Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2020, March 1 - 09:29
Mgt
Mgt's picture
Offline
Last seen: 3 years 10 months ago
Brons
Joined: 2020-03-01 09:14

Bröstförstoring/lyft hos Örjan Gribbe

Jag ska på konsultation på fredag hos Örjan Gribbe och sedan har jag operationstid 26 maj. Jag misstänker starkt att jag även måste göra ett lyft. Vad är skillnaden mellan ankarlyft och minilyft? Vad måste man ha för förutsättningar för att slippa ankarlyft och bara göra minilyft? Ni som har gjort bröstförstoring med lyft hur ser era bröst ut? På bilder som jag har sett så tycker jag att brösten ser fyrkantiga ut? Jag har hela tiden trott att jag vill ha droppformade men vad är bäst om man ska göra ett lyft? Framför eller bakom muskeln?

Annons
2020, March 1 - 11:48
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 22 hours 51 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Du kan tänka lite så här, att den nya form man får utan lyft är väldigt lik den nuvarande, bara större och fyllgare. Så om bröstvårtan sitter rätt, men bröstet är tomt och vecket därför blir djupt kan man t o m klara sig med bara utfyllnaden. Men om bröstvårtan sitter långt ner och liksom avslutar bröstet undertill, så behöver man som regel göra ett ankarlyft för att bli nöjd. Ett litet bröst behöver kanske en mindre hudreduktion än ett större och kan klara sig med ettt mindre lyft. Om det räcker att få upp bröstvårtan 1-2 cm, kan ett minilyft vara aktuellt.
Däremellan finns ett antal nivåer där man kan trixa lite med att sänka bröstvecket eller tycka att behovet beror på vad man är beredd att acceptera för att slippa vissa ärr etc.

Det fyrkantiga du sett ger med sig med tiden. Man syr stabilt som sjutton för att ge vävnaderna stöd under läkningen och det ger det lite fyrkantiga utseendet, men det formar som regel om sig när suturen lösts upp och vävnaderna fått tid på sig.

Vad som är bäst gällande placering och form styrs mer av andra saker än av ifall du ska komplettera med ett lyft, tycker jag, och utifrån det lilla vi vet om dina förutsättningar är det svårt att svara. 
Får jag rekommendera att du läser några av artiklarna under menyn artiklar, angående placering och val av implantat, så kanske du får lättare att ställa frågorna mer specifikt utifrån din situation?

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

2020, March 1 - 12:29
Mgt
Mgt's picture
Offline
Last seen: 3 years 10 months ago
Brons
Joined: 2020-03-01 09:14

Tack för ett bra svar. Utifrån det du beskriver så kanske jag slipper ett lyft, iaf. Ett ankarlyft. Min bröstvårta sitter in långt ner och den putar rakt ut. Det är själva bröstet som hänger. Så jag kanske klarar mig med ett minilyft.

Annons
Annons
Annons