Annons
2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2019, september 12 - 14:08
Boobsaway
Bild för Boobsaway
 Offline
Senast sedd: 1 månad 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2019-09-12 08:21

Landstingsoperation - rädd att de tar bort för lite!

Väntar på besked om operationstid från landstinget, City Akuten i Stockholm blir det, träffade Nikolaos Agrogiannis. Jag ligger på 800 resp 900 ml i bröstvolym och har i dagsläget 70G. Har ansökt tidigare och legat precis under gränsen, så blev en riktig chock när jag fick veta att jag kvalificerade för OP! Så efterlängtat! Har alltid hatat (ja, verkligen) mina stora hängiga bröst och har allehanda problem med dessa tingestar som alltid är ivägen.

Men lyckan förtogs lite av att han sa att han bara tänkte ta bort 30% ?! Jag vill verkligen ta bort mer, det han föreslår skulle göra att jag slutar på 500-550ml x 2 bröst är fortfarande mycket mer än jag vill släpa runt på. Han ansåg dock inte att det var möjligt eller lämpligt, och det var svårt att förstå om man menade att det berodde på medicinska eller estetiska aspekter. Jag tycker det låter märkligt, verkar vara många som har fått ta bort minst 50%. Jag skulle helst vilja sluta på ca 350ml per bröst, MAX 400. Vet knappt om jag tycker det är värt att utsätta sig för alla risker om jag ändå knappt får ta bort något - men är inte själva poängen med OP att bli av med vikten? Jag tycker att jag själv ska få bestämma vad jag tycker är proportionerligt till min kropp (sedan ska jag självklart lyssna på det som verkligen är medicinska begränsningar, tex att bröstvårtan ska få tillräckligt mkt vävnad kvar för att överleva osv). Har drömt om att ha riktigt små och praktiska bröst hela livet... Skulle helst ha ännu mindre än 350ml men jag tror inte att det går att få till en naturlig form eftersom basen på brösten är så bred, men tror definitivt att det går att ta bort hälften i alla fall.

Bekymrande är att jag inte blev erbjuden någon mer konsultationstid utan blev hänvisad till de 20 minuter innan OP när kirurgen ritar, och att jag då kunde framföra mina "önskemål". Känns inte särskilt stabilt!

Någon mer som fått kämpa för att få sin röst hörd? Har ni lyckats eller ej? Hur stor procentuell minskning har ni gjort/planerar att göra? Är det värt att fortsätta strida för detta? Har någon testat att byta kirurg inom landstinget?

Tacksam för all er input!!

Annons
2019, oktober 19 - 09:09
mallann
Bild för mallann
 Offline
Senast sedd: 1 dag 9 tim sedan
Silver
Medlem: 2019-03-22 10:03

Hej!
Tvärtom, jag var rädd att de skulle ta bort för mycket jag! Jag ville att det skulle vi proportionerligt med min kropp. De tog bort 0,9kg bröst och jag hamnade på runt 500ml på vardera bröst och jag var så nöjd! Jag sa att jag ville ha en C-D kupa och fick tillslut en liten D-kupa. Jag var supernöjd! De gör ju inte för små bröst på grund av alla de risker som finns med det, som du redan beskrivit att du vet om. Jag skulle säga att lita på din kirurg, för de vet vad de håller på med. Lycka till!

22 år, 173cm, 72kg
Bröstförminskning
Vårdcentral 20/5-18
Konsultation CityAkuten 20/6-18
OP City Akutens Plastikkirurgiska mottagning 21/3-2019

Strl före OP: 70J
Strl efter OP: 70D