Annons
9 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2018, maj 31 - 08:39
otroligtorolig
Bild för otroligtorolig
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 1 dag sedan
Brons
Medlem: 2017-09-27 21:40

Snitt innanför eller utanför nedre ögonlock?

Hej!

Nu har jag varit på två konsultationer. En vid nordiska kliniken och en vid akademikliniken. Vid nordiska kliniken berättade kirurgen att lägger de ett snitt innanför ögonlocket utan att sy efteråt och vid akademikliniken lägger de snittet utanpå strax under ögonlocket för att sedan sy ihop såret.

Varför gör de så olika operationer? Fick lite panik och beslutsångest.

Har ni hört något om detta? Vet ni vad det finns för risker/fördelar med respektive operation?

Kanske kommer avboka min operation på grund av detta.

Annons
2018, maj 31 - 19:57
Spigg
Bild för Spigg
 Offline
Senast sedd: 1 månad 1 vecka sedan
Silver
Medlem: 2016-02-16 10:21

Hej, det är två olika vanliga operationsmetoder för nedre ögonlock. Båda klinikerna du varit på är välkända och borde kunna bedöma vad som passar dig.

Har är en länk med info jag hittade. http://www.plastikoperationer.net/oevre-undre-oegenlocksplastik

Lycka till!

39 år, 2 barn 170 cm 63 kg
Motiva Ergonomix 425cc delvis bakom muskeln 1/3-17 NK Patrik Höijer
Innan op trött 75b
Efter op 70g

2018, juni 12 - 12:40
otroligtorolig
Bild för otroligtorolig
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 1 dag sedan
Brons
Medlem: 2017-09-27 21:40

Tack så mycket Spigg. Känner mig lite lugnare men tycker det är konstigt att två olika läkare rekommenderar olika saker.

2018, september 14 - 19:24
Ell
Bild för Ell
 Offline
Senast sedd: 4 månader 3 veckor sedan
Brons
Medlem: 2018-09-14 19:18

Hej!
Hur har det gått med op nedre ögonlock? Är du nöjd med resultaten? Beskriv gärna hur dagarna direkt efteråt var? Det vore otroligt vänligt av dig, nyfiken på samma ingrepp. Tack på förhand!

Annons
2019, januari 8 - 18:21
otroligtorolig
Bild för otroligtorolig
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 1 dag sedan
Brons
Medlem: 2017-09-27 21:40

Hej,
Förlåt för ett jättesent svar.
Nu har det gått ca 6 månader sedan min operation och jag är supernöjd med resultatet.
Jag gjorde ett snitt innanför ögonlocken och blev sövd. Jag hade ganska ont när jag vaknade och hade svårt att öppna ögonen, det kändes ungefär som att jag hade massa grus i ögonen. Dessutom var jag röd i ögonen som bara rann och rann. Jag fick som tur var ligga kvar ett par timmar och vänta tills jag kunde bli hämtad av en person jag känner. Första dagen hade jag ganska ont men redan andra dagen var det stor skillnad. Jag var inte röd och hade inte ont på samma sätt, lite bultande värk men inget märkvärdigt. Jag var bara lite svullen och utan några blåmärken i princip. Såg nästan ut som att jag hade varit ledsen och gråtit väldigt mycket och var lite "geggig" i ögonen. Jag såg redan då vilken skillnad det var och var supernöjd redan då!

Tredje dagen började blåmärkena komma fram. Fast de övergick väldigt snabbt till en mer gul färg som var lätt att dölja med smink. Nästan 1 och en halv vecka efter operationen var alla blåmärken borta och jag kunde se resultatet. Ångrar absolut INGENTING. Så glad och nöjd att jag vågade mig på att genomföra detta på Nordiska Kliniken :) Har du mer frågor är det bara att höra av dig igen!

2019, februari 12 - 00:56
nybrog
Bild för nybrog
 Offline
Senast sedd: 1 månad 6 dagar sedan
Brons
Medlem: 2017-02-13 17:55

Hej! Tänkte höra med dig vem på nordiska kliniken du gjorden din ögonlocksop. hos ? Funderar också på att göra ögonlocks.op men är så otroligt orolig att det ska bli fel

2019, februari 12 - 20:50
otroligtorolig
Bild för otroligtorolig
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 1 dag sedan
Brons
Medlem: 2017-09-27 21:40

Hej Nybrog! De var Mattias Elmer på Nordiska Kliniken som utförde operationen. Jag förstår att du är nervös, ögonen syns ju så tydligt också. Var också livrädd för resultatet. Har du varit på någon konsultation ännu? Då brukar man kunna reda ut en hel del frågetecken. Jag var på två stycken innan op iallafall för att höra vad båda hade att säga.

Annons
2019, februari 13 - 00:32
nybrog
Bild för nybrog
 Offline
Senast sedd: 1 månad 6 dagar sedan
Brons
Medlem: 2017-02-13 17:55

Hej ! Tack snälla för att du tagit dig tid och svarat ! Jag har varit på konsultation hos Mattias Elmer och fick ett väldigt bra intryck men det som gör mig rädd är att det "låter bra" vart man än kommer ( har jag iallafall fått för mig det ) . Men det är som du skriver att man känner sig livrädd , är rädd att dom tar för mkt och att det inte blir lika på båda ... på mig kunde dom endast lägga stygn utanpå ( under) så vad jag nu funderar på är om man ska göra både under och över samtidigt eller ta det i två omgångar ?! Har velat göra denna i flera år då jag både ser och känner mig trött och mkt utav det är nog för att jag ser trött ut har jag fått för mig . Men återigen stort tack ditt svar .

2019, februari 14 - 19:49
otroligtorolig
Bild för otroligtorolig
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 1 dag sedan
Brons
Medlem: 2017-09-27 21:40

Självklart, vet själv hur jag desperat letade efter information innan men det var så himla svårt att hitta om just ögonlocksplastik, trots att en del säger att det är en av de vanligaste /enklaste operationerna man kan göra. Jag hade exakt samma tankar som dig, men försök tänka på hur många operationer de utfört, de kan det där! Om du skulle bli missnöjd så tror jag att man kan få göra en ny op (inte för det är så kul men)? Var tydlig och säg hellre för lite än för mycket också men kirurgerna är måna om att göra ett bra jobb själva för att upprätthålla ett bra rykte.

Jag kan vara ärlig och säga att mitt resultat inte var helt PERFEKT. Tycker mig se en ojämn kant under högra ögat, men om jag jämför med hur det var innan så är jag så jättenöjd. Ingen människa är ju perfekt ;)

Hmm svårt det där, om jag var du hade jag nog tagit båda samtidigt men det kan du nog bara känna efter själv. Tänker lite praktiskt hur mycket du kan vara ledig från jobb osv. Har du överskottshud som de ska skära bort också under ögonen?

Welcome!

It looks like you're using an ad blocker. That's okay. Who doesn't?

But without advertising-income, we can't keep making this site awesome.

I understand, I have disabled my ad blocker. Let me in!