Annons
9 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2019, juli 15 - 22:32
ElinaL
Bild för ElinaL
 Offline
Senast sedd: 8 månader 2 veckor sedan
Brons
Medlem: 2018-03-30 15:24

Misslyckad tear trough - hur lång tid sitter det? Hyalas risker?

För över 1 år sedan gjorde jag en tear trough behandling under ögonen (På My beauty clinic göteborg). Den ena sidan blev jättebra och den andra blev helt kass. Fillern hamnade för långt ner och la sig som en korv. Man såg direkt att det blev dåligt på den sidan men behandlaren sa att det skulle lägga sig och att jag skulle massera. Efter några veckor gick jag tillbaka till kliniken och vi disskuterade hyalas. Jag är dock väldigt nojjig för att injicera hyalas då det är ett potent enzym och jag är rädd att det ska bryta ner min egen vävnad och göra det ännu värre efteråt?
I alla fall, jag har haft filler förut på andra ställen och det försvann då på 6 månader. Så jag valde att låta det brytas ner av sig själv. Det har nu gått över 1 år!! och fillern är fortfarande kvar!! Jag blir galen! Det har minskat lite grann men ser fortfarande märkligt ut.. Jag har testat massera för att det ska brytas ner snabbare men har ej hjälpt.. Någon som har efrarenhet av hur lång tid filler vid ögonen kan sitta kvar? Eller som har behandlats med hyalas i detta område?

Annons
2019, augusti 5 - 21:31
Skönhet
Bild för Skönhet
 Offline
Senast sedd: 1 månad 5 dagar sedan
Silver
Medlem: 2016-04-15 23:33

Jag hade samma problem, väntade i två månader och gjorde hyalase, det var det bästa beslutet. Det ska läggas i lite åt gång, hellre att man går två gånger till behandlare än att ha bråttom med mycket hyalase på en och samma gång. Jag valde att inte gå till den som (dåligt) gjort tear trough för hyalase utan till en annan behandlare.

2 barn, 40 år, 163cm, 53kg
Strl före op: 70B
Strl efter op: ?
Funderar på Motiva Ergonomix runt 400 cc
Konsultation: Proforma, juli 2018

2019, september 24 - 22:35
Heartlips
Bild för Heartlips
 Offline
Senast sedd: 1 månad 2 veckor sedan
Brons
Medlem: 2017-03-22 12:03

Hejsan
Jag gjorde en misslyckad TT (tear thru) i början av 2019. Den ligger som en korv. Beroende på vilket ljus jag befinner mig i ser den olika ut, ibland som en blå korv ibland bara som en linje. Jag ville inte ta Hyalase i panik och förtvivlan utan beslutade att avvakta. Men jag inser att den inte kommer försvinna i första taget. Det enda jag är orolig för är samma som ElinaL, att det ska bryta ner min egen vävnad eller göra det ojämnt.
Hur var det för dig Skönhet och har du ElinaL tagit bort den än?

2019, oktober 7 - 21:39
Catbob
Bild för Catbob
 Offline
Senast sedd: 3 veckor 3 dagar sedan
Silver
Medlem: 2019-02-03 10:43

Tråkigt att ni inte fått en lyckad TT.. jag gjorde för snart exakt ett år sedan och är nöjd. Men som för er så verkar min sitta som berget, tycker mitt ser exakt likadant ut som när jag gjorde det.. Nu mot vinterhalvåret kan jag dock tycka att man kan hinta liiiite blått bakom när man är lite blekare men inte mycket.

Rekommenderar Maria Engman på Engmankliniken om ni har vägarna förbi Stockholm. Hon har sin klinik i Solna.

Kvinna, 27 år, 176cm lång, 75kg, 0 barn.

3/10-19 Konsultation Patrik Höijer Nordiska Klinken.
Blev rekommenderad Motiva round full 400/425 cc.

12/11-19 Bröstförstoring hos Patrik Höijer Nordiska Kliniken, det blev Motiva round full 425 cc

BH storlek innan op: 70C
BH storlek efter op:

Har skrivit min operationsberättelse för de som vill läsa :)

Annons
2019, oktober 31 - 13:01
ElinaL
Bild för ElinaL
 Offline
Senast sedd: 8 månader 2 veckor sedan
Brons
Medlem: 2018-03-30 15:24

En uppdatering hur det gick för mig. Som sagt blev jag missnöjd direkt efter behandling och gick tillbaka till samma klinik efter några veckor, hon sa då att hon inte ens kunde känna fillern under ögonen. Det känns inte så bra att nån ska injicera hyalas på måfå om de inte ens känner fillern? Jag tänker att det får brytas ner av sig själv. 1.5 år senare såg det ännu värre ut, det hade förändrats lite i området, märklig svullnad på båda sidor och fillern var fortfarande kvar. GIck till en annan klinik, sjuksköterskan jag träffade där kunde inte heller känna fillern men hämtade en kirurg som fanns på kliniken. Han kände runt mina ögon i ca 3 sekunder och konstaterade att jag fått hårda inkapslingar där, de kunde kännas tydligt. Han har nu under flera tillfällen hackat med en nål och injicerat höga doser hyalas i området och all filler är nu helt borta. Det hela blev en mycket dyr historia men jag är bara glad att det försvann.
Jag kan fortfarande uppleva en störande svullnad dock i vissa ljus, under ena ögat, men jag vet faktiskt inte om jag alltid haft den där eller om den uppkommit pga detta.
Min rekommendation är att om du inte blir nöjd med fillern - ta bort den direkt. Ju längre du väntar desto svårare kan det bli att få bort om det har kasplat in sig.
Den misslyckade filler behandlingen gjorde jag på MyBeauty Clinic i göteborg. De använder också en filler produkt vid ögonen som ska ha ett mer "långvarigt resultat", jag tror detta är en stor nackdel då fillern hinner kapsla in sig om den inte kan brytas ner tillräckligt fort.

2019, december 12 - 18:52
Ace
Bild för Ace
 Offline
Senast sedd: 2 veckor 12 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-03-31 01:06

Heartlips: Jag har gjort tearthrough vid ett par tillfällen. Första gången blev jag nöjd men kände att jag ville fylla på lite till. Gjorde detta och la sen märke till att det blev lite blått. Tänkte att det kanske bara var så. Då det sen blev lite problematiskt att ta mig iväg till den behandlaren hittade jag en närmre som dessutom utbildar i fillers. Hon sa då att jag fått något som kallas för tyndall effekt vilket uppkommer om man placerar fillern för ytligt. Så jag fick ta bort det och gick då tillbaka till den andra för att få det borttaget kostnadsfritt med hyalase. Det blev inget konstigt alls mer än att jag inte längre hade området utfyllt. Sedan gjorde jag om TT hos den andra.

32 år, 163 cm lång, 65kg. Inga barn.

Tearthrough 2018, Joanna, estetikspecialisten, malmö

2019, december 19 - 19:31
Heartlips
Bild för Heartlips
 Offline
Senast sedd: 1 månad 2 veckor sedan
Brons
Medlem: 2017-03-22 12:03

Tack Ace och ElinaL! Jag funderar nu på att ta Hyalase inom en snar framtid. Nu har nämligen fillern blivit ännu mer ytlig, och jag undrar om det är någon form av nedbrytningsprocess som är på G! Dessutom har jag ibland lätta svullnader/påsar under ögonen, vilket jag ALDRIG haft förut. De är dock så lätta att knappt jag ser dem men ändå. Jag står i valet och kvalet, Hyalase är liksom inte som en nagellacksremover direkt. Det kan bli fel det med och det är därför jag tvekat så länge.
Det finns mycket om det här ämnet på Youtube. Här är ett par plastikkirurger som informerar väldigt bra om det:
Amiya Prasad - how eybags can worsen since filler treatment
Victorian Cosmetic Institute - why tear through are the hardest area

Annons
2020, februari 26 - 11:04
annikahk
Bild för annikahk
 Offline
Senast sedd: 4 månader 2 veckor sedan
Silver
Medlem: 2020-01-30 11:02

Jag har gjort tear trough och resultatet satt i nästan ett år

163 cm / 69 kg

Vill göra bröstförstoring, inte bokat konsultation än

2020, mars 26 - 21:35
Ace
Bild för Ace
 Offline
Senast sedd: 2 veckor 12 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-03-31 01:06

Det låter absolut som att fillern blivit placerad för ytligt. Dessutom brukar en bra behandlare börja med mindre filler eftersom man inte vet hur mkt vätska det drar till sig som också fyller ut området, vilket såklart också varierar från person till person

32 år, 163 cm lång, 65kg. Inga barn.

Tearthrough 2018, Joanna, estetikspecialisten, malmö