Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2014, July 6 - 21:19
Jordgubben-91
Jordgubben-91's picture
Offline
Last seen: 6 years 11 months ago
Brons
Joined: 2014-04-29 19:22

Tubisar: hur ser de ut och hur vet man att man har dem?

Hej allihopa!

Jag har googlat på detta och känndr att man inte får se så jättemånga bilder - har fått intrycket av att det är lite luddigt (vad som klassas som tubulära bröst). Jag har bröst som jag mår väldigt såligt över. Efter att ha varit 25-30kg överviktig i mina yngre år har jag idag ett par hängande bröst - detta i sig är inte konstigt med tanke på min f.d övervikt, däremot har jag även överdrivet stora bröstvårtor/gårdar och ena bröstet är märkbart större än det andra bröstet, både i bredd och "längd".

Så jag TROR att jag har tubisar, finns det någon här som varit hos doktorn och fått det intygat att dem haft det? Och hur såg de ut enligt er? Kan man gå genom landstinget och få hjälp med detta då man tyvärr inte har den rätta ekonomin för att åtgärda det?

:-(

Inga barn, 23 år, 175cm, 68kg
Strl före op: 75-80B
Väldigt intresserad av att genlmgå en bröstförstoringsoperation och är här för att samla information och förhoppningavis bli klokare av kostnad, storlek samt "rätt" klinik.

Annons
2014, July 18 - 13:55
fluffigtt
fluffigtt's picture
Offline
Last seen: 3 weeks 4 days ago
Silver
Joined: 2014-07-01 02:02

Googla tubular breasts på engelska så finns det fler bilder på bröst att se som är tubulära, jag har dock haft mina sedan jag fick bröst och inte efter vikt nedgång. mina är olika stora pekar ut åt sidorna är hängiga  och vårtgårdarna är stora... 

0 barn, 21år, 167 cm, 70 kg
Strl före op: 75B
Strl efter op: 75G
Konsultation 21/9 Örjan Gribbe, Proforma
Operation 28/10 2015, Örjan Gribbe, proforma

2016, July 28 - 16:54
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 8 hours 10 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Man får inte tubulära bröst senare i livet utan det är en genetiskt betingad utveckling som man märker när man börjar få bröst i puberteten.
Det finns ju olika tydliga fall, förstås, och ibland är det svårt att veta var man ska dra gränsen för normal variation och verklig tubularitet. Men tydligt tubulära bröst ser klart avvikande ut och klassas som en deformitet som man bör kunna få gratis hjälp med av Landstinget - om man bara orkar igenom processen för att beviljas det.

Det kan vara till hjälp att leta efter de allra mest typiska kännetecknen; att bröstvecket sitter oväntat högt upp och att brösten under puberteten ökade i storlek till stor del "genom" att vårtgården växte och fick ett puffigt utseende, pga den typiska strama vävnadsringen som inte ger med sig och därför inte tillåter att bröstets "bas" växer. Ofta har man också ett ganska stort avstånd mellan brösten, just för att basen inte kunde växa.

Det är den smala basen i kombination med att volymen växer "framåt" som ger utseendet dess namn, som syftar på en tub.

Det "vanliga hängbröstet" har som regel inte lika puffiga vårtgårdar, ofta är basbredden helt normal och bröstvecket sitter ungefär på den nivå som skulle vara önskvärd om det inte hade funnits ett hudöverskott. 

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

Annons
Annons
Annons