och vid 11 skulle jag infinna mig på Art Clinic. Sista descutanduschen och sen var det iväg. Fick skjuts av min man som såg mer nervös ut än mig när vi pussades hejdå utanför dörrarna till kliniken.

Väl på plats blev jag hänvisad till ett mindre rum med bekväma stolar, en TV stod på och jag satt och försökte koncentrera mig på vad Malou i efter tio sa men ska ärligt talat säga att jag hörde inte mycket. Strax därefter får jag komma till mitt rum. Jag får ganska omgående byta om till morgonrock och vita långstrumpor. Jag fick även en liten burk med diverse tabletter att ta. Får även dropp. I rummet bakom vikväggen ligger redan en patient som jag förstår redan gjort sin operation och efter att hon försiktigt frågat om mitt namn visar det sig att det är samma tjej (Amadores) som jag skrivit med här på POF under några veckors tid. Så kul att ses på riktigt! Vi låg och småpratade lite om hennes mående och vad jag strax skulle få gå igenom. Kändes så skönt att höra hennes betryggande ord om att det kommer gå bra!

Går med en sköterska och blir vägd och hon frågar om jag behöver kissa vilket jag lyckas med! Tillbaka till rummet och pratar en liten kortis till innan det är dax för att bli ritad på. Dr Aili hämtar mig och vi går in i ett rum där jag blir krigsmålad efter konstens alla regler. Därefter fotograferas jag i min gröna kroppsmålning. Ganska snart efter det träffar jag narkosläkaren och det är dax. Får själv gå in i operationssalen som ligger några rum bort och därinne möts jag av ett glatt gäng i en ljus sal. Får krypa upp i en varm och mjuk säng och blir nerbäddad. Syrgas kopplas på och narkosläkaren pratar med mig om hur gott jag ska sova. Hon var så otroligt fin den människan. Kände fullt förtroende. Ganska snart säger hon att jag kan ta några djupa andetag och sen minns jag inget mer.

Vaknar och har drömt en dröm vilket jag säger till alla i rummet " Jag drömde om barnen" det var verkligen som att vakna en söndagsmorgon och vara fullt utvilad. När det gick upp för mig efter en stund att operationen vad gjord kände jag bara WOW! Vad jag kände som fem minuter hade i själva verket tagit två timmar.

Allt hade gått bra meddelade Dr Aili och de hade sytt ihop diasatsen på 5 cm och brösten var på plats. När jag kikade ner på brösten blev jag så lycklig. Äntligen hade jag fått bröst! BH fick jag först några timmar senare så jag kunde i lugn och ro ligga och beundra mina nya polare :)

Fick komma hem i går morse och känner naturligtvis av smärta men den är hanterbar. Är lite yr i bollen och svårt att sätta sig upp, rätta till kuddar osv men det går ändå över förväntan. Går som en räka, framåtböjd men klarar toa besök och annat själv. En dag i taget nu tänker jag.

Som avslut vill jag bara passa på att berätta att mitt val av klinik och kirurg var det bästa jag gjort. Dr Aili är superduktig och förtroendeingivande. Hon är noggrann och otroligt lyhörd för vad patienten önskar. Kan varmt rekomendera både henne som kirurg och Art Clinic i Uppsala! Hör gärna ev er till mig om ni har några funderingar gällande de två operationerna eller läkningsprocessen och lycka till alla ni som har op framför er!

Kram
HeddaLovisa

2017, juli 31 - 13:38
KarolinaP
Bild för KarolinaP
 Offline
Senast sedd: 1 dag 19 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-07-28 22:59

Tack snälla för att du delar med dig! Låter helt fantastiskt, nu ser jag fram emot min op ännu mer :) Vilket var värst bröstförstoringen eller bukplastiken? Vilket återhämtade du dig snabbast ifrån?

2017, juli 31 - 17:07
Dibba
Bild för Dibba
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 3 dagar sedan
Silver
Medlem: 2017-02-05 17:31

Grattis till att operationen äntligen är gjord även om det var snart 2mån sedan och underbart att du mår/mådde bra, ta hand om dig nu!!!

2017, augusti 12 - 01:13
Bam
Bild för Bam
 Offline
Senast sedd: 5 månader 3 veckor sedan
Silver
Medlem: 2017-07-11 08:47

Tack för att du delar med dig! Otroligt betydelsefullt! Hur lades snittet på magen? T-snitt eller höft till höft?

Annons
2018, april 10 - 14:33
Liljabönan
Bild för Liljabönan
 Offline
Senast sedd: 4 dagar 19 tim sedan
Brons
Medlem: 2018-04-09 21:20

Hej, tack för att du delar med dig. Har bokat in konsultation hos Dr Aili och är lite nervös. Hur känns det nu X antal månder efter? Hur är resultatet?
Med vänlig hälsning

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

POF-feedback