Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2019, September 5 - 16:03
91an
91an's picture
Offline
Last seen: 2 years 5 months ago
Brons
Joined: 2012-06-16 17:23

Eftersöker specialistkirurg för "ovanligt" problem (ögonbottenkirurgi)

Hej!

Jag är en man, 28 år. Min fråga är nog lite utöver det vanliga, men jag undrar om det finns någon som känner till en bra specialistläkare/kirurg inom området för kraniofaciala (skalle/kranium) operationer.

Det är nämligen så att mitt högra öga sitter något djupare än mitt vänstra om några millimetrar (ett tillstånd som kallas enoftalmus) vilket därtill får det högra ögonlocket att hänga ner lite mer än på motsvarande sida vilket har fått en del att, lite nonschalant, påpeka att jag alltid ser trött ut i bilder (utan att då känna till den bakomliggande orsaken). Jag kan acceptera det faktumet - ingen är fullständigt symmetrisk, om det inte vore för att mina ögon blir lite "lopsided" i bilder, dvs pupillerna är inte på samma höjd med varandra. Det ser konstigt ut och kan närmast liknas vid en vertikal skelning.

Vissa ögonbottenfrakturer, däribland "blowout"-frakturer som ofta leder till enoftalmus, korrigeras direkt vid uppkommen skada och då används en typ av platta som läggs i ögonhålan för att "lyfta" upp ögat till korrekt utgångsäge. Jag kan inte gå den traditionella vägen, det vill säga söka och få specialistsjukvård bekostad eftersom ingen ögonbottenfraktur kunnat påvisas vid tidigare CT/datortomografi, och då anses problemet vara enbart estetiskt.

Därför söker jag med ljus och lykta efter en specialistkirurg/läkare som utför estetiska operationer inom området för kraniofaciala åkommor. Dessa finns naturligtvis inom specialistsjukvården på landets alla större universitetssjukhus, men finns dessa hos privata plastikkliniker i Sverige? Jag har sett att det jag eftersöker erbjuds i USA och andra delar av världen men är dessvärre inte villig att resa internationellt.

/Med vänlig hälsning

Annons
2019, September 7 - 06:33
hallonsmurf
hallonsmurf's picture
Offline
Last seen: 9 months 5 days ago
Silver
Joined: 2012-11-01 19:55

Kolla upp Davor Jergovic på aleris plastikkirurgi. Han verkar ha bra erfarenhet av ansiktskirurgi iaf. https://www.alerisplastikkirurgi.se/vara-lakare-och-behandlare/davor-jergovic/

Op1 Patten H på Nordiska
Op2 Magnus på Nordiska
Mina inlägg blir raderade ofta tack vare NK, har blivit blockerad på deras insta, och även Bröstförstoringsgruppen på fb vilket bara visar att alla grupper är i kommersiellt syfte och inte till för medlemmarna. Folk förd bakom ljuset tyvärr. Önskar att de missnöjdas röst fick komma fram så man inte behövde ta i så mkt. Låt kirurgens kompetens tala för sig själv ist för att manipuleras med fake omdömen och felaktig marknadsföring.

2019, September 17 - 19:38
lunsan
lunsan's picture
Offline
Last seen: 7 months 1 week ago
Silver
Joined: 2011-08-22 15:23

Kolla med Hamid nataghian nordiska kliniken ( osäker på stavning ) han jobbar där och på karolinska . På karolinska jobbar han på kraniofaciala avd.

Kön: Tjej/Kvinna
Vikt: 52 kg
Längd: 158 cm
Ålder: 35 år
Antal Barn: 2
Har 295 cc = c-kupa och gjort fettsugning.

Annons
Annons
Annons