Annons
21 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2015, oktober 23 - 23:30
Äpplet93
Bild för Äpplet93
 Offline
Senast sedd: 2 år 2 månader sedan
Silver
Medlem: 2015-06-03 09:03

Lite om Motiva Ergonomix

Märker att jag får väldigt många frågor angående Motiva Ergonomix så skriver ett litet inlägg om min upplevelse. Jag själv är en sådan person som gärna hör det jag vil höra. Hade länge länge jämfört implantat på marknaden innan min operation och så plötligt dök Motiva Ergonomix upp och det var plötsligt det enda implantat jag kunde tänka mig. För mig som var ute efter ett naturligt resultat så lät ju detta som något helt fantastiskt! Men det jag vill säga till er alla där ute som funderar på just detta implantat, ja egentligen för alla implantat, är att var alltid kritisk till den information som sägs om implantatet.

På min konsultation i Stockholm så avrådde faktiskt Patrik Höijer mig att ta Ergonomix och rekommenderade istället mentor coh1 för att var säker på att få ett så naturligt resultat som möjligt, just på grund av att Motiva är maxfyllda och rent tekniskt sätt då ger ett bolligare utseende även om dom uttalar sig för att ha skapat "ett implantat som ska vara som ett naturligt bröst", kändes faktiskt väldigt uppskattat att han sa sådär och det fick mig att öppna mig lite mer och koppla bort min tanke om "det perfekta implantatet".

Nu valde jag Ergonomix i slutändan ändå, och jag vet att det är så många här som går runt och grubblar, fram och tillbaka. Jag kan med gott samvete säga att jag är supernöjd med själva utseendet på mina bröst men att jag hoppas att de lägger sig lite mer faktiskt. Men jag tror inte det finns någon chans i världen att någon som hade sett mig utan bh hade trott att dom var naturliga, inte än på ett tag iallafall. Dom är även fasta som attan, även om dom är mjuka. Glöm inte att dom är maxfyllda, det är ju ett tecken som talar mot fasta bröst! Och angående rippling, det är också möjligt att få! Jag fick redan lite efter 6 veckor, även om det inte syns så mycket. Men det är just det här, tänk att jag förväntade mig att få två guldklimpar till bröst som skulle bli till 100% som jag tänkt mig för att det är den information jag fick ta del av då. Jag hade verkligen inget att gå på innan min operation: Jag tror typ det var två tjejer här som hade lagt in Ergonomix där jag fick se någon bild, men det var inte mycket att gå på. Inte ens kirurgerna på Bellakliniken eller på Laser och Estetik hade något att visa upp, så då fick jag leva på den positiva information jag fick, för det var det ENDA jag fick, förutom den gången då Patrik sa att dom faktiskt kan bli bolliga i min kropp.

Det jag vill komma till är, att trots jag är väldigt nöjd så trodde jag att dom skulle bli mycket, mycket mjukare än vad dom är idag. Jag vet att dom bara är 10 veckor och dom förhoppningsvis mjuknar till, men ändå, det är inte alltid så bra som det låter bara för att just Motiva eller er kirurg säger det, tänk kritiskt. Får hur många PM som helst från tjejer som frågar "hur mjuka och naturliga är dina bröst"? Och jag har faktiskt fått rippling och lite bolliga bröst (i mina ögon) och jag kan ju säga att jag fick PANIK, för det kan väl typ inte hända med Ergonomix? - joho, det kan det visst. "Ja men det är väl självklart" tänker alla ni som hängt med på detta ett tag. Nej så var det inte för mig, det gick väldigt snabbt allt faktiskt. Jag levde i min positiva bubbla och det lilla lilla negativa jag hörde om Motiva vinkade jag bort. Jag vill gärna hjälpa er med frågor, för jag vet hur svårt det är för er som ska gå igenom detta för första gången, vad ska man välja? Man blir helt tokig till slut, haha

Men tjejer. Väg för och nackdelar och försök skapa er en egen uppfattning innan ni låter er slukas upp av alla åsikter, för det gjorde jag lite. Och nej jag ångrar inte att jag valde Motiva, MEN hade jag vetat att de inte riktigt blev så naturliga som jag drömt om så hade jag kanske inte gjort operationen alls. Så tänk kritiskt, ställ alla frågor ni kommer på, titta på många bilder så ni vet helt säkert vad ni väntar er så ni inte blir besvikna, detta gäller ju inte bara Ergonomix utan alla implantat! Kram från mig :)

0 barn, 22 år, 173cm, 60kg
Strl före op: liten b-kupa (i vadderad bh)
Strl efter op: 75e
Konsultation: 11/6 Jonas Lundberg Akademiekliniken, Göteborg
16/6 dr Johan Nordquist Bellakliniken, Helsingborg
24/6 Patrik Höijer Laser och estetik, Stockholm

Annons
2015, oktober 24 - 08:22
Elmavi
Bild för Elmavi
 Offline
Senast sedd: 2 år 3 månader sedan
Silver
Medlem: 2015-01-24 17:32

Bra skrivet och fint av dig att du delar med dig av info sådär :-) nej jag skulle inte heller trott att mina var naturliga om jag såg mig själv utan bh. Men en man jag precis har börjat träffa verkar inte förstå att de är fejk, han tror nog bara att han har träffat någon med perfekta bröst haha. Jag undrar varje gång om han misstänker något eller ska fråga, men nej. Men så är ju också män inte riktigt lika duktig på detta som en kvinna, tror jag.

1 barn, 31 år, 172 cm, 59 kg
Strl före op: 75B
Strl efter op: 70E
Konsultation 22/6 Birgit Stark, Plastikkirurgigruppen
Konsultation 24/6 Patrik Höijer, Laser & Estetik op 13/8 Patrik Höijer, Laser & Estetik
Motiva Ergonomix 340/360 cc

2015, oktober 24 - 08:47
Tuttlös 2014
Bild för Tuttlös 2014
 Offline
Senast sedd: 4 år 2 månader sedan
Silver
Medlem: 2014-12-14 21:51

Tack för att du delade med dej

2 barn, 163 cm, 52 kilo
konsultation 23/1 2015 Tuve Mårtensson Citadell
Op 12/2 2015 Tuve Mårtensson Citadell
före Op BH-stl knappt 75a. 300 cc HP mentor runda smooth stl i tortyren 65 E .

2015, oktober 24 - 09:02
3unicorn
Bild för 3unicorn
 Offline
Senast sedd: 4 år 1 månad sedan
Silver
Medlem: 2015-09-08 11:47

Jättebra att du delade med dig, välbehövlig läsning för min del!:)

24 år, 163 cm, 58 kg
Intresserad av: Bröstförstoring
Strl före op: 75B/75C, assymetriska bröst som blivit slappa efter hård träning
Konsultation 7/11-15, hos Patrik Höijer, Laser&Estetik
Op 3/12, hos Patrik Höijer, Laser&Estetik
Motiva Ergonomix Dem

Annons
2015, oktober 24 - 09:19
Formica
Bild för Formica
 Offline
Senast sedd: 4 år 3 månader sedan
Silver
Medlem: 2015-10-21 11:15

Mycket bra information! Känner väl igen mig på flera punkter. Tar med mig det inför mitt val av implantat,.
Tack!!

4 barn, 36 år, 168 cm
Strl före op: 75B
Strl efter op:?
Konsultation 17/10 Patrik Höijer, Laser & Estetik
Op 19/11 Patrik Höijer, Laser & Estetik.
Motiva ev 320
Liten bukplastik samt fettsugning av lår sker vid samma tillfälle som förstoring.

2015, oktober 24 - 09:42
Vinna
Bild för Vinna
 Offline
Senast sedd: 4 år 4 veckor sedan
Silver
Medlem: 2015-03-04 19:51

Jag skulle haft Mentor coh 2, men valde Motiva för jag gillade känslan av dem och för att det var den senaste tekniken/implantatet. (Mentor har inte utvecklats något på tjugo år)
Var ute efter naturligt resultat, Höijer varnade mig för att Motiva ev kunde resultera i en liten kant upptill.(maa att de är maxfyllda)
Det blev ingen kant alls. Skidbacke upptill och runda nere precis som jag ville!
(Ska komplettera mitt galleri här så förstår nu vad jag menar)

Hur mjuka det blir i just din kropp beror även på hur hård kapsel du bildar. Det kan man omöjligt veta innan.
Min kapsel blev nog väldigt mjuk. Mina Silksurface blev extremt mjuka och ändå fasta, hade aldrig trott att silikonbröst kunde bli så här mjuka.

Förstår inte hur du menar med "Glöm inte att dom är maxfyllda det talar emot fasta bröst" ??
Jag tycker det är tvärtom?! Eller har jag fel? Ej helt fyllda implantat borde ju bli sladdrigare medan helt fyllda är fastare? Hm?!

Sammanfattningsvis så håller jag med om att det är viktigt att ha realistiska förväntningar! Det finns ett bra fastnålat inlägg om detta under bröstförstoring!
Jag tänkte i stil med att "allt blir bättre än som jag har nu" och försökte bara förvänta mig större fastare bröst.
Lycka till tjejer, hasta inte fram en op ta det lugnt och tänk efter, gå på flera konsultationer!
kram!

2 barn, 39 år, 168 cm, 60 kg Strl före op: 70B Strl efter op: 70D Konsultation: 28/3 Patrick Höijer, Laser & Estetik Operation: 2/7 Patrick Höijer, Laser & Estetik Motiva SilkSurface Plus 425+450cc Full (hög profil)

2015, oktober 24 - 10:49
tin (ej verifierad)
Bild för tin

Jag tycker det är alldeles för tidigt för dig att prata om hur fasta ergonomix blir. Dina bröst är långt ifrån klara och dom kommer mjuka under flera månder.

 

Jag har haft mentor coh 1 (och andra implantat) kan säga att mina bröst ser EXAKT likadana ut med ergonomix som med mentor coh 1 så det hade inte gjort nån skillnad om du valt dom i stället. 

Min rippling är mindre med motiva än med mentor, brösten är inte lika sladdriga känslan, och trots att dom bara är 5 veckor så är dom nästan lika mjuka som mina mentor var som jag hade över 1,5 år! Man får ta i beräkningen att mina muskler och hud redan är uttöjda till skillnad mot nån som är nyopererad som inte kan känna på samma sätt efter 5 veckor men motiva är knappast mycket fastare än mentor coh 1. Efter bara 5v för mig är det en liten skillnad. Vi får se om ett halvår hur dom känns när man mer rättvist kan säga hur brösten blir.

 

Jag håller även med Vinna, hur din kropp bildar kapseln påverkar även känslan. En del personer skapar lite tajtare kapslar (utan att det är kontraktur) och då blir känslan av brösten fastare än för någon som blidar tunna kapslar. Hur stor ficka kirurgen gjort påverkar också. Det kan jag säga av egen erfarenhet för min ficka töjdes efter en operation och det bröstet blev då mjukare än det andra eftersom implantatet fick mer plats. Finns även bilder på internet som förklarar det. Lika gällande utseendet, även mjuka implantat kan se fake ut beroende på ens förutsättningar. Jag har tex fått lika skarpa konturer i klyftan som ser fake ut av både fasta och mjuka implantat. 

 

Man är naiv om man tror det finns ett perfekt implantat, och går man in med inställningen att man kommer få perfekta bröst är det upplagt för att bli besviken för tyvärr tjejer, det finns inga perfekta bröst. Kirurger är inga trollkarlar och hade det funnits ett perfekt implantat hade ju varenda klinik enbart använt sig av det implantatet. Tänk förbättring, inte perfektion.

Om jag jämför med de 4 implantat i olika märken, fastheter och ytor som jag haft innan motiva så kan jag tveklöst säga att motiva är bäst hitills.

 

Annons
2015, oktober 24 - 12:23
tin (ej verifierad)
Bild för tin

Kan tillägga också ang rippling. Ripplingen kan minska när kapslarna bildats klart för det skapar ett skydd eller hur man ska förklara det. Det tar ca 6 månader innan kapslarna stabiliserats och ses som klara så 10 veckor äpplet93 är inte ett slutreslutat för hur ripplingen blir. Den kapselhinna du hunnit bilda på den tiden är väldigt tunn.

Varning för äcklig bild men här ser man kapseln och då kanske det är lättare att förstå att den kan hjälpa till att dämpa känslan en del av ripplingsvågorna https://pbs.twimg.com/profile_images/1946905977/Capulated-implant.jpg

2015, oktober 24 - 16:01
Äpplet93
Bild för Äpplet93
 Offline
Senast sedd: 2 år 2 månader sedan
Silver
Medlem: 2015-06-03 09:03

Tycker alla ni skriver väldigt bra saker och många av er är väldigt mycket mer erfarna än mig men ville bara säga hur JAG upplevde min bröstförstoring och hur JAG upplever mina bröst idag. Vet att allt kan hända men det jag skrev nu är min bild av det hela och jag vet att man som ny här vill ha så många vinklar av allt som möjligt innan man bestämmer sig:) kram

0 barn, 22 år, 173cm, 60kg
Strl före op: liten b-kupa (i vadderad bh)
Strl efter op: 75e
Konsultation: 11/6 Jonas Lundberg Akademiekliniken, Göteborg
16/6 dr Johan Nordquist Bellakliniken, Helsingborg
24/6 Patrik Höijer Laser och estetik, Stockholm

2016, augusti 31 - 20:30
bennijenni
Bild för bennijenni
 Offline
Senast sedd: 3 år 6 månader sedan
Brons
Medlem: 2016-08-22 15:56

Hej Äpplet93!
Jag ska genomgå min bröstförstoring med ergonomix hos Johan på Bellakliniken i oktober (precis som du gjorde!!) och tyckte det var bra att läsa ditt inlägg. Dina bilder (som jag kan se, är bara brons för tillfället) ser jättefina ut. Hur känner du nu efter ett år? Har de blivit mer naturliga tycker du? Och har du förebilder som bara silvermedlemmar kan se?

0 barn, 22år, 169 cm, 56 kg

Op 18/10 Johan Nordquist, Bellakliniken
355 cc hp bakom bröstmuskeln
Strl före op: 70B
Strl efter op: 70D

Annons
2016, augusti 31 - 21:05
Vivalika
Bild för Vivalika
 Offline
Senast sedd: 1 år 7 månader sedan
Silver
Medlem: 2016-06-17 10:54

Äpplet93, de bilderna som du lagt ut är inte med Motiva? Du skrev att du gjorde operationen på LE hos Patrik. Men dina bilder från galleria är från Bellakliniken. Har du några senaste foto?

69 kg, 185 cm, 48 år ung

1 barn

29.06.2016  konsultation hos Patrik Höijer på L&E

21.09.2016  bokad operation hos Patrik Höijer på L&E

21.09.2016  operation hos Patrik Höijer på L&E bröstförstoring med Motiva 375cc och lyft