Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2022, April 23 - 10:10
Cattan
Cattan's picture
Offline
Last seen: 3 months 2 weeks ago
Silver
Joined: 2013-11-18 21:39

Vaknade upp med fel storlek...

Hej,

Gjorde ett implantatbyte i januari, från Allergan till Mentor smooth. Valde mellan 530cc och 595cc och på konsultationen bestämdes i princip 595cc vilket även stod i kostnadsförslaget jag fick med hem... Jag fick byta cc fram till operationen. På op-dagen när han ritade så pratade vi om cc, och 595cc bestämdes.

Vaknar upp på uppvaket och ser att det står 535cc...
Jag vet! Det skiljer inte mycket...men när man betalar så pass mycket och kirurgen tar fel, så känns det så där. Jag får en gratis op för att korrigera, och han erkände att han tagit fel... Jag får välja vilken storlek jag vill vid en ny op. Operationen gick bra... och visst, eftersom jag nästan behövde ett lyft så hade jag velat ha den större strorleken.

Har någon varit med om liknande? Vad skulle ni gjort?

2barn, 41år, 173cm och 74kg.
Strl före op:75A (hängiga efter amning)
Strl efter op 75D
Implantatbyte då jag fått komplikationer som knölar och smärta.

Annons
2022, April 23 - 12:16
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 1 day 18 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Vad retligt. Men det finns några positiva aspekter i alla fall, om vi ska försöka tänka positivt. Oftast när detta händer, säger kirurgen att det större implantatet inte fick plats. Din kirurg har åtminstone erkänt sin misstag och är beredd att korrigera gratis (se till att få skriftligt på det!). Det är rimligt att begära att du får ett år på dig innan du opererar om dig, tycker jag, så då får du i vart fall ett års "implantatslitage" gratis.

Det kommer inte att bli enorm skillnad med 60 cc till, så det borde inte vara helt avgörande för brösten., och du kan egentligen inte göra så mycket i nuläget, eftersom du måste läka innan man kan göra något mer.

Du kan ju därför välja att se det som en chans att avgöra om det trots allt blir bra med den mindre storleken, vilket isåfall lämnar dig lite extra marginal för att ta en större storlek när du om ca 15 år ändå behöver byta dina implantat... och väljer du då att istället ta mindre, för att det stämmer bättre med din övriga framtoning då, så blir skillnaden lite mindre... och vill du ha dina 595 cc snarast, så får du dem så snart det går, och  att byta kommer i alla fall inte att vara lika smärtsamt som det första ingreppet.

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

2022, April 26 - 23:56
Cattan
Cattan's picture
Offline
Last seen: 3 months 2 weeks ago
Silver
Joined: 2013-11-18 21:39

Hej Marina,

Tack för att du tog dig tiden att bemöta mitt inlägg så nyanserat. Ja, du har rätt. Vilken fantastiskt ärlig kirurg! Han hade ju inte behövt ta ansvar för detta….genom att som du säger säga att det inte fick plats större. Det var ett implantatsbyte jag gjorde…så var rätt säker på att jag ville ha större (hade allergan 370). De blev inte större alls.. kan ha alla gamla bh-ar. Men, men. Vill gärna vänta med att byta, och som du säger gärna ett år. Jag får också välja ännu större implantat om jag vill.
Får se vad kirurgen säger på återbesöket.
Tack igen för dina råd!

2barn, 41år, 173cm och 74kg.
Strl före op:75A (hängiga efter amning)
Strl efter op 75D
Implantatbyte då jag fått komplikationer som knölar och smärta.