Annons
2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2019, juli 16 - 17:41
Seio
Bild för Seio
 Offline
Senast sedd: 10 månader 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2016-04-21 21:37

När kan man få näsoperation genom landstinget?

Jag hade en näsoperation för snart 5 sen, sedan hade jag en korrigering för 3-4 år sedan.
Efter korrigeringen så har jag fått problem.

Ena sidan går knappt att andas in igenom, och därför kan jag bara ligga på en sida för att kunna andas på natten. Den andra sidan går det oftast att andas igenom, men ibland kan det bli svårt också. Jag tror näsans väggar på utsidan inte håller upp sig själva helt bra.

Kirurgen hade också lagt in några vinyl trådar tror jag, och de klämmer åt näsan. Vilket gör att nästippen inte kan puttas innåt, och ibland gör ont.

Jag har också rinit eller "rinnande näsa". Ofta så får jag massor av släm i halsen ock måste spåtta ut några klumpar på morgonen. Mina ögon vattnas väldigt mycket också, om det blåser lite så blir det tårar, eller om det är kallt.
Jag misstänker att det har att göra med de där vinyl stängerna, eftersom att de förmodligen irriterar näsan väldigt mycket.

Kan man få det här fixat av landstinget? Alltså att dom tar ut vinyl trådarna, och fixar näsväggarna så jag kan andas?
Jag kan fortfarande få en komplitering hos kirurgen jag gick till, men då måste jag bestämma mig fort. Litar inte helt på honom där emot. Han kan nog bara ta bort vinyl trådarna, och inte fixa andningsproblemen där emot. Jag vill helst inte gå igenom fler än nödvändigt av operationer (alltså inte en för att ta bort vinyl trådarna, och sen en till för att rätta till andningen).

Annons
2019, juli 30 - 02:33
kippky
Bild för kippky
 Offline
Senast sedd: 1 dag 5 tim sedan
Silver
Medlem: 2014-03-19 03:14

Har lite.samma problem efter op fast min kirurg vägrar hjälpa. Jag har prövat lanndstinget tidigare men de brydde sig inte om mina bekymmer.

27 år, 165 cm, 57kg

Missnöjd med tidigare näsoperation.
Letar efter kirurg som kan fixa den.