Annons
4 posts / 0 new
Last post
#1 2022, February 7 - 14:12
Loeb
Loeb's picture
Offline
Last seen: 4 months 2 weeks ago
Brons
Joined: 2022-02-07 14:00

Hur snabbt klarar man vardsgsysslor och bilkörning efter op?

Hej!

Har bokat in en bröstförminskning om några veckor och börjar nu fundera på det praktiska efteråt.

Lite krock i familjens planering gör att jag kommer att vara själv med 3 barn från och med dag 3 efter operationen och en vecka framåt. Barnen är mellan 4 och 12 så inga man egentligen behöver bära eller lyfta.

Dock funderar jag på hur rörlig jag kan räkna med att vara för övrigt. Behöver jag kalla in någon mer som kan vara hos mig eller kan jag räkna med att vara i skick att köra bil, laga mat osv så snart inpå operationen?

Framför allt bilkörningen är en avgörande faktor inser jag - aktiviteterna avlöser varandra på kvällarna och det skulle i så fall vara nödvändigt för mig att köra senast dag 5 efter op. Rimligt? (Har automat!)

Läkaren menar att allt är väldigt individuellt och jag är såklart medveten om det också, men tar tacksamt emot lite tips och råd från andra som gjort samma slags operation.

Annons
2022, February 7 - 14:53
Sun123
Sun123's picture
Offline
Last seen: 4 days 1 hour ago
Silver
Joined: 2018-11-14 14:31

Hej, jag har gjort bröstförstoring och minilyft. Är nu på dag 6 och kan knappt laga mat.. men det är väldigt olika. Jag har väldigt ont och är svullen så jag tar det lugnt, jag får hjälp för det mesta. Men hoppas det går bättre för dig!
Man kan även bli lite trött av all medicin man tar efter.

2022, February 7 - 15:18
Jeany
Jeany's picture
Offline
Last seen: 1 month 6 days ago
Brons
Joined: 2021-10-13 19:29

Jag är på dag 10 post-op och jag kan utföra alla vardagssysslor som vanligt sedan dag 2 post-op, det jag undviker är bära tunga matkassar och liknande. Men laga mat, plocka i/ur diskmaskin, tvätta, bädda, enklare städning (inte putsa fönster o sånt nu kanske..) osv är inga problem. När jag handlar packar jag varor i en ryggsäck istället för att bära tunga kassar. Bilkörning är inga problem. Sen kanske sakerna jag utför tar lite längre tid, jag vill ju inte göra hastiga rörelser med armarna eller lyfta högt över huvudet, men det kan man ju leva med ett tag 😉
Nu har jag inga småbarn längre, men hade jag haft en 4-åring skulle jag kanske ändå velat haft någon som kan rycka in vid behov, det är ju svårt att veta hur pass påverkad du kommer känna dig av smärta mm, det är ju högst en individuell upplevelse även om de flesta verkar ha lindrig smärta efter någon dag.

3 barn, 45 åt, 170 cm, 71 kg

Bröstförminsking och lyft
Konsultation våren -21
Op januari -22, Landstinget
Tagit bort ca 670 gram bilateralt
Strl före op: 80G/H
Strl efter op: ?

2022, February 8 - 08:49
Loeb
Loeb's picture
Offline
Last seen: 4 months 2 weeks ago
Brons
Joined: 2022-02-07 14:00

Tack för era svar! Ja, jag har förstått att medicinerna kan ha en del inverkan på pigghet också.

Jag har pratat med min mamma som kommer hålla sig lite stand by i början. Man kanske är ett vrak och behöver vila lite extra, det är ju inte riktigt möjligt med en barnskara att hantera.

Sen har man ju genom åren lärt sig att man fixar än vad man tror - man har ju fått bita ihop och köra på alla gånger man varit sjuk och haft barnen runt sig just för att man måste göra det. Får planera med hemkörning av matkassar första veckan och låta barnen hjälpa till lite mer än vanligt.

Jeany din erfarenhet låter hoppfull. :-D Hoppas att jag får en liknande upplevelse med snabb återhämtning!

Annons