Annons

Akademikliniken - Örebro

Kontakt: 

Köpmangatan 12, 1 tr

702 10  ÖREBRO
Tel.växel: 08- 614 54 00 (bokning sker via växeln i Stockholm. Ej drop-in.)
E-post: info@ak.se

Behandlingstyper: 
Plastikkirurgi
Akademikliniken
Operationer
Konsultationer
0
Inga röster än

Filosofi och utveckling
Vårt allra viktigaste mål är nöjda patienter. Därför lägger vi ner stor kraft på att hela tiden höja vår kompetens och utbildning. Inte enbart för klinikens plastikkirurger utan även för all annan personal.

Dessutom vet vi, att en viktig förutsättning för att få nöjda patienter, är att de informeras noga och har realistiska förväntningar. För den skull månar vi om att ge dig som patient innehållsrik och saklig kunskap om de operationer och behandlingar som utförs hos oss. Som komplement till information som du får vid en läkarkonsultation, har vi sköterskor som är specialutbildade i att ge information. I samband med konsultationen erbjuds du också en patientinformationsbok.

Vi inser även att det inte enbart beror på vår personals höga kirurgiska och tekniska kompetens för att du som patient ska känna dig nöjd. Här får du också förståelse och medkänsla kring dina upplevelser och känslor före, under och inte minst efter en operation.

Världsledande
Akademikliniken är inte bara en av världens största och modernaste plastikkirurgiska kliniker - vi har även en ledande ställning på flera av plastikkirurgins områden. Bland annat har vi en världsledande erfarenhet inom bröstförstoringskirurgi. Under de senaste tio åren har vi lagt i mer än 8000 anatomiska kohesiva silikonbröstimplantat, så kallade ”geléhallonimplantat” eller på engelska ”gummybear implants”. Ingen annan klinik i världen har en erfarenhet som kommer i närheten av detta.

Internationellt sett betraktas vår metod för val av implantat såväl som vår operationsteknik vid bröstförstoringar som ”state of the art” inom bröstförstoringskirurgi.

Vi har haft ett antal internationella konferenser på området, senast i juni 2010 då vi under ”Beauty through Science” hade 500 plastikkirurger från hela världen som kom till Stockholm för att höra om de tekniker vi utvecklat på detta område.

Högspecialiserad sjukvård
Det hävdas ofta att högspecialiserad vård endast hör hemma på de stora universitetssjukhusen. Men Akademikliniken exemplifierar att den mest avancerade kirurgin också kan utföras på privata kliniker. Akademikliniken har nämligen en ledande ställning när det gäller rekonstruktion av ansiktsförlamade patienter. Sedan flera år skickar norska staten sina patienter för behandling hos oss, och vi erhåller också patienter från flertalet landsting i Sverige. Akademikliniken är den enda privata plastikkirurgiska klinik i Norden som gör denna avancerade typ av mikrokirurgiska operationer.

Rekonstruktiv kirurgi
Denna del av plastikkirurgin innebär att man återställer och reparerar funktionen och utseendet efter olycksfall, cancersjukdomar eller medfödda missbildningar. Till skillnad från flertalet kliniker som sysslar med estetisk kirurgi så sysslar vi på Akademikliniken även en hel del med denna del av plastikkirurgin. Vår uppfattning att man inte kan vara en bra estetisk kirurg utan hög kompetens inom den rekonstruktiva kirurgin och vice versa. Den ”skönhetskirurg” som inte har bred plastikkirurgisk kompetens och erfarenhet också inom rekonstruktiv kirurgi kan inte utföre estetisk kirurgi på ett optimalt sätt. Denna uppfattning delas av flertal internationellt erkändaplastikkirurger. Många ”estetiska” kirurger i vårt land saknar plastikkirurgisk utbildning men på Akademikliniken möter du bara kirurger med denna specilistkompetens.

Estetisk kirurgi
Huvuddelen av Akademiklinikens verksamhet består av estetisk kirurgi och på detta område är vi heltäckande. Vi utför allt från enkla behandlingar som Botox- och Retylaneinjektioner eller borttagande av små födelsemärken till omfattande föryngrande ansiktsoperationer. Vid ett och samma tillfälle kan en sådan innefatta pann-, mellanansikts- och konventionell ansiktslyftning, hudslipning och ögonlocksoperation och ta över sex timmar att utföra. De flesta ingrepp är dock kortare och mindre.

Vi har också en stor hudvårdsavdelning och använder den senaste utrustningen inom laserteknologin. Vi har efter fem års utveckling tillsammans med franska forskare tagit fram en högteknologisk hudvårdsserie som har vetenskapligt bevisade effekter som sedan länge säljs genom vårt bolag Cosmeceuticals HJ AB. Allt detta görs som ett led i Akademikliniken helhetssyn. Vi vill inte bara erbjuda möjligheterna till ett plastikkirurgiskt ingrepp utan också följa upp detta med åtgärder som gör att resultatet långsiktigt sett blir optimalt och våra patienters livskvalitet ökar även den i ett långsiktigt perspektiv.

field_vote: 
5
Medelvärde: 5 (1 röst)
E-post: 
info@ak.se
Logga: 
Adress: 
Akademikliniken
Köpmangatan 12, 1 tr
70210 Örebro
Sverige
Annons
Annons
Annons

Welcome!

It looks like you're using an ad blocker. That's okay. Who doesn't?

But without advertising-income, we can't keep making this site awesome.

I understand, I have disabled my ad blocker. Let me in!