Annons
2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2019, februari 13 - 22:12
Bellav
Bild för Bellav
 Offline
Senast sedd: 1 år 4 månader sedan
Brons
Medlem: 2019-02-13 21:58

Misslyckad näsplastik med brosk

Hej! För några år sedan bröt jag näsan och slog sönder nässkiljeväggen. Fick detta återgäldat av landstinget, men efter första op hade benet läkt snett så de fick göra ytterligare en op för att ”bryta” tillbaka benet och sätta det på plats. Efter operation gick det två år (jag fick som en knöl på en sidan och sedan insjunket på andra sida). Fick ny tid till op där de filade ner knölen sedan tog brosk från örat och ”la” i det området där näsan sjunkit in. Nu 3 veckor efter op ser näsan hemsk ut. Har en stor knöl där brosket ligger (näsan ser värre ut än någonsin) och dessutom sitter en nål kvar i näsan som läkaren kört rakt igenom brosket och in i skiljeväggen (denna skulle tagit bort efter en vecka, men den hade sjunkit in djupare i näsan än tänkt, så han kunde inte få bort den sen nu blir det ytterligare en op för att få bort den). Tror ni det är en svullnad från nålen som gör att näsan är bucklig där han lagt brosk eller har han bara lagt dit för mkt så det blivit en stor knöl istället? Mår så dåligt.... någon som varit med om liknade? Vad kan man isåfall göra åt det? Fillers för att jämna ut eller ny op i senare skede av en plastikkiurgi istället? Något tips om vem man ska gå till osv? Så trött på detta.... 😞

Annons
2019, februari 14 - 02:46
kippky
Bild för kippky
 Offline
Senast sedd: 2 veckor 3 dagar sedan
Silver
Medlem: 2014-03-19 03:14

Så tråkigt att det inte blivit bra för dig än, jag förstår helt och hållet!

Det låter som att brosket som de har lagt dit har bildat en knöl. Jag har också fått det problemet, där brosket de lagt in är alldeles för tjockt, hårt och sticker ut inte lika elastiskt som övriga näsan.

Det som du berättar om nålen igenom nässkiljeväggen låter helt sanslöst. Jag förstår inte vad syftet med en nål som sitter igenom nässkiljeväggen skulle vara bra för?

Det är upp till dig vad du tänker göra.
Jag föreslår att du går tillbaks tlll kliniken och kräver lite svar. Eventuellt gör en anmälan.

27 år, 165 cm, 57kg

Missnöjd med tidigare näsoperation.
Letar efter kirurg som kan fixa den.