Annons
3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2020, augusti 14 - 11:10
Melneoner
Bild för Melneoner
 Offline
Senast sedd: 3 veckor 1 dag sedan
Brons
Medlem: 2020-08-14 10:56

Fråga till er som opererat brösten när ni haft barn under 1 år.

Hej!

Jag vänder mig till er som har opererat brösten samtidigt som ni haft barn under 1 år.
Jag har tidigare opererat brösten, både innan jag fick barn o efter, men då var mina barn iaf något år, så det var inte så svårt att låta bli att bära då de kunde gå själva o förstod när man sa att man inte får bära just då.

Nu har jag en liten sladdis på 4 månader. Jag planerar att operera om mina bröst då de blivit lite plattare efter denna graviditet o ett försök till amning som jag dock fick ge upp efter 2 månader då mjölken ej rann till. Tacksam för det nu i efterhand då brösten inte blev lika förstörda som när jag ammade mina andra två 😂

Jag har bokat en konsultation hos Dr Said på Proforma Clinic (opererat mig där förut, men då hos en annan läkare). Jag ska dit 9 oktober.
Dr Said har inga lediga tider för själva op förrän tidigast januari, men jag hade ändå inte tänkt opererat mig förrän nästa år.

Frågan är dock NÄR det är som smartast att operera sig. Min son blir 1 år i april 2021. Jag ska börja jobba 1 juni. Jag jobbar med e-handel, så mitt jobb innefattar en hel del lyft eftersom vi packar o skickar paket. Jag börjar jobba när det snart är dags för semester o jag ska jobba hela sommaren o vi är få anställda, så på sommaren brukar vi vara endast 2 st som jobbar åt gången. Med andra ord kommer jag inte kunna undvika vissa arbetsuppgifter utan kommer behöva packa o lyfta mer än jag gör annars då just den delen i sig inte är min huvudsakliga uppgift, men under semestertider hjälps alla åt på alla ställen.

Så min fråga är. Är det smartast att operera sig innan jag börjar jobba, kanske i januari februari innan min son hunnit fylla 1 år o kanske inte kan gå än, men troligtvis kryper för fullt?
Eller efter sommaren när han är typ 1, 5 år o börjar dagis? Nackdelen med det är ju dock att jag behöver vara ledig från jobbet en vecka lr så för att läka, men samtidigt är jag ju inte mammaledig så lyften på jobbet kan jag ju inte komma ifrån på samma sätt som om jag opererar mig medan jag är mammaledig o egentligen bara har lyften av min son att "deala" med. Om ni förstår hur jag menar.
Då hinner jag ju läka klart innan jag börjar jobba igen plus att mina arbetskollegor inte behöver känna till att jag opererat om mig (även om de kanske ser det, men det är ingenting uttalat iaf).

Vad tycker ni är smartast? O hur var det för er? Hur gamla var ert barn/era barn när ni opererade er o hur gjorde ni hemma?
Räcker det om min man tar pappaledig 1-2 veckor o hjälper mig första tiden med lyften, o att man tänker på att lyfta nära kroppen sen i fortsättningen i en tid framöver?

Tacksam för era tips o erfarenheter.

Bröstförstoring Proforma clinic 2007
340CC geléhallon, ultra high profil.

Uttag implantat + lyft med ankarärr Proforma Clinic 2013

Nya implantat insatta 250CC, snäppet under ultra high profile. Proforma Clinic 2014.

Annons
2020, augusti 16 - 09:15
Eag
Bild för Eag
 Offline
Senast sedd: 3 tim 4 min sedan
Silver
Medlem: 2020-06-09 00:26

Hej, jag tror det viktigaste är att du har hjälp hemma under typ 1,5-2v. Jag har själv tre barn varav det minsta är 2 år. OP för 10 dags essens och har kunnat undvika de flesta lyften av 2-åringen men det stora problemet har varit alla hushållssysslor och att man använder bröstmuskeln till PRECIS allt! I början kan man inte ens resa sig upp, att öppna kylskåpet eller diskmaskinen går inte, du kan inte tvätta etc. Så vore jag dig skulle jag ta en tid när din man kan sköta allt första 1,5-2v. Nu 10 dagar klarar jag allt hemma själv men jobbar fortfarande inte vilket är skönt så man kan vila lite mellan varven. Lycka till i dina tankar, hoppas det var till ngn hjälp

2020, augusti 16 - 16:01
Melneoner
Bild för Melneoner
 Offline
Senast sedd: 3 veckor 1 dag sedan
Brons
Medlem: 2020-08-14 10:56

Hej! Tack för svar.
Ja då är de kanske bäst o ta de så fort som möjligt ändå.
Jag hade inte så ont när jag gjorde min första operation minns jag, då hade jag inga barn heller o klart de va ömt o kändes o man kunde ju inte jobba ovanför armhålan med armarna hehhe.

När jag gjorde lyft o tog ur implantaten så tror jag inte heller att jag hade så värst ont faktiskt. Då hade jag små barn, men minst va typ 2 nästan då o den andra blev 4 på sommarn där.

Jag la in nya implantat ett halvår senare av olika anledningar o då var jag ju platt innan så då kommer jag ihåg att jag hade ont som fan första dagarna o var sängliggande.
Men nu har jag också bröst o en del egen bröstvävnad, så vi får se hur ont jag kommer ha.. Men som du säger är de nog bra o få hjälp i 1,5-2 veckor.

Bröstförstoring Proforma clinic 2007
340CC geléhallon, ultra high profil.

Uttag implantat + lyft med ankarärr Proforma Clinic 2013

Nya implantat insatta 250CC, snäppet under ultra high profile. Proforma Clinic 2014.