Annons
1 inlägg / 0 nya
#1 2012, juni 26 - 00:00
admin
Bild för admin
 Offline
Senast sedd: 4 dagar 20 tim sedan
Administrator
Medlem: 2010-02-19 03:07

Akademikliniken förvärvar Specialistkliniken i Göteborg

Pressmeddelande 2012-06-25

Akademikliniken förvärvar Specialistkliniken i Göteborg

Akademiklinikens tidigare etablering i Norge och Danmark har inneburit ett stort steg i den välplanerade tillväxtstrategin för Akademikliniken. Nu växer Akademikliniken ytterligare och etablerar sig i västra Sverige genom ett förvärv av Specialistkliniken i Göteborg.
 
Akademikliniken, en av världens ledande privata kliniker för estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi, har under de senaste månaderna befunnit sig i en expansionsfas där en internationell etablering genomförts. Akademikliniken har under året förvärvat norska Ellipse Klinikken med kliniker i Norge och Sverige samt öppnat ytterligare en klinik i Norge. Dessutom öppnade Akademikliniken tidigare i år Danmarks första walk-in-klinik i Köpenhamn. I Sverige driver Akademikliniken redan kliniker i både Stockholm samt Malmö och nu förvärvas Specialistkliniken i Göteborg.
 
Specialistkliniken i Göteborg grundades 1983 av Claes Lauritzen, då som en privatklinik, för att några år senare vara i drift under namnet Specialistkliniken. Specialistkliniken är en av Sveriges ledande kliniker med plastikkirurgi av högsta klass, kompetens, vård och utrustning. Kliniken erbjuder både rekonstruktiv och estetisk plastikkirurgi. Specialistkliniken inbegriper fyra stycken kirurger, alla medlemmar i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurg; Claes Lauritzen, Professor och plastikkirurg, Jonas Lundberg, Med. Doktor och plastikkirurg, Hans Mark, Med. Doktor och plastikkirurg, Carolina Borén plastikkirurg samt Bo Risberg, Professor och kärlkirurg.
 
”Specialistkliniken har ett högt anseende och de besitter en unik kompetens. De möter våra krav inom estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi. Vi ser etableringen i Göteborg som ett naturligt steg i vår tillväxtstrategi. Förvärvet av Specialistkliniken innebär att vi kan bemöta efterfrågan samt göra oss tillgängliga för nya potentiella patienter i Västsverige”, säger Magnus Jansson, vd, Akademikliniken.
 
Efter förvärvet av Specialistkliniken kommer Akademikliniken äga 100% av kliniken. Nuvarande vd Claes Lauritzen kommer även efter förvärvet fortsätta sitt arbete inom kliniken.
 
”Med Akademiklinikens styrka och expertis kommer vi stärkas ytterligare. Tillsammans kan vi utvecklas till Göteborgs och Västsveriges främsta klinik inom estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi, då vi har samma filosofi kring kvalitet, kompetens och bemötande", säger Claes Lauritzen, vd på Specialistkliniken.
 
 
För ytterligare information om Akademikliniken, vänligen kontakta:
Charlotta Abrahamsson, marknadschef, 08-614 54 55
Magnus Jansson, vd, 08-614 54 35
 
För ytterligare information om Specialistkliniken, vänligen kontakta:
Claes Lauritzen, vd, 0706-41 44 41 eller 0340-66 11 89
 
 
Om Akademikliniken
Akademikliniken är en av världens ledande privata kliniker för estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi med verksamhet i Sverige, Danmark, Norge och England. Kliniken grundades 1991 och utför varje år mer än 27 000 estetiska behandlingar. Mottot är "Skönhet genom Vetenskap" och Akademikliniken är med och leder utvecklingen inom plastikkirurgi genom kontinuerlig forskning och egna utbildningar. Utöver plastikkirurgin kan Akademikliniken erbjuda ett unikt helhetsomhändertagande med marknadens bredaste utbud av estetiska behandlingar såsom medicinsk hudvård, injektioner, en egen serie hudvårdsprodukter samt estetisk tandvård. Läs mer på www.ak.se.
 
Om Specialistkliniken
Specialistkliniken grundades 1983 av professor och plastikkirurg Claes Lauritzen och driver sedan dess en privat klinik för estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi i Göteborg, Sverige. Vid Specialistkliniken arbetar välmeriterade plastikkirurger med lång erfarenhet och högt anseende. Läs mer på www.specialistkliniken.com.
 

POF är grundat av och drivs av Admin (mig) och Marina. Vi delar på alla arbetet med POF i mån av tid och men kunskap. Huvudsakligen sköter jag webbutveckling, och drift av POF och dess kringsystem; Marina i egenskap av chefsmoderator; sköter det mesta av medlemshantering och modereringen. Har ni frågor eller förslag på förbättring kring POF, skicka ett PM till mig "Admin" så hjälper jag till och svarar på frågor. Gäller det medlemsuppgraderingar så PM'ar ni "Marina". Men läs också (först) de PM ni fått vid registrering och medlemsuppgraderingar.

Annons