Annons
4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2019, oktober 20 - 14:57
Loveit84
Bild för Loveit84
 Offline
Senast sedd: 8 månader 3 veckor sedan
Brons
Medlem: 2017-04-17 08:56

Råd gällande beslut

Hej, jag skulle vilja ha era råd gällande en upplevelse jag hade.
Har tidigare gjort fettsugning hos Oya och hon har varit väldigt bra. Men detta besök gick inte som jag hoppats. Hon fokuserade enbart på riskerna och vi pratade knappt någonting om resultatet utan bara allt som kunde gå fel. Hon började med att säga ”så du vill göra en bröstförstoring trotts allt som skrivs just nu”?
Saken är att jag hade läst på om riskerna men det hon refererade till var spekulationer i ”skräp-media” och jag följer inte den typen av informations kanal så det hela blev väldigt jobbigt för mig då jag har svårt att processa information som inte är fakta, om ni förstår hur jag menar.
Så jag blev väldigt ledsen och rädd eftersom jag laddat i flera år för att våga ta steget och nu känns det lite som att jag är tillbaka till början och vågar inte längre göra operationen trotts att jag hatar hur mina bröst ser ut idag.
Förstår att risker behöver informeras om men det kan väl inte vara upp till mig att bedöma om operationen är för riskabel att genomföra, det måste väl läkaren kunna rådgöra mig inom även om beslutet såklart är mitt i slutändan.
Oya hade inte mer tid att prata med mig utan sa att jag skulle fundera och ringa henne. Jag vet varken ut eller in just nu för att vara ärlig... Hade verkligen behövt mer trygghet är skrämsel i detta möte. Det kändes som att om jag, efter allt hon sagt till mig, skulle velat gå vidare och göra operationen så hade hon tänkt att jag måste vara totalt dum i huvudet för att vara helt ärlig.
Är det såhär alla läkare och kirurger framställer operationen i sina möten nu för tiden eller är detta ett specialfall?
Kan detta vara en taktik från Oyas sida för att hon inte vill operera mig eftersom hon fick göra en korrigering på min fettsugning?
Borde jag kanske prova en annan läkare?

Loveit84

Annons
2019, oktober 20 - 16:48
Cherry Davis
Bild för Cherry Davis
 Offline
Senast sedd: 22 tim 1 min sedan
Silver
Medlem: 2014-11-14 19:28

Har du något i din hälsa som gör att hon tycker att du inte bör göra en bröstförstoring (med implantat)?
Varje läkare skall ju göra en bedömning utifrån patientens allmäntillstånd, vad som är lämpligt/olämpligt i behandlingsväg.

3 barn, 53 år, 171 cm,72 kg
Str före op:85 C
Stor bukplastik med fettsugning och bröstlyft Mars 2020 Tuve Mårtensson
Slidförsnävning och labiaplastik Februari 2019 Gunnar Krantz
Intresserad av ansiktslyftning framöver

2019, oktober 20 - 20:48
adele96
Bild för adele96
 Offline
Senast sedd: 5 dagar 16 tim sedan
Silver
Medlem: 2019-07-31 12:25

Hej, förstår att det är tråkigt med ett sånt svar när du varit inne på och längtat efter en operation så länge. Dock måste jag säga att det är bra gjort av Oya som informerar om risker, skulle snarare vara tacksam för att din kirurg är ärlig mot dig med tanke på att läget faktiskt är osäkert. FDA själva har gått ut med information kring BII och de håller på utreder fenomenet just nu. Det är inte bara "skräp-media" som skriver om BII, läs t.ex. här:
https://nwhn.org/silicone-gel-breast-implants/
och på FDA:
https://www.fda.gov/medical-devices/breast-implants/risks-and-complications-breast-implants
https://www.fda.gov/medical-devices/breast-implants/risks-and-complications-breast-implants#BIA_ALCL

Har fler länkar på forskningsstudier om du är intresserad, skicka PM isåfall.

Jag har opererat mig hos Oya, och vet att hon gör många uttag just nu, tror inte att det finns något ekonomiskt intresse i det hon säger till dig. Hon träffar ju kvinnor dagligen och eftersom Oya + Tor i Hässleholm är de som utför flest uttag av kapsel + implantat (den op man gör om man blivit sjuk i BII) får man väl ändå lita på att de har koll. Hade hon velat tjäna pengar borde hon väl övertalat dig till att göra operationen för att sedan tjäna pengar om du ev. skulle bli sjuk och ta ut dem?
Jag tror nog att du kan få dina implantat inlagda även om du upplever att hon inte vill, hon verkar ju ha sagt att beslutet är upp till dig i slutändan. Annars finns det säkerligen andra kirurger som gladeligen opererar dig.

0 barn, 23 år, 165 cm, 65 kg
Bröstförstoring 2014: 300 cc mentor bakom muskeln, Proforma clinic, Örjan
Strl före: 75A
Strl efter: 80D
Uttag implantat + kapsel 24/9 hos Oya, Strandkliniken

Estetiskt nöjd med resultatet, men fick bl.a. autoimmuna problem och misstänker "breast implant illness". Hade även svårt att acceptera implantaten som en del av mig. Mår bra efter uttag än så länge, har nu B-kupa. Lite sugen på att göra fett transplantation i framtiden.

2019, oktober 21 - 20:02
Baccata
Bild för Baccata
 Offline
Senast sedd: 1 månad 4 veckor sedan
Silver
Medlem: 2019-04-10 07:31

Jag tror mig förstå hur det känns, Man har upparbetat sitt mod under en lång tid och så bryts det ner på en sekund av någon som sitter på kunskap och erfarenhet.
Prata med flera, det ska man oavsett, även om man klickar direkt. Min erfarenhet är nästan tvärtom, att kirurgerna beskriver riskerna som försumliga. Och då pratar jag om seriösa kliniker och etablerade kirurger.

Siktar på kontrollerat förfall så här i övre medelåldern. Har opererat brösten och övre ögonlock, testat IPL och botox, allt med tillfredställande resultat. Känner mig rätt så naturlig än så länge.

Konsultation Per Windh, Art Clinic, 190705, 191002 och 191209
Konsultation Giovanni Maltese, Akademikliniken, 191018
Operation på Art Clinic 200108, Mentor anatomiska, 255cc under muskeln
Strl före 75B
Strl efter 75D

Annons