Annons
1 inlägg / 0 nya
#1 2013, februari 5 - 23:46
admin
Bild för admin
 Offline
Senast sedd: 17 tim 36 min sedan
Administrator
Medlem: 2010-02-19 03:07

Internationell workshop om bröstförstoring utan implantat

Internationell workshop om bröstförstoring utan implantat (genom transplantation av eget fett)

2013-02-05 16:33

Internationell workshop om bröstförstoring utan implantat (genom transplantation av eget fett)

Bröstförstoring utan implantat - Internationell workshop om bröst- förstorning och bröstrekonstruktion med eget fett. Den 26 januari arrangerade Art Clinic och Lighthouse Medical en workshop på Art Clinic´s klinik i Jönköping om vattenassisterad fettsugning och fettransplantation enligt BEAULI-metoden.

Programmet innehöll två ”live-operationer”, som deltagarna fick följa i den intill liggande konferenssalen via bild och ljud inifrån den integrerade operationssalen, samt föreläsningar av Dr. Klaus Ueberreiter från Berlin, Dr Hilkka Peltoniemi från Helsingfors samt plastikkirurgerna Dr. Pelle Sahlin, Dr. Peter Zachrisson, Dr. Karl Bremer och Dr. Per Windh från Art Clinic. Den första operationen var en bröstförstoring och den andra en rekonstruktion med eget fett efter det att silikonimplantat hade avlägsnats. Det unika med metoden är att man genom en vattenassisterad fettsugning på patienten kan filtrera fettet och återinföra det på annan plats, exempelvis
i bröstet.

Bröstförstoring och bröstrekonstruktioner med eget fett har många fördelar. I stället för att sätta in silikonimplantat används kroppseget material. Transplanterat fett ger brösten ett mjukare, smidigare och ett mer naturligt utseende. Dessutom behåller brösten en naturlig känsla och ärren efter en fettransplantation är knappt synliga.

En annan skillnad är också att man kan skapa symmetri mellan två olikstora bröst med samt bygga bröstets form utifrån andra förutsättningar än om du sätter in ett runt eller droppformat implantat. Metoden är också fördelaktig vid bröstrekonstruktioner om patienten ex. behandlats operativt p.g.a. cancersjukdom och på så sätt förlorat delar eller merparten av sitt bröst. Ett tidigare opererat område som kan ha svårare att acceptera ett implantat medan fett från den egna kroppen accepteras och läker in lite lättare.

”Till workshopen i Jönköping bjöds plastikkirurger från hela Norden in för att observera och ta del av den kunskap och erfarenhet som vi samlat på oss sedan vi började använda oss av metoden. Vi har använt oss av den här tekniken och har utfört liknande ingrepp sedan en längre tid med mycket fina resultat, ”säger Dr. Per Windh från Art Clinic som var en av de första i Sverige att använda metoden.

 Han fortsätter ” Med den här metoden kan vi behandla patienter som endast önskar sig lite mer volym i det ena eller bägge brösten samt patienter med kapselproblem i brösten . Den är ett komplement till bröstförstoring med implantat och ger oss således ett brett spektrum av behandlingsmöjligheter. 

Sedan är det en ynnest att få dela med sig av våra upplevelser, insikter och resultat till våra läkarkollegor här i Norden och få ett utbyte med Dr. Klaus Ueberreiter och Dr. Hilkka Peltoniemi, speciellt under sådana här former. Jag hoppas och tror att det ger väldigt mycket för branschen i stort och främjar alla inblandade när vi delar våra erfarenheter med varandra.”

Även Lighthouse Medical var nöjda med utfallet av workshopen.

”Jag upplevde att workshopen var mycket lyckad, säger Hans-Gunnar Jacobson från Lighthouse Medical. Flera kursdeltagare har även hört av sig efteråt och utryckt sig mer än positivt.”

 

 

POF är grundat av och drivs av Admin (mig) och Marina. Vi delar på alla arbetet med POF i mån av tid och men kunskap. Huvudsakligen sköter jag webbutveckling, och drift av POF och dess kringsystem; Marina i egenskap av chefsmoderator; sköter det mesta av medlemshantering och modereringen. Har ni frågor eller förslag på förbättring kring POF, skicka ett PM till mig "Admin" så hjälper jag till och svarar på frågor. Gäller det medlemsuppgraderingar så PM'ar ni "Marina". Men läs också (först) de PM ni fått vid registrering och medlemsuppgraderingar.

Annons