Annons

Bröstlyft maj 2019 - KKAB - Kosmetisk Kirurgi AB - Jönköping Ivan Letterfors - pmkmo

pmkmo's picture
pmkmo

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Monday, 27 May, 2019

Nu är det dag 2 efter min bröstoperation på kosmetisk kirurgi i Jönköping. Jag har gjort ett lyft/förminskning utan implantat! ?

Flera veckor innan det var dags var jag så otroligt nervös. Jag kunde inte koncentrera mig på någonting. Jag var lättirriterad och ledsen. Jag trodde jag skulle gå igenom det värsta men det visade sig att jag oroat mig helt i onödan! ?

Kvällen innan operation duschade jag med descutan precis innan läggdags. Jag hade även förberett med nytvättade lakan och rena kläder. Storstädat hemmet och fyllt upp kylen för att slippa gå och handla på några dagar.

Gick och la mig ganska sent. Hade väldigt svårt att sova då jag var både nervös, orolig, rädd men också väldigt förväntansfull och lycklig att det snart var dags!

Klockan 06.00 ringde klockan. Jag tog med mig musik in på toan och tog sista descutan-duschen. (blev inte alls så torr som många säger och då är jag extremt torr från början) Musiken var mest till för att få mig på andra tankar. Jag lyssnade på Håkan Hellström och sjöng med, högt och antagligen väldigt fult. Stackars grannar om dom blev väckta utav det ?

Satte mig lite i i soffan med ren morgonrock. Skakade av nervositet och oro. Jag tände ljus och satte på TVn. Tänkte jag skulle göra det lite mysigt. Trodde väl att det skulle hjälpa mot nervositeten att försöka ha lite ”mysmorgon” haha! Men nej. Ringde mamma och grät en skvätt. Tänkte att det här kommer jag aldrig kunna utföra. IDAG? JAG? OMG.

Klädde på mig mjuka träningstajts och en hoodie med dragkjedja. Jeansjacka. Vans-skor. Hade en väska med pyjamas, bodylotion, hårolja, borste och tandborste då jag skulle sova hos syrran första nätterna. Nervösbajjade typ 100 gånger innan jag gick hemifrån haha.

När klockan var ca 7.40 mötte jag min syster utanför mig. Jag hade tid kl 8 och bor väldigt nära kliniken. Hon var så glad och förväntansfull för min skull. Men hon märkte snabbt att jag var ett vrak så hon fick mig snabbt på andra tankar! ❤️

VÄL FRAMME! Står i hissen upp till KKAB och Ivan Letterfors. Plingar på dörren och där kommer han gåendes. Världens gosigaste lilla gubbe haha. Han är ju bara helt underbar. Jag skulle vilja ta med mig honom hem! ??

Där ifrån gick det sjuuukt fort. Han visade mig till ett rum där det stod 3 sängar och eftersom att jag var först så fick jag välj säng. På sängen låg det t-shirt och en morgonrock. Jag fick byta om och direkt komma in på hans kontor där han ritade på mig och vi bestämde det sista. Han förklarade exakt hela tiden vad han gjorde, hur han tänkte och jag hade hela tiden chans att ge mina önskemål.

Jag sa i sista sekund att jag vill inte bara lyfta utan jag vill även ha dom lite mindre. ”Självklart löser vi det” sa han bara då ?

Sen fick jag sätta mig på min säng igen. Min syster var där hela tiden. Dom visste att jag var supernervös. Jag fick fylla i något hälso-papper och sen var det dags..

Jag gick från min säng in till operations-salen. En väldigt gosig sköterska som höll om mig hela vägen in till salen och sa att allt kommer gå bra och att dom kommer ta hand om mig! ☺️

Väl där inne fick jag klä av mig allt utom trosorna. La mig på operationsbordet. Klockan var då 8.30 så det gick som sagt väldigt fort. Fick en filt över mig och en sådan där mössa. Fick lägga mig med armarna utsträckta som ett kors. Det var 4 pers där inne då. 3 sköterskor och 1 narkosläkare. Dom förklarade allt som skulle hända. Der var ju typ detta jag var mest nervös över. Narkosen alltså.

Fick en nål i armvecket. Var livrädd bara för den. Ja ni hör ju. Det är en mesig tjej vi har här ? Men det kändes inte ens. Sen sprutade dom in sömnmedel och jag fick andas in syre i en mask. Tog kanske 2-3 sekunder innan allt snurrade och det sista jag sa var ”oh fyfan...” ? Sen sov jag!

Vaknade upp 1.5 timma senare (klockan 10) utanför rummet under både täcke & filt med en jättevarm värmelampa över mig. Det var jättevarmt men ändå frös jag och skakade. Kändes som jag somnade för 1 sekund sen. Min syster satt bredvid när jag vaknade. Det hade jag önskat ☺️ Jag vet att jag sa att jag hade ont. Jag grät av lycka på uppvaket haha. Som en riktig lipsill. Vet att jag tjöt och sa typ:

”jag har gjort det nu... dom var så gosiga mot mig.. va skönt att jag vaknade här.. men varför har jag ont? kan jag få sova lite till?” ?

Fick lite mer morfin insprutat i armen. Mådde inget illa. Var bara väldigt snurrig och hade svårt att ha både ögonen öppna samtidigt.

Tror jag kanske somnade om lite. Har lite minnesluckor från uppvaket. Frågade min syster samma sak typ 1000 gånger.

Hon sa även att Ivan hade kommit ut från operations-salen heelt genomblöt av svett ?

Kördes in till mitt rum i rullstol. Det var lite läskigt att ställa sig från sängen till rullstolen men det gick bra. La mig i sängen på rummet. Då var det två andra tjejer i rummet också som skulle opereras efter mig. Jag fick jättego frukost. Macka, yoghurt, saft & kaffe. Kaffet såg förjävla gott ut men jag hade ont i halsen efter slangen man har i halsen under narkosen så kunde inte dricka kaffet. Den svidande känslan försvann dock framåt kvällen sen.

Sen kom en sköterska och skulle prata och sätta på mig läk-bhn. Just då var jag bara invirad med bandage och som en megastor kompress under. Det satt såå tajt. Det var en sjukt läskig känsla när hon tog av bandaget. Kändes som brösten skulle ramla av.

Då fick jag se dom för första gången. Jag säger bara OMG vilka fina tuttar ? Små, söta, fasta. Sitter helt och håller på plats. Dom är precis så jag ville ha dom! Både jag och min syster var wow-ade! ?

Jag hade tydligen fått dränage i sidorna utav varje bröst som hon skulle ta bort innan jag fick åka hem. Som tur var så visste jag inte detta innan men när hon drog ut det så sa hon ”ta nu några djupa andetag”. Jag andades djupt. Det sved. Och just då så drog hon ut som en liten trasa inifrån mitt bröst?? På båda sidorna. Jag såg det aldrig tack & lov men min syster såg allt. Hon tejpade för själva ”hålet” med tejp. Det är lite extra ömt där nu ? Jag undrar varför jag hade blodiga trasor inuti mina bröst.. Läskig tanke.

Sen var klockan redan 14 och jag fick åka hem! ☺️ Pappa kom och hämtade oss. Nu är det två dagar post op och jag är fortfarande hos min syster. Har sovit här i två nätter nu. Vi har kollat TV, ätit godis och god mat.

Jag har mått mycket bättre än väntat. Självklart gör det ont men inte alls så som jag tänkte. Det spänner och trycker lite. Är ömt och svullet lixom. Sticker till lite i såren ibland. Har legat ner när jag behövt men även gått runt en hel del. Redan igår vid 07 var jag med och lämnade min systerdotter på dagis och handlade. Då hade det inte ens gått ett dygn.

Jag tar panodil var 6e timma och en morfintablett precis innan läggdags.

Det jobbigaste hittills är att behöva sova på rygg. Sover knappt nånting på nätterna för vill bara lägga mig på mage eller sidan. Sen sitter läk-bhn jävligt tajt! ?

Läk-bhn ska jag ha dygnet runt i två veckor. Där efter endast vaken tid. Jag får duscha från och med när jag vill men har inte vågat än. Jag är sjukskriven 2 veckor. Återbesök om 2 veckor och då byts även tejpen för första gången sen ska jag byta den var 3e dag.

Jag vill bara säga till alla som är lika nervös som jag var - du är nervös i onödan! ? (sen är det olika för alla såklart och självklart ÄR man nervös) men detta har än sålänge inte varit något jobbigt eller plågsamt. Hade jag behövt göra om det hade jag inte tvekat. Narkosen var mest rolig och en ganska cool upplevelse och smärtan nu i efterhand är typ ingenting egentligen.

Nu väntar en lång läkprocess och jag hoppas jag ska slippa problem och komplikationer. Att det ska läka fint och smidigt och att dom inte ska förändras aaalllt för mycket då jag älskar hur dom ser ut nu! ?⭐️

2019, May 30 - 20:58
furdygurdy
furdygurdy's picture
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2018-05-29 20:03

Tack Pmkmo för din berättelse. Så härligt att allt gick så bra. Jag ser så mycket framemot att uppleva just detta, titta ner och tänka "wow detta är mina tuttar!"

Hoppas du tar det lugnt nu.
Kram

2019, June 1 - 16:57
pmkmo
pmkmo's picture
Offline
Last seen: 8 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2017-10-04 18:24

Tack själv Furdygurdy för att du ville läsa! ? Det är det bästa jag nånsin gjort, kan nästan gråta en skvätt ibland när jag ser dom haha! ? Hoppas att du ska få känna detsamma!

Jag försöker ta det hyfsat lugnt även om det är svårt då jag mår väldigt bra och inte har ont.. ☺️

Kram!

2019, June 15 - 12:25
Sahara
Sahara's picture
Offline
Last seen: 4 years 7 months ago
Silver
Joined: 2019-06-11 08:06

Härlig operationsberättelse. Jag var också orolig och trodde typ att jag skulle dö under operationen. Men nu i efterhand så ångrar jag ju istället att jag väntat så länge ?
Dag fem nu efter lyft+295 cc implantat och jag mår ju ganska bra :) och är sjukt stolt över mig själv för stt jag vågade trots att typ alla i min närhet sa att jag inte borde.

Annons
Annons
Annons
Annons