Annons
7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2019, november 17 - 13:54
diana3434
Bild för diana3434
 Offline
Senast sedd: 6 dagar 17 tim sedan
Brons
Medlem: 2019-11-17 13:43

Hak + Näsplastik i turkiet

Hej!

Jag har länge varit intresserad av att göra näsplastik. I profil är min näsa ganska rak, men grejen är att den står ut jättemycket, samt så är min tipp ganska ''klumpig''. Istället vill jag att den ska vara mer definierad och ''feminin'', samt ha en fin liten ''backe'' om det säger er något.

På senaste tiden har jag dock även tänkt på det här med hakan och käken. Har sett på före och efter bilder att det gör en väldigt stor skillnad i ansiktet, och att många inte ens behöver göra näsplastik efter dom fixat hakan för att det på så sätt blir bättre balans i ansiktet. Dock vill jag fortfarande göra näsplastik, men vill även ''korrigera'' hakan så att även den blir mer definierad och passar in i mitt ansikte.

Så min fråga är om det finns någon kirurg i turkiet som är väldigt bra på näsor men som även gör hakplastik i samband med det? Varför jag just bestämt mig för turkiet är för att jag hört att dom är väldigt specialiserade inom näsplastik. Men är lite osäker på om det finns någon som även är erfaren inom just hak/käk området. Tack på förhand!

Annons
2019, november 18 - 19:40
Marina
Bild för Marina
 Offline
Senast sedd: 19 tim 44 min sedan
Moderator
Medlem: 2010-04-14 19:00

Hej och välkommen hit! Hade jag varit du, hade jag velat åtminstone gå på en konsultation här hemma först, för att diskutera vad man skulle kunna göra för att få ett så välbalanserat resultat som möjligt. Det är en välinvesterad peng. Det är ju väldigt viktigt att man förstår varandra och att kirurgen förstår precis vad du är ute efter, så om turkiska inte är ett språk du behärskar väl, så får det inte finnas risk att du får ett annat resultat än du egentligen velat för att kommunikationen brast. Då hjälper det ju inte hur skicklig kirurg hen är... Så det kan vara värt att ha gått igenom ett sådant samtal på svenska en gång först och hunnit fundera ett varv på frågeställningarna.

Förmodligen kan man göra båda ingreppen samtidigt; vara bara beredd på att det kan vara oväntat jobbigt att se ett annat ansikte än man är van vid i spegeln, till och med fast man fått det resultat man tänkt sig. Därför tycker jag att du behöver vara helt på det klara med vad operationen ska/kan åstadkomma och du bör känna dig helt säker på att kirurgen har förstått dig (och du honom/henne).

Jag tror även att jag hade velat få en bild som utgår ifrån din egen profil, t ex en fotosimulering, på vad kirurgen räknar med att det ska innebära för ditt ansikte att göra de här ingreppen.

Glöm sen inte att det kan finnas ett mervärde i att ha din kirurg på hemmaplan om det tillstöer någon form av komplikation. Se åtminstone till att du har råd att åka dit en extra gång, om det skulle krisa. 

Var bor du, ungefär, eller snarare - vilken stad hade passat dig för konsultation, så kan vi kanske tipsa dig om lämplig kirurg att gå på konsultation hos?

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
47 år, 164 cm, 64 kg?
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Rösta gärna i våra undersökningar och ta del av andras svar!

2019, november 19 - 18:40
TooUgly4Insta
Bild för TooUgly4Insta
 Offline
Senast sedd: 7 månader 3 veckor sedan
Brons
Medlem: 2019-11-19 16:02

Jag gjorde en septum-/näsplastik för många år sedan, när jag var 18. Hade mått superdåligt för min långa näsa hela grundskolan... Det blev betydligt bättre efter op men inte bra. Otaliga gånger har jag suttit vid Photoshop och trixat med min ansiktsprofil och drömt om att fixa näsan igen och hakan.

För 1,5 år sedan gick jag äntligen till en klinik för att testa fillers i hakan, mest för att se om det verkligen kan göra den förbättring jag är ute efter. Det blev jättestor skillnad för mig och helt plötsligt känns inte näsplastiken lika prioriterad. Däremot ska jag försöka spara ihop till ett hakimplantat eftersom fillers blir dyrt i längden. Tänker att du också kanske skulle testa fillers för att se hur det skulle kunna bli? Billigare, enklare än implantat och så försvinner det efter ett tag om du inte gillar det. :)

Ålder: 40 år, Längd: 168 cm, Vikt: ca 70 kg
Intresserad av: Ögonplastik, hakimplantat, läppförstoring och eventuellt ansiktslyft
Har nu: Påsar under ögonen, tunga ögonlock (särskilt efter botox i pannan), asymmetriskt och allmänt osmickrande ansikte med stor och lite sned näsa.
Vill ha: Finare och mer varaktiga proportioner i ansiktet, mindre trötta ögon (får alltid höra hur trött jag ser ut!)
Tidigare ingrepp: Septumplastik via landstinget vid 18 års ålder. Vid det tillfället gjordes näsan även något kortare.
Återkommande botoxinjektioner i panna och argrynka samt fillersinjektioner i haka, läppar, mungipor och nasolabialveck. Injektioner utförda på MedShape i Kristianstad, Åhus Estetiska i Åhus samt Guchiakliniken i Malmö.

2019, december 3 - 19:23
diana3434
Bild för diana3434
 Offline
Senast sedd: 6 dagar 17 tim sedan
Brons
Medlem: 2019-11-17 13:43

Tack för svar! Jag bor i Stockholm. Skulle vara evigt tacksam för tips. Har kollt runt lite bland svenska kliniker men alla före och efter bilder avskräcker mig lite. Får intryck om att svenska kliniker inte alls är lika bra som i Turkiet. Men du har rätt i det du säger, att det kan vara bra att gå på en konsultation först!

Annons
2019, december 3 - 21:05
Marina
Bild för Marina
 Offline
Senast sedd: 19 tim 44 min sedan
Moderator
Medlem: 2010-04-14 19:00

Alltså, med viss risk för att låta krass, så tror jag att det finns ett antal faktorer som spelar in när du har fått det här intrycket. (Detta är inte avsett att peka ut någon enskild individ i något som helst avseende, bara ett antal fenomen och sakförhållanden):

  • De som talar om att utländska kirurger är så mycket bättre har i de flesta fall inte personlig erfarenhet av båda delarna. De "vet" oftare p g a andras erfarenhet och internet-efterforskningar.
  • När man gärna vill tro på och välja något, t ex för att det är billigare eller bara låter som om det borde vara bättre, fast man är lite osäker, så är det ett mänskligt drag att försöka intala sig själv att det är bra. Man gör lätt gemensam sak med andra likasinnade och gör det till "vi som har fattat att...-klubben" där man stärker arandra i en uppfattning; det gäller alla möjliga saker, inte bara kirurgi . (Detta omfattar givetvis inte alla! Men det förekommer garanterat. Jag har sett det i tidigare POF-diskussioner. Till saken hör att man ju till slut själv är uppriktigt övertygad om att det är på det viset, och de råd och "upplysningar" man ger, ger man i välmening. Man är självklart inte ute efter att ställa till det för någon, tvärtom. Det kräver en hög grad av självinsikt och ödmjukhet att ifrågasätta de efterforskningar man själv har gjort, om de har gått ut på att belägga det man ville komma fram till eller man verkligen har letat förutsättningslöst.).

 

  • De som kritiserar svenska kirurger hörs på svenska, ofta på POF. Lätt för oss att hitta.
  • De som kritiserar t ex turkiska kirurger hörs förmodligen oftast på turkiska, som långt ifrån lika många av oss förstår eller ens hittar.
  • Om man har opererat sig utomlands och har otur finns ju en risk att man känner sig dum, dummare än om man gjort det här hemma, så att man tiger och skämssad. Man tror att man ska få höra "hur kan man vara så dum att man..", som inte hjälper nån... Detta händer bland personer som genomgått en skönhetsoperation här hemma också med misslyckat resultat, så jag kan föreställa mig att mörkertalet relativt sett i vart fall inte är mindre.
  • Antalet svenska operationsresultat som vi kan följa här är mycket högre än de utländska. Om samma andel resultat är mindre lyckade så lär det finnas betydligt fler senska att låta sig skrämmas av.
  • Sannolikheten att vi bland POF-medlemmarnas egna bilder ser fler mindre-än-perfekta resultat än på de utländska klinikerna egna säljsidor tror jag att var och en kan bedöma. Det blir inte rättvist att jämföra mot Instagram.

Men i ärlighetens namn har inte heller jag någon personlig erfarenhet av näsplastik, vare sig hemma eller utomlands.

Jag ifrågasätter heller inte att utländska kirurger kan vara lika kompetenta som svenska eller att om världens bäste näskirurg utsågs, skulle hen kunna vara något annat än svensk. Och det är kanske rimligt att anta att en kirurg i ett arabland har större erfarenhet än svenska av lite större, "arabiska" näsor, om det är en sådan man har.

Men jag vet också att det är olika vad man anser vara en idealnäsa i olika länder och det oroar mig lite att man kanske inte är medveten om att man pratar förbi varandra p g a språkförbistring eller underförstådda antaganden. I övrigt är min enda generella "invändning" att man måste ha en plan för hur man snabbt ska kunna träffa sin kirurg för en korrigering om det behövs. Det får inte stå och falla med "nästa lön".

Jag har slutligen inte heller problem med att köpa att det finns svenska plastikkirurger som borde ägna sig åt annat än att operera näsor. Men jag vänder mig emot att man inkompetentförklarar hela Sveriges plastikkirurgkår när det kommer till näsor. Det tyder alltför mycket på att man ingår i den där "visomharfattat-klubben".

 

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
47 år, 164 cm, 64 kg?
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Rösta gärna i våra undersökningar och ta del av andras svar!

2020, juni 29 - 11:43
sabreen
Bild för sabreen
 Offline
Senast sedd: 2 veckor 17 tim sedan
Brons
Medlem: 2020-04-19 02:23

Etnisk näsa är nog uttrycket du letar efter, snarare än arabisk näsa. Det är det uttrycket som används på engelska "ethnic nose".

Intresserad av näsplastik av Dr. Dogan Pinar eller Dr. Volkan

2020, juni 30 - 17:38
Marina
Bild för Marina
 Offline
Senast sedd: 19 tim 44 min sedan
Moderator
Medlem: 2010-04-14 19:00

sabreen skrev:

Etnisk näsa är nog uttrycket du letar efter, snarare än arabisk näsa. Det är det uttrycket som används på engelska "ethnic nose".

Jag förstår vad du menar och ofta avser man säkert samma sak, men det finns fler etniciteter som har lite speciella näsor som ofta önskas korrigerade, t ex asiatiska näsor av det lite "plattare" slaget. Jag menar verkligen inte att låta nedlåtande på något vis, men vill heller inte bli missförstådd, för jag är inte alls säker på att turkiska kirurger har mer erfarenhet av DEN typen av "etniska" näsor...

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
47 år, 164 cm, 64 kg?
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Rösta gärna i våra undersökningar och ta del av andras svar!

Annons