Annons
7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2017, oktober 11 - 21:41
Mainhattan
Bild för Mainhattan
 Offline
Senast sedd: 5 månader 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2017-10-11 21:31

"Mardrömsvecka" efter bukplastik – normalt eller otur?

Hej!

Efter flertalet månaders betänketid tog jag omsider beslutet att göra en bukplastik för att äntligen få bukt med min mage – som plågat mig hela mitt liv. Även efter det att jag på egen hand gick ner 50 kilo, i form av lös hud.

Operationen utfördes på Citadellkliniken i Landskrona och själva operationen fanns det inget att anmärka på. Inte heller bemötandet och behandlingen efteråt, då samtliga sköterskor var otroligt trevliga och tillmötesgående.

Det var när jag kom hem som problemen började hopa sig…
Mådde av förklarliga skäl allt annat än bra, och vågade inte duscha då jag var ensam i huset. Först dag tre tog jag av mig båda gördlarna med hopp om att kunna utföra nummer två på toaletten, då jag var förstoppad. Det ville sig dock inte och jag bestämde mig för att dra på mig gördlarna igen.
Hade precis hunnit knäppa den första på stående fot när jag kände hur energin sjönk till botten. Satte mig ner på toalettstolen i ett försök att avvärja en svimattack, men nästa gång jag hade ögonen öppna låg jag ner på toalettstolen och hade under drygt fem sekunders tid inte en aning om var jag befann mig. Det blev jag dock snart medveten om, och likaså vad som skett.
Kände en stark smärta i centrala delarna av buken och misstänkte direkt att stygnen i magmusklerna spruckit upp.

Kontaktade därför följande dag kliniken – som bad mig komma in dagen efter.
Sagt och gjort begav jag mig dit, men inom loppet av 20 sekunder kunde Peter Cosmo konstatera att allt var i sin ordning och jag blev åter hemskickad.

Där började bekymmer nummer två. För på kvällen fick jag hög feber (39 grader) och hade svårt för att sova. Även på morgonen hade jag feber, men då något mildare. Tog ändock kontakt med kliniken med rädsla för en annalkande infektion, men fick till svar att det troligtvis inte var någon fara. Sedan dess har febern kommit och gått med strax över 39 grader som topp i tre dagars tid.

Först i dag, onsdag, har jag känt mig något bättre och varit uppe lite (mest suttit), men känt hur det skavt mot magen. I kväll när jag tog av gördlarna för att duscha såg jag att det kommit blod både från naveln och från snittet (precis under naveln).
Så, ja. Behöver jag ens säga att det här nu också oroar mig? Känns verkligen som jag råkat ut för en hel del otur sedan jag blev utskriven från kliniken. Vet dock inte hur jag ska föra mig annorlunda för att vara ”försiktigare”, då jag mestadels legat ner och vilat mig i hopp om att bli kvitt febern.

Själva magen är väldigt svullen och ser betydligt värre ut estetiskt än innan operationen – vilket givetvis inte är särskilt tröstande. Men jag har ju förstått att det krävs mycket tålamod, och det ska jag verkligen försöka ha även om jag vanligtvis är en väldigt aktiv människa med ständigt nya planer.

Det blev ett ganska långt inlägg det här, ber om ursäkt för det. Men var skönt att skriva av sig lite om min första vecka efter operationen. Får innerligt hoppas den kommande blir betydligt positivare…

Min fråga är om det är någon som varit med om något liknande och hur det i så fall löst sig i slutändan? Just nu är känslan dessvärre att det aldrig kommer bli riktigt bra då komplikationerna avlöser sig på löpande band.

Må väl!

Annons
2017, oktober 12 - 10:09
wanja
Bild för wanja
 Offline
Senast sedd: 5 dagar 15 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-06-01 14:29

Hej!
vill börja med att säga, vilken otrolig bedrift att gå ner alla dessa kilo! har också gjort en bukplastik med fettsugning för nu ca 4,5
månad sen. kan inte säga att jag känner igen allt. feber har jag inte haft, men med en sån stor operation och känna sig svimfärdig eller svimma den första tiden är inget konstigt, är därför det är bra att ha ed nån de första gångerna man ska duscha osv för att detta kan hända. även förstoppning är inget ovanligt tyvärr, se till att hålla på magen bara. känns bättre då.
och svullen!,,, ja det är man, jag har inte varit jättesvullen, men är det fortfarande speciellt under naveln ner mot underlivet. på morgonen, då är jag platt gäller att ha tålamod, vilket inte alltid är lätt.. att du blöder lite. kan det vara sårvätska? det hade jag lite den första veckan, sen försvann det.
tror du kommer bli jättenöjd när det gått en tid!
lycka till :)

Längd 170 cm
Vikt 53 kg
full bukplastik, fettsugning
bröstförstoring med mentors anatomiska 445 cc bakom muskel
innan lite hängiga 70 D
efter sportbh 70 G
Art Clinic Göteborg Peter Zackrisson
op 29/5 2017

2017, oktober 12 - 10:40
Fint
Bild för Fint
 Offline
Senast sedd: 5 månader 2 veckor sedan
Silver
Medlem: 2017-07-01 21:34

Hej jag är inte varit med det. Hopps det går bra med dig. Det är inte så lätt att vara ansam efter stor op. Lycka till!

1 barn, 51år, 158cm, 51 kg
Bröstförstoring
Konsultation AK Op AK den 29-05-29
275cc allergan, bakom bröstmuskeln
Strl före op:75A (egna 175-200cc)
Strl efter op: 75c-lite d

2017, oktober 12 - 19:42
Mainhattan
Bild för Mainhattan
 Offline
Senast sedd: 5 månader 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2017-10-11 21:31

wanja //

Tack ska du ha! Skönt att äntligen ha blivit kvitt dem.

Nja, det är rent blod det kommer... Dock inga tecken på var vad jag kan se, och jag har inte haft någon feber i dag – men ska inte ropa hej än... Ska på återbesök på tisdag för att ta bort eventuella stygn. Blir det inte värre än vad det varit i dag står jag nog ut till dess, men satan i gatan vad nojig man blir när det ständigt är något nytt som dyker upp.

Annons
2017, oktober 26 - 19:49
Vettan
Bild för Vettan
 Offline
Senast sedd: 5 månader 3 dagar sedan
Silver
Medlem: 2017-02-27 06:17

Hej, förstår din oro. Opererade mig för 7 veckor sedan. Jag hade feber i 4-5 dagar. Jag blödde efter drän i mer än 1 vecka. Tömdes på sårvätska vid första återbesöket. Därefter gick allt åt rätt håll. Blödningen upphörde, svullnaden klart mycket mindre. Fick dock en infektion i såret och varade rejält. Efter antibiotika så är jag kvitt allt. Ångrar inget utan det är det bästa jag gjort. Försök att ha tålamod, vet att det inte är lätt, men du ska bara ta dig igenom de tre första veckorna. Lycka till!!!

2 barn, 46 år, 165 cm
Full Bukplastik
Konsultation 1/6-17 Helena Sveinsdottir, Citadellkliniken
Operation 5/9-17 Helena Sveinsdottir, Citadellkliniken

2017, oktober 28 - 09:18
Dibba
Bild för Dibba
 Offline
Senast sedd: 2 månader 2 veckor sedan
Silver
Medlem: 2017-02-05 17:31

Hej Wanja sjukt bra gjort att gå ner 50kg!!!! Jag vet hur jag kämpade för att gå ner mina sista 10kg jag dragit på mig som jag gjorde innan OP.
Nu har jag väl glömt det mesta från den tiden direkt efter OP då det är 7,5 mån sedan, men det jag minns är att min vuxna son bodde hos mig första 2 veckorna och jag hade inte feber, men sjukt ont och fick inte duscha på 10dgr tom ÅB, gjorde ett par andra operationer samtidigt, så jag hade väldiga problem med gördeln på mina revben (möttes av stor träningsbh till nyfixade brösten), hade bara en gördel men den hade jag dygnet runt i 7-8v. Stopp i magen löste jag med massa magnesium, hade dränage första 10dgr och efter att den hade plockats bort blödde jag en del, ärret mot blygbenet tog tid att läka så det är mycket fulare nu tyvärr, så det finns en stor anledning att kämpa med tejpandet, jag tejpade i 7mån det åker på ibland än då det kan slita och dra i ärren fortfarande, men det kanske är min ålder som gör att allt tar tid för just mig ;)
Jag åt antibiotika i 20dgr, fast jag hade väldigt ont i början var jag inte beredd på att det skulle bli nästan ännu värre efter att jag slutat med gördeln framför allt i de sydda magmusklerna, gick glatt till gymmet efter 3mån för att börja träna försiktigt för min del gjorde det för ont och värken i de sydda magmusklerna försvann inte förrän jag var 5,5mån e OP. Sedan har det gått lite bättre med träningen men har inte blivit samma som innan än men det kommer.
Jag är fortfarande svullen, ojämnt över naveln ibland hårt under, men svullen har jag varit hela tiden. Finns bilder på min sida.

1vuxet barn, 168,5cm, 63 kg, 53år
Konsultation i början av feb hos Peter Höijer Nordiska kliniken,
Utförda operationer Bröstlyft (ankarlyft) bröstförstoring, stor bukplastik och under samt över ögonlyft, av Peter Höijer den 16/3-17 på Nordiska Kliniken Stockholm

2017, december 20 - 15:42
giselle
Bild för giselle
 Offline
Senast sedd: 1 månad 15 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-12-19 18:50

Hej! Kan jag fråga hur det gick sen dess? Jag hoppas det gick bra för dig.

36 år, 170 cm, 77 kg
Mommy makeover (bukplastik + bröstlyft) efter att ha tappat 35 kilos
Konsultation 6/3/2018 Jens Larsson, Citadellkliniken

Annons

POF-feedback