Annons
9 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2019, april 11 - 18:18
fruharry
Bild för fruharry
 Offline
Senast sedd: 2 månader 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2019-04-09 16:05

Bäst näskirurg i Sverige?

Hej!

Jag tittar lite på svenska kirurger för näsplastik. Just nu är det 3 kirurger som särskilt fångat mitt intresse, Jonas Röjdmark, Kjell-Ove Sällström, och P-O Haraldsson.

Jag har läst både bra och dåligt om samtliga kirurger, och alla dessa verkar ha sin egna stil. Kjell-Ove verkar vara väldigt erfaren och folk är generellt väldigt nöjda med honom, dock på sistone har jag sett några negativa recensioner också, kan detta bero på att han stiger i ålder (76 år idag)?

Jag vill gärna veta mer om just dina erfarenheter med dessa kirurger, dina upplevelser, ditt resultat, och allt där emellan oavsett vem ni opererat hos!

Jag kommer att boka konsultation inom kort så jag välkomnar alla svar :)

24 år, 169 cm, 50 kg

- Kollar på att boka konsultation för näsplastik

Annons
2019, april 11 - 21:14
Trull
Bild för Trull
 Offline
Senast sedd: 1 månad 3 veckor sedan
Silver
Medlem: 2019-03-08 15:49

Jag följer frågan, och såhär resonerar jag:

Jag opererade ögonlocken hos Sällström för 14 år sen. Han kallades då för "kändisarnas plastikkirurg" och det kändes betryggande ;-) Resultatet blev naturligt och bra. Han tog snarast lite för lite, men det sa han också i förväg. Det finns en risk med mina nedre ögonlock att jag skulle få stirrande blick, och då är det bättre att vara försiktig.
Idag tycker jag att han är lite för gammal - men jag kanske har fel.

Jag har varit på konsultation hos P-O Haraldsson och han verkar seriös och bra. Har opererat tusentals näsor så han borde veta vad han gör. Han är öron-näsa-hals-läkare så det känns tryggt att han kommer att se till att andningen fungerar, och att det inte bara blir en liten snygg, men trång näsa.

Jonas Röjdmark har jag inte träffat, men av det man läser verkar han mycket kompetent.

Jag slänger in en joker i diskussionen. Igor Niechajev har opererat tusentals näsor. Nån skrev att han är en av de mest kompetenta, men kan ha svårt att kommunicera med patienterna. Så om kommunikationen funkar, kan han vara ett alternativ.

Jag har begärt ut handlingar från IVO för Igor och PO. Igor fick en varning 1994 för en bröstoperation. PO fick någon form av åtgärd 2003 pga bemötande. Övriga anmälningar har inte lett till något.

2006 begärde jag ut info om Sällström, men då fanns ingenting på honom (på den tiden fick man bara info 3 år tillbaka, nu får man allt från läkarnas yrkestid)

Intresserad av näsplastik

Öronplastik 1993 Karolinska Sjukhuset
Ögonlocksplastik 2005 Kjell-Ove Sällström Plastikkirurggruppen
Halsplastik 2015 Leif Gylbert Sophiahemmet

2019, april 12 - 00:47
fruharry
Bild för fruharry
 Offline
Senast sedd: 2 månader 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2019-04-09 16:05

Intressant Trull, har läst båda dina inlägg på mina trådar.

Ska träffa dessa kirurger för att bygga egen uppfattning. På förhand känner jag som du kring Sällström. Dock har jag läst att han levererar resultat och är väldigt personlig och realistisk, så jag ska definitivt höra vad han säger på konsultation.

Vad det gäller Jonas Röjdmark, nu när jag läst mer om honom tror jag nu att jag skippar till och med konsultationen faktiskt. Har läst väldigt många som betalat 750 SEK för konsultation hos honom, och enligt inläggen är han klar på typ 10 minuter och slänger ut dig därefter. Är inte personlig, kör ett standard säljsnack och ger dig inte ens några bilder att ta med hem. Säkert en väldigt skicklig kirurg men kommunikation är viktigt för mig också.

Kollade på Igor och han verkar absolut duktig, får fundera vidare lite.

För tillfället lutar det mot P-O Haraldsson, måste dock träffa Sällström och se vad magkänslan säger. Tar hellre Sällström ifall han fortfarande känns alert, eftersom han har mer erfarenhet, och verkar ha varit bäst i branschen.

Tack för dina svar!

24 år, 169 cm, 50 kg

- Kollar på att boka konsultation för näsplastik

2019, april 17 - 13:54
Corre
Bild för Corre
 Offline
Senast sedd: 1 månad 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2017-12-15 11:00

Hej! Jag opererade min näsa hos PO i januari år 2018 och är sjukt missnöjd. Verkligen.

På konsultationen var jag noggrann med att säga att jag vill ha en smalare/mindre näsa framifrån, och fick som svar att min näsrygg måste höjas om min näsa ska bli smalare framifrån. Så vi kom överens om att höja näsryggen, minska tippen och flytta in näsvingarna. Detta var min första operation någonsin, som kostade mig 50 000 kr och utfördes i lättnarkos.

Operationen gick superbra trots att jag var otroligt nervös och orolig innan. Jag blev väldigt väl omhändertagen och fick vila i eget rum efteråt. En vecka senare när gipset åkte av såg jag ut som en avatar, med en otroligt hög näsrygg och bredare tipp än tidigare. Näsvingarna hade PO inte flyttat in, till min stora besvikelse. Jag var enormt ledsen över resultatet men fick bara höra att jag måste ha tålamod och vänta, då näsan är svullen och slutresultatet inte visar sig förrän 1 år efter operation. Varje gång jag ringt eller mailat kliniken är det detta jag fått höra.

Nu har det dock gått nästan 1,5 år sedan operationen utfördes och min näsa är precis lika bred framifrån som innan operationen, pga att näsvingarna inte flyttades in och nästippen enbart gjordes pyttelite mindre. Då näsryggen numera är mycket högre än tidigsre ser min näsa ofta större ut än före operationen, och det är jag enormt besviken över.

Jag har dock en konsultationstid nu i juni och en tillfällig operationstid i augusti. Får se hur det går... Jag hoppas att näsan kan göras smalare då, men tvivlar. Dock vågar jag inte vända mig till en annan kirurg nu när det gäller sekundär plastikoperation. Hur som helst, av mina egna erfarenheter rekommenderar jag inte att gå till PO om man vill ha en mindre näsa.

Annons
2019, april 22 - 21:51
Clgeva
Bild för Clgeva
 Offline
Senast sedd: 1 månad 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2018-03-02 20:21

Tråkigt att höra att du är så missnöjd corre! Läst mycket om PO och själv lutat åt honom. Men kommer absolut kolla vidare nu. Uppdatera gärna hur det går i juni, håller tummarna för dig! 👍🏼

2019, maj 10 - 15:03
Jennka
Bild för Jennka
 Offline
Senast sedd: 3 veckor 5 dagar sedan
Brons
Medlem: 2019-05-10 14:24

Rekomenderar varmt Charles på Viktoriakliniken. Opererades för 2 veckor sedan. Lyfte och formade tippen, jämnade till näsborrarna och snyggade till min collumna (tror jag det heter?). Fastnade för kliniken efter konsultationen. Är givetvis svullen men är så nöjd med resultatet. Han vet vad han gör och fick mig att känna mig helt trygg. Jag är mörkhyad och har därmed lättare att få fula ärr. Detta var han ärlig och varnade för. Jag har tjock hud men tack och lov tur med läkningen. Ärret har läkt superfint. Känner att hela erfarenheten var så otroligt positiv om man bortser från obehag som kommer med naturligt i en operation. Fråga på om du undrar något så svarar jag gärna. Tycker han har ett bra öga för estetik och vad som passar en. Är som sagt supernöjd men längtar tills mer svullnad släpper.

2019, maj 16 - 18:11
1exstasy
Bild för 1exstasy
 Offline
Senast sedd: 3 veckor 2 dagar sedan
Brons
Medlem: 2019-02-26 19:23

Hej! Jag var på konsultation hos röjdmark i förrgår och måste säga emot det du hört. Jag tycker han var helt fantastisk, sååå trevlig, rolig och verkade extremt kunnig. Akademikliniken var också helt otrolig jämfört med andra kliniker jag varit på. Tycker verkligen du ska boka konsultation iallafall, för att bilda din egna uppfattning!

Annons
2019, maj 28 - 13:30
Prinsessan
Bild för Prinsessan
 Offline
Senast sedd: 3 veckor 2 dagar sedan
Silver
Medlem: 2016-12-29 19:44

Jag opererades hos PO februari förra året. Jag är nöjd. Visst jag hade kunnat tänka mig en mindre näsa men man kan inte förvänta sig ett perfekt resultat, då kommer man bli missnöjd oavsett vilken kirurg man väljer. För mig var funktionen det viktigaste och därför blev det PO.

Näsplastik
Operation februari 2018, Astoriakliniken.
Konsultation 5 juli 2017, Astoriakliniken.

2019, maj 28 - 21:12
Elin08
Bild för Elin08
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 12 tim sedan
Brons
Medlem: 2019-01-15 18:01

Vill också hoppa in och säga att jag tycker Jonas R. var supertrevlig. Han gav mig 10min extra på konsultationen, gav mig utskrift på bilderna han tog fram, svarade på mail (inom en timma!) på de funderingar som jag hade efter konsultationen. Jag opererade mig också hos honom för 3mån sen. Är för det mesta nöjd, men nästippen känns fortfarande hård och vissa dagar är den väldigt svullen fortfarande (har medeltjock hy) så jag låter näsan läka ett tag till och kan återkomma med bättre/mer rättvist omdöme senare...

Welcome!

It looks like you're using an ad blocker. That's okay. Who doesn't?

But without advertising-income, we can't keep making this site awesome.

I understand, I have disabled my ad blocker. Let me in!