Annons
7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2019, oktober 18 - 18:34
Elin.F
Bild för Elin.F
 Offline
Senast sedd: 2 månader 2 dagar sedan
Silver
Medlem: 2018-07-02 20:49

Någon annan som ångrat sig efter operation? (+ rädd för BII)

Det här har inte riktigt gått som jag tänkt mig. Det har gått 10 dagar nu, mina nya bröst är jättefina och jag har verkligen fått det resultatet jag var ute efter. Allt gick dessutom strålande på återbesöket. Men det känns inte riktigt rätt. Känner mig obekväm och stressad av att ha "okända" föremål i kroppen och känner att det inte är jag. Sen måste jag erkänna att jag har blivit lite påverkad av allt skrivande om BII (Breast implant illness) nu på sistone. Är så rädd att jag ska bli drabbad.

Blir ledsen att jag känner såhär, har velat detta så himla länge. Men det är ju tyvärr inget man kan veta innan. Nu vet jag att det är vanligt att känna så här efter en operation, så hoppas att det går över snarast. Men just nu känner jag bara att jag vill ta ut mina implantat igen. Sitter och kollar på hur snabbt jag kan göra det och vad resultatet skulle bli i så fall.

Är det någon annan som har känt som mig?
Gick det över?
Vad gjorde ni?

Behöver lite stöd

27 år, 174 cm, 60 kg
Strl före op: 70B/C
Strl efter op --
Konsultation Juni 2019, Paolo Montemurro, Akademikliniken
Bröstförstoring Oktober 2019, Paolo Montemurro, Akademikliniken
Polytech Mesmo sensitive anatomiska
Höger: 195 cc
Vänster: 220 cc

Annons
2019, oktober 18 - 21:23
sad
Bild för sad
 Offline
Senast sedd: 1 månad 1 vecka sedan
Silver
Medlem: 2019-09-13 18:45

Jag är också otroligt orolig, har nu haft låg feber dagligen men väldig låg, trots det är det fortfarande en höjning. Jag har läst historier om kvinnor som har drabbats av breast implant illness och att de gick igenom daglig feber flera veckor efter operation, jag personligen är på min femte vecka. Jag är otroligt orolig och önskade att jag inte behövde vara så orolig precis som dig särskild när resultat ser så fint ut men det kvittar ju om man drabbas såklart. Har någon varit med om något liknande också?

23 år, 166cm, 62kg
Bröstförstoring
Konsultation 27/8, Tuve Mårtensson, Reformkliniken
OP 19/09 Tuve Mårtensson, Reformkliniken
450cc delvis under muskeln, via armhåla
Strl före op 65B
Strl efter op 65G

2019, oktober 18 - 22:07
Angsand
Bild för Angsand
 Offline
Senast sedd: 1 månad 1 vecka sedan
Silver
Medlem: 2019-09-07 20:22

Jag har visserligen inte opererat mig än, ska göra det i slutet av oktober men jag tror att du känner dig orolig för allt du läser här. Hade du inte vetat om att det fanns något som heter bii hade du säkert inte gått runt och mått dåligt?

Jag blev lika rädd när jag skulle sätta in en kopparspiral och läste om folk som blivit kopparförgiftade. Men det är ju en ganska liten mängd som blir det av alla som sätter in en. Tänker att det är likadant med bii. Det är dom som är missnöjda och mår dåligt som hörs (och syns på forum). De som är nöjda och glada lever på. Tänker att det är samma sak som typ TripAdvisor och andra reviews. Vet bara hur jag funkar själv. Jag har bara fyllt i betyg de gånger jag varit riktigt riktigt missnöjd (och några få gånger verkligen verkligen supernöjd). Övriga gånger när jag har varit nöjd har det varit bra med det. Tänker att det är likadant med detta. Till stor del är det dom som är missnöjda som hörs och syns.

Jag ska snart gå tillbaka till jobbet efter en lång föräldraledighet. Det blir inga mer barn nu och tanken på att börja jobba ger mig stor ångest. När jag tänkte på det häromdagen så bockade jag i många symptom för bii, deprimerad, ångest, svårt att andats m.m. Och jag är inte ens opererad än.

Tror att du känner ångest för att du opererat in något som ”inte är nödvändigt” om du förstår vad jag menar. Det är så jag känner. Men försök fokusera på att du är nöjd med resultatet och tänk på alla tjejer som opererat sig och inte har några besvär!!! Dessa tjejer hörs inte och syns inte. Och har ingen anledning att hänga på dessa forum efter ett tag efter operationen.

Hoppas du mår bättre snart!

Bröstförstoring, 34 år, 2 barn, 160 cm lång, 53 kg,
Innan på: mindre än 75A
Op: Okt 19, Art Clinic Göteborg.
Motiva Round 220 cc

2019, oktober 18 - 22:25
adele96
Bild för adele96
 Offline
Senast sedd: 6 tim 10 min sedan
Silver
Medlem: 2019-07-31 12:25

Hej tjejer, jag är ju som sagt en som anser mig blivit sjuk av BII och jag tycker det är dåligt att det inte informeras i Sverige, ni kan läsa mina tidigare kommentarer om ni undrar. Men vill också tillägga att en operation i sig kan skapa många frågor och funderingar, det är ändå en process och en "ny" kroppsdel som bildas. Helt naturligt att känna så. Dessutom tar det ju någon vecka innan anestesin går ur kroppen och det kan nog påverka mer än man tror. För mig tog det typ 6 mån - 1 år innan jag vant mig vid implantaten, men då var jag faktiskt riktigt nöjd estetiskt! Om ni är oroliga är mitt tips att lyssna på er kropp och läs läs läs på om information kring detta. Försök att inte oroa er i onödan och gör inget förhastat. Kroppen säger till om något är fel :)

0 barn, 23 år, 165 cm, 65 kg
Bröstförstoring 2014: 300 cc mentor bakom muskeln, Proforma clinic, Örjan
Strl före: 75A
Strl efter: 80D
Uttag implantat + kapsel 24/9 hos Oya, Strandkliniken

Estetiskt nöjd med resultatet, men fick bl.a. autoimmuna problem och misstänker "breast implant illness". Hade även svårt att acceptera implantaten som en del av mig. Mår bra efter uttag än så länge, har nu B-kupa. Lite sugen på att göra fett transplantation i framtiden.

Annons
2019, oktober 18 - 23:12
Agave
Bild för Agave
 Offline
Senast sedd: 7 månader 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2018-08-23 01:07

Jeg utviklet BII etter 4-5år, men forstod det ikke før det gikk 9år. Er lei meg for at det gikk så lang tid for meg å innse det, fordi at informasjonen ikke fantes da. Ingen av oss som har operert oss er ute etter å shame noen, vi ville ha det samme estetiske resultatet (og jeg elsket det fortsatt). Men det er viktig å få informasjon (det får man hvertfall ikke i Norge i dag) og kjenne til symptomene så man finner fort av det og slipper å lide uten å vite hva som feiler en. Ikke mist, så har du mest sannsynlig en garanti! Om BII skulle oppstå (og jeg sier ikke at den gjør det med alle) så har du en garanti du kan benytte deg av. Min klinikk hadde 5år, men når jeg uttrykket bekymring sa kirurgen at det sikkert var ingenting "alle er slitne". På den måten misset jeg min garanti og i dag må jeg fjerne silikonen ut av egen lomme. Som er MYE dyrere enn å sette inn da det krever mer kunnskap. Jeg må ut med 40-65 tusen nå.. Og det er uten prisen for fat transfer.

Om jeg skulle gitt meg selv følgende råd ville det vært..
- Lær symptomene på ALCL og BII. The more you know.
- Ha en buffer for komplikasjoner.
- Husk at FDA anbefaler å bytte implantater hvert 8-10år uavhengig av hva kirurgen din sier.
- FDA anbefaler 3år etter operasjon og ta MR hvert 2år for å avdekke eventuelt silent rupture. (Det er spesielt disse som kan slå ut autoimmune sykdommer).
- Ta vare på garantien din og vit hva du har krav på.
- Om du ikke har symptomer, slapp av og nyt implantatene dine, det er mange kvinner som har implantater uten komplikasjoner. Kanskje du kan heller vurdere å gå over til fat transfer når det uansett blir på tide å bytte dem ut.

Desember 2010: Eurosilicone cohesive gel teksturerte implantater
April 2015: Bangkok: Open Rhinoplasty. Dr Montien.
Mars 2019: Istanbul: Revision Rhinoplasty. Dr. Ali Murat Akkus

2019/2020: EXPLANT / EN BLOC / FJERNING av silikon pga BII (Breast Implant Illness).
Også i risk gruppen for krefttypen Anaplastisk storcellet lymfom (BIA-ALCL) siden jeg har teksturerte implantater..

2019, oktober 19 - 12:46
Elin.F
Bild för Elin.F
 Offline
Senast sedd: 2 månader 2 dagar sedan
Silver
Medlem: 2018-07-02 20:49

Tack för era svar! Som du säger angsand, de som är nöjda är oftast inte dem som hörs mest. Jag hoppas att min oro lägger sig. Ser man till det logiska så är oddsen som du säger små att man drabbas. Bara jobbigt att gå omkring med en rädsla för att det ska hända en själv

27 år, 174 cm, 60 kg
Strl före op: 70B/C
Strl efter op --
Konsultation Juni 2019, Paolo Montemurro, Akademikliniken
Bröstförstoring Oktober 2019, Paolo Montemurro, Akademikliniken
Polytech Mesmo sensitive anatomiska
Höger: 195 cc
Vänster: 220 cc

2019, oktober 20 - 11:30
Yoshi
Bild för Yoshi
 Offline
Senast sedd: 1 månad 2 veckor sedan
Silver
Medlem: 2016-04-11 16:24

6 månader och känner som dig.
Fick fina bröst men känner mig så obekväm än. Typ som att jag aldrig blev van med implantat.

Överväger att ta bort men vill dock vänta till ett år!

Tillägger att jag har inte fått någon symptom på BII iallfall.

Inga barn. 26år, 163 cm, 64 kg Strl före op:75B Strl efter op:
Konsult 18/1-2019 Patrik Höijer Nordiskakliniken Rek 550.
Op 23/4 -2019 Patrik höijer Nordiskakliniken Motiva 500cc round full

Annons