Annons
1 inlägg / 0 nya
#1 2012, maj 12 - 00:00
admin
Bild för admin
 Offline
Senast sedd: 2 dagar 18 tim sedan
Administrator
Medlem: 2010-02-19 03:07

Akademikliniken expanderar i Skandinavien

Pressmeddelande 2012-05-11

Akademikliniken expanderar i Skandinavien

Akademikliniken tar nästa steg i sin tillväxtstrategi genom etablering i Norge och Danmark. I Norge öppnas en ny kirurgisk klinik i Oslo och i samband med norska etableringen förvärvar Akademikliniken också Ellipse Klinikken, Norges ledande aktör inom estetiska icke-kirurgiska behandlingar. 
 
Akademikliniken, en av världens ledande privata kliniker för estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi, genomför de första stegen i en tillväxtstrategi som inkluderar internationell expansion. I Köpenhamn öppnades den 20 mars i år Danmarks första walk-in-klinik där Akademikliniken dels kan erbjuda injektions- och hudbehandlingar med hög tillgänglighet i cityläge, dels konsultationer med klinikens danska plastikkirurger.
 
I Oslo öppnas en komplett kirurgisk klinik med tre operationssalar och där två av Norges främsta plastikkirurger kommer att vara verksamma tillsammans med sjuksköterskor och hudterapeuter. Förutom rekonstruktiv och estetisk plastikkirurgi kommer man också att utföra injektions- och hudbehandlingar. Mottagningen beräknas vara i gång i början av maj med första operationer under sommaren. I samband med den norska etableringen förvärvar Akademikliniken Ellipse klinikken, Norges ledande aktör inom estetiska icke-kirurgiska behandlingar med målsättningen att bli den klart ledande aktören inom estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi samt inom högkvalitativa estetiska behandlingar. Totalt omsätter Akademikliniken-koncernen proforma ca 300 miljoner kr efter förvärvet.
 
”Vi är mycket entusiastiska över förvärvet av Ellipse Klinikken som, med sin starka position inom icke-kirurgiska behandlingar, kompletterar, stärker och utvecklar Akademiklinikens tjänsteerbjudande på ett mycket tydligt sätt och dessutom medför betydande synergieffekter”, säger Alexandra Leiderby, vd, Akademikliniken.
 
”Akademikliniken har en unik kompetens inom estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi. Vi är stolta över att få möjlighet att introducera denna kompetens till Norge. Ellipse Klinikken å sin sida är marknadsledare i Norge på sitt område. De två företagen delar samma filosofi med fokus på kvalitet, kompetens och omtanke för den enskilda patienten/kunden och bägge två har högt anseende på marknaden. Det blir både trevligt och utmanande att vara med i utvecklingen av ett nytt privat sjukhus i Norge" säger Sissel Engen, administrativ direktör på Ellipse Klinikken.
 
För ytterligare information om Akademikliniken, vänligen kontakta:
Alexandra Leiderby, VD, 08-614 54 39 eller
Charlotta Abrahamsson, marknadschef, 08-614 54 55
 
För ytterligare information om Ellipse klinikken, vänligen kontakta:
Sissel Engen, administrativ direktör, +47 22 51 79 33
 
Om Akademikliniken
Akademikliniken är en av världens ledande privata kliniker för estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi med verksamhet i Sverige, Danmark, Norge och England. Kliniken grundades 1991 och utför varje år mer än 27 000 estetiska behandlingar. Mottot är "Skönhet genom Vetenskap" och Akademikliniken är med och leder utvecklingen inom plastikkirurgi genom kontinuerlig forskning och egna utbildningar. Utöver plastikkirurgin kan Akademikliniken erbjuda ett unikt helhetsomhändertagande med marknadens bredaste utbud av estetiska behandlingar såsom medicinsk hudvård, injektioner, en egen serie hudvårdsprodukter samt estetisk tandvård.
 
Om Ellipse klinikken
Ellipse klinikken är Norges ledande aktör inom estetiska icke-kirurgiska behandlingar med 5 kliniker i Norge och 2 i Sverige. Företaget grundades 1998 och utför varje år drygt 20 000 behandlingar varav hälften utgörs av injektionsbehandlingar. Fokus för verksamheten är kompetens och kvalitet och Ellipse klinikken är ISO-certifierad sedan 2010. Läs mer påwww.ellipseklinikken.no.
 

POF är grundat av och drivs av Admin (mig) och Marina. Vi delar på alla arbetet med POF i mån av tid och men kunskap. Huvudsakligen sköter jag webbutveckling, och drift av POF och dess kringsystem; Marina i egenskap av chefsmoderator; sköter det mesta av medlemshantering och modereringen. Har ni frågor eller förslag på förbättring kring POF, skicka ett PM till mig "Admin" så hjälper jag till och svarar på frågor. Gäller det medlemsuppgraderingar så PM'ar ni "Marina". Men läs också (först) de PM ni fått vid registrering och medlemsuppgraderingar.

Annons