Annons
5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2019, juni 11 - 21:32
hannapiggy96
Bild för hannapiggy96
 Offline
Senast sedd: 10 månader 2 veckor sedan
Brons
Medlem: 2019-06-04 14:35

Efter näsoperation

Igår tog jag bort gipset från näsoperationen och precis som många andra fick jag en chock, kände inte igen mig själv och näsan såg så konstig ut. Såg ut som en ”avatar” näsa precis som många andra har upplevt, alltså väldigt svullen mellan ögonbrynen och sidorna av näsan. Näsryggen ser lång ut och tippen är svullen.

Hur kändes er näsa efter gipsborttagning?? Min näsa är JÄTTE öm, vågar knappt röra den. Den känns så tillgjordsad
Jag VET att detta är fullt normalt så är inte nojig eller ledsen alls, men hoppas fler kan skriva i denna tråd som också nyligen opererat näsan så man kan diskutera lite kring alla funderingar som uppstår. 

Det jag var missnöjd med var en knöl på näsryggen, hade mycket brosk i nästippen och den var liksom smal och tippen pekade långt ut och lite uppåt. Så jag gjorde nog en rätt ”stor” operation. 
Jag opererade mig på AK hos Jonas röjdmark och jag kunde inte vara mer nöjd över mitt val! 

Annons
2019, juni 13 - 21:04
Sivi
Bild för Sivi
 Offline
Senast sedd: 11 månader 2 veckor sedan
Brons
Medlem: 2019-06-13 20:57

Hej

Jag opererades på Akademikliniken av Jonas R. med. Opererade näsan den 28 Maj. Det har nu gått 16 dagar.
Gipset togs bort den 7 Juni, och jag känner verkligen igen det du säger. Kan iallafall försäkra dig om att det kommer kännas bättre snart. Känns mycket bättre nu cirka 1 vecka senare. Tror att man behöver vänja sig lite.

2019, juni 15 - 19:48
hannapiggy96
Bild för hannapiggy96
 Offline
Senast sedd: 10 månader 2 veckor sedan
Brons
Medlem: 2019-06-04 14:35

Kul! Hoppas du är nöjd hittills, för mig var Jonas och AK ett självklart val för mig. Tror också man behöver vänja sig, näsan ser redan "bättre" ut och då har det inte ens gått en vecka sen jag tog bort gipset. Hur är din näsa nu? Med svullnad och så. Min är fortfarande svullen, kör tejp över hela näsan på natten och de dagar jag bara är hemma, men när jag ska jobba eller så så tejpar jag endast näsryggen lite. Den ändrar form ibland, känner ibland knölar och är direkt rädd att min knöl är tillbaka men har lärt mig att det endast är svullnad.
Jag är blå/gul i hela ansiktet från svullnad och blåmärken :( inte så kul men det försvinner väl snart

2019, juni 16 - 12:25
Sivi
Bild för Sivi
 Offline
Senast sedd: 11 månader 2 veckor sedan
Brons
Medlem: 2019-06-13 20:57

Jag är mkt nöjd med. Alla blåmärken etc är borta. Upplever fortfarande att näsan är lite svullen men jag nöjd med formen. Försöker att inte tänka på det för mycket men jag stirrar på näsan hela dagen hahah.
Har varit ledig så jag har haft tejp hela dagarna men från och med imorgon ska jag endast tejpa på kvällen. Har dock problem med att få bort klistret, och huden är väldigt känslig. Har många porer och utslag så jag vet inte hur jag ska hantera det. Har du några tips?

Annons
2019, juni 18 - 00:27
hannapiggy96
Bild för hannapiggy96
 Offline
Senast sedd: 10 månader 2 veckor sedan
Brons
Medlem: 2019-06-04 14:35

Haha vet vad du menar med att stirra, gör samma även fast jag försöker låta bli. Skönt att du har kunnat vara ledig, jag har jobbat i en vecka redan så har lite tejp på jobbet men tejpar hela näsan på kvällen.
Hmm jag läste att man kunde blöta tejpen för att det skulle gå lättare att ta bort så jag testade det, men jag upplever att klistret fastnar på huden och jag måste då skrubba för att få bort det.. jag har en otroligt torr hy (har alltid haft det) så jag har inga porer eller så, för mig försvinner tejpen ganska lätt förutom att det gör lite ont såklart. Vi verkar ha olika hudtyper men jag kan berätta min hudrutin ändå. Jag tvättar ansiktet varje kväll oavsett smink eller ej, med rengöringsgel. Sen använder jag ansiktsvatten, har ibland ansiktsolja ifall jag är extra torr och avslutar med ansiktskräm och ögonkräm! Hoppas det var till lite hjälp iallafall!