Annons
3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2019, september 5 - 16:03
91an
Bild för 91an
 Offline
Senast sedd: 6 månader 3 veckor sedan
Brons
Medlem: 2012-06-16 17:23

Eftersöker specialistkirurg för "ovanligt" problem (ögonbottenkirurgi)

Hej!

Jag är en man, 28 år. Min fråga är nog lite utöver det vanliga, men jag undrar om det finns någon som känner till en bra specialistläkare/kirurg inom området för kraniofaciala (skalle/kranium) operationer.

Det är nämligen så att mitt högra öga sitter något djupare än mitt vänstra om några millimetrar (ett tillstånd som kallas enoftalmus) vilket därtill får det högra ögonlocket att hänga ner lite mer än på motsvarande sida vilket har fått en del att, lite nonschalant, påpeka att jag alltid ser trött ut i bilder (utan att då känna till den bakomliggande orsaken). Jag kan acceptera det faktumet - ingen är fullständigt symmetrisk, om det inte vore för att mina ögon blir lite "lopsided" i bilder, dvs pupillerna är inte på samma höjd med varandra. Det ser konstigt ut och kan närmast liknas vid en vertikal skelning.

Vissa ögonbottenfrakturer, däribland "blowout"-frakturer som ofta leder till enoftalmus, korrigeras direkt vid uppkommen skada och då används en typ av platta som läggs i ögonhålan för att "lyfta" upp ögat till korrekt utgångsäge. Jag kan inte gå den traditionella vägen, det vill säga söka och få specialistsjukvård bekostad eftersom ingen ögonbottenfraktur kunnat påvisas vid tidigare CT/datortomografi, och då anses problemet vara enbart estetiskt.

Därför söker jag med ljus och lykta efter en specialistkirurg/läkare som utför estetiska operationer inom området för kraniofaciala åkommor. Dessa finns naturligtvis inom specialistsjukvården på landets alla större universitetssjukhus, men finns dessa hos privata plastikkliniker i Sverige? Jag har sett att det jag eftersöker erbjuds i USA och andra delar av världen men är dessvärre inte villig att resa internationellt.

/Med vänlig hälsning

Annons
2019, september 7 - 06:33
hallonsmurf
Bild för hallonsmurf
 Offline
Senast sedd: 2 månader 4 veckor sedan
Silver
Medlem: 2012-11-01 19:55

Kolla upp Davor Jergovic på aleris plastikkirurgi. Han verkar ha bra erfarenhet av ansiktskirurgi iaf. https://www.alerisplastikkirurgi.se/vara-lakare-och-behandlare/davor-jergovic/

Ålder: 37; Längd: 165 cm; Vikt: 55kg
Strl före OP: 70B; OP: 8/5-2018; Strl efter OP: 70F
Implantat: Motiva Ergonomix, 400cc full, bakom muskeln
Vill gärna ha skidbacke och en fin underpool

2019, september 17 - 19:38
lunsan
Bild för lunsan
 Offline
Senast sedd: 3 veckor 4 dagar sedan
Silver
Medlem: 2011-08-22 15:23

Kolla med Hamid nataghian nordiska kliniken ( osäker på stavning ) han jobbar där och på karolinska . På karolinska jobbar han på kraniofaciala avd.

Kön: Tjej/Kvinna
Vikt: 52 kg
Längd: 158 cm
Ålder: 35 år
Antal Barn: 2
Har 295 cc = c-kupa och gjort fettsugning.