Annons
2 posts / 0 new
Last post
#1 2020, June 9 - 00:51
zashina
zashina's picture
Offline
Last seen: 6 months 4 weeks ago
Silver
Joined: 2020-05-23 01:46

Tubulära bröst genom landstinget

Fick likt många nys om termen tubulära bröst för inte så länge sedan och kände direkt en otrolig lättnad över att ha hittat ett begrepp som beskriver mina bröst. Jag har, vad jag tror, grovt tubulära bröst, med minimal bröstvävnad och väldigt stora puffiga bröstvårtor. Skickade förra veckan in en egenremiss till en plastikmottagning genom landstinget och väntar just nu på att få tid för konsultation.

Har dock ett par frågor om processen:
Är det värt att spara pengarna och gå genom landstinget? Finns det några som blivit riktigt nöjda med sina bröst?

Får man fritt välja att sätta in implantat och isåfall storlek? finns det någon som gjort vårtgårdsplastik genom landstinget och kan man kräva detta eller gör kirurgen bara en quickfix liksom?

Ber om ursäkt om frågorna är repeterande eller finns i andra trådar men de flesta jag hittat har varit väldigt gamla, känner mig väldigt vilsen i allt detta.

Kvinna, 21
175 cm 74 kg
Landsting
Op inställd i slutet av december, väntar på ny tid
korrigering av tubulära bröst= implantat 300 eller 375cc
strl innan op= platt, 170 cc
strl efter op= hoppas på fylligare, större och rundare

Annons
2020, June 9 - 20:51
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 1 day 12 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Landstingen brukar sträva efter att ge "ett normalt utseende", och detta sätts mig veterligt i relation till dig, din övriga fysik och förmodligen ålder. Helt fritt val tror jag inget landsting erbjuder när det gäller implantat, men om mängden bröstvävnad är påfallande liten i förhållande till övrig kroppsbyggnad, är det inte ovanligt att man får "en genomsnittlig bröststorlek", om man kan säga så. Landstingen är nog ganska måna om att det inte ska spridas ett rykte om att man kan få stoora bröst gratis hos dem, bara man mår tillräckligt dåligt över sina egna. Men tubulära bröst klassas faktiskt som en missbildning, det är skillnad på detta och att "bara" ha små eller hängiga bröst.

Ett visst inflytande kan jag ju tycka att det är rimligt - och tro - att man får ha, men förmodligen inom uppsatta ramar. Bedöms din bröstvävnads volym som normal, kan det hända att du bara får en korrrigering av själva tubulariteten. Men å andra sidan är detta ju inte bortkastat ändå, om du en dag vill förstora brösten på egen bekostnad. Då kan man ju samtidigt finjustera om du inte bilvit helt nöjd med vårtgårdarna.

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

Annons
Annons
Annons