Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2021, September 30 - 20:35
Holli
Holli's picture
Offline
Last seen: 9 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2021-09-18 15:11

Slutkontroll efter bröstförminskning

Jag har gjort en liten bröstreduktion via landstinget (sk assymetriop) och är nu en månad efter op inte speciellt nöjd. Erbjöds slutkontroll efter 6 månader till kirurgen, men det blev så att jag skulle istället höra av mig om ”det var något”. Vad är normalt? Vad kan räknas som onormalt resultat? Är det lönt att höra av sig tror ni då målet, enl operatören, är att det ska se bra ut i bh? Och det gör det nog.

Bröstförminskning via landstinget augusti 2021.
Storlek innan op: 70 G/H
Storlek efter op: 75 E

Annons
2021, October 1 - 16:21
Em_sne
Em_sne's picture
Offline
Last seen: 1 year 1 month ago
Brons
Joined: 2021-09-27 13:55

Hej! Vad är det du är missnöjd med, specifikt? :)

En månad är nog väldigt tidigt för att se något sorts resultat. Tänker båda avseende ärr och form, i och med att brösten fortfarande kan vara rätt svullna vilket jag tänker både påverkar form, placering, storlek ( och det verkar som att svällningar kan uppstå ganska länge). Fram tills att brösten har fått läka ordentligt är det nog svårt att komma överens om något med en kirurg avseende korrigering, om det är det du tänker. Samtidigt, om du är orolig för din hälsa ska du absolut höra av dig. Det kan ju även va så att det du upplever som missnöjd med, är något som är väldigt vanligt tidigt i läkningsprocessen och då kanske din kirurg kan lugna dig med det :) Så om din magkänsla känner att du vill höra av dig tycker jag du ska göra det.

Om du specificerar vad det är du är missnöjd med kanske någon som har gjort liknande operation även kan ge dig råd. Jag har tyvärr inte genomgått min operation än så kan inte komma med egen erfarenhet. Däremot tycker jag verkligen man ser stor skillnad vecka från vecka rätt så länge när det kommer till förminskningar/lyft när jag kollar på olika forum.

26 år, 170 cm, 62 kg

Intresserad av : bröstförminskning vänster, lyft höger (asymmetriska bröst)
Konsultation Patrik Höijer 23/9
Konsultation Peter Cosmo 27/9, samma som ovan
Op?

2021, October 2 - 14:21
Holli
Holli's picture
Offline
Last seen: 9 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2021-09-18 15:11

Tack för svar ?.
Jag tycker formen är så konstig, ffa är bröstet hängigare än än det som inte är opererat. Å bröstvårtan är redan mer än 2 cm lägre än det andra. Jag ser inte alltid bröstvårtan då jag tittar ned i sittande på det opererade bröstet, vilket jag gör på det andra. Jag hade rätt stor sidoskillnad innan, knappt 900 ml vs drygt 550 ml. Det togs bort 225 gram. Det känns även som att det kommer falla ned mkt mer för bröstet känns tungt och nu hålls det mest uppe av sömnkanten under bröstet (och dubbla kompressions-bh:ar). När jag var på återbesök efter 14 dagar såg det rätt bra ut. Men sen har bröstet rasat ned. Men såren är jättefina ?.
Jag har opererat mitt andra bröst pga cancer och det känns lite som att jag borde va nöjd och inte klaga på resultatet (det är alltså jag som känner så, ingen som sagt det till mig). Va glad över att jag fick korrigering och mår bra. Å i bh ser det ju ok ut, vilket kirurgen sa var målet. Har oxå fått känslan när jag läst runt att landstinget har andra mål med ”nöjdhet” än privata aktörer. Kan man ha som mål att det ska se ok ut även utan bh? Någon som vet?

Bröstförminskning via landstinget augusti 2021.
Storlek innan op: 70 G/H
Storlek efter op: 75 E

Annons
Annons
Annons