Annons
2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2019, juli 21 - 21:46
iTex
Bild för iTex
 Offline
Senast sedd: 3 månader 3 veckor sedan
Brons
Medlem: 2019-07-21 21:37

Kan man få bukplastik cirkumferent betald?

Kan man få en cirkumferent bukplastik betald av landstinget?

Annons
2019, juli 22 - 10:53
Marina
Bild för Marina
 Offline
Senast sedd: 8 tim 14 min sedan
Moderator
Medlem: 2010-04-14 19:00

Om läkaren bedömer att det är det som behövs för att åtgärda medicinska problem, tror jag det finns möjligheter. Jag är ingen expert på Landstingets regler, och de olika landstingen kan också skilja sig lite i bedömning och hur lätt det går at få hjälp, men deras utgångspunkt brukar vara att man ska ha problem som klassas som medicinska, inte estetiska. det kan t ex vara att man har svårt att hålla sig ren och fräsch, att det bildas svamp i veck eller att man får sår och skav.
Jag kan föreställa mig, att om de tycker att en vanlig bukplastik räcker för att man ska åtgärda dessa problem, så får man inte mer, men det är ju absolut värt att fråga...
Om den vanliga bukplastiken hos Landstinget även innebär att man syr ihop dina delade magmuskler (s k diastas på raka magmuskeln kan uppstå inte bara vid graviditet, utan även t ex vid större inlagring av fett under magmusklerna, men det är ju inte säkert att du har detta problem), så är ju resterande ingrepp en ren hudreduktion, dvs  en ytligare operation, som du kanske kan få hjälp med privat till ett lägre pris, om du känner att du inte blir nöjd med Landstingsresultatet. Det behöver alltså inte vara bortkastat att få "delvis hjälp" av Landstinget, om du kan få det.
Beroende på din ålder och hudkvalitet och hur länge du varit överviktig, kan det ju tänkas att din egen hud fortsätter dras ihop sig något också, när tyngden är borta. Men våra kroppars återhämtningsförmåga har tyvärr sällan fokus på att se fina ut utan på att vara funktionella.

Som jag tänker mig det, kan det också vara lättare att se exakt hur man ska ta bort den sista huden i omgång två. En privat plastikkirurg kan även komplettera med en fettsugning, om det sitter nån förarglig depå nånstans som du vill bli av med. 

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
46 år, 164 cm, 63 kg?
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Rösta gärna i våra undersökningar och ta del av andras svar!