Annons
2 posts / 0 new
Last post
#1 2011, March 21 - 15:33
anonym (not verified)
anonym's picture

4 långa bristningar på magen och jag är inte överviktig! :S

Inte nog med att jag har missbildningen tubulära bröst så har jag gått och lyckats 4 fyra riktigt långa bristningar på framsidan av magen, alla fyra börjar längst ner på magen uppmot naveln, alla förutom en är under naveln medan en har gått förbi lite. Det är hemskt fult och dem börjar grena sig. 

Nu tänker ni säkert att jag är riktigt överviktig eller är gravid men jag ävger 64 kg och är 162 cm. Har vägt 64 i flera år. Förstår inte alls hur jag har fått dessa bristningar. Mår så jäkla dåligt över det, vågar inte visa mig i bikini eller ens visa mig naken inför min pojkvän längre. Detta tär på mig riktigt mycket.. 

 

Någon som vet hur det kunde vara möjligt för mig att få såna här bristningar? Finns det något hjälpmedel? Borde jag kanske uppsöka en läkare?

Annons
2011, March 21 - 15:41
HannibalLecter (not verified)
anonym's picture

Bristningar uppstår oftast pga hormonella skiftningar som vid graviditet, pubertet, mens eller vid hormonella preventivmedel & är fullt normalt. De flesta kvinnor & män har bristningar. Men visst, roligt är det inte.

Vad du kan göra är att dricka ordentligt med vatten, smörja områdena med Locobase Repair från apoteket eller Weledas Havandeskapsolja, och äta bra fettsyror som Omega6, som både gynnar hudens elasticitet & dina hormonvärden. Just för att förebygga. Äter du hormonella preventivmedel kan det vara en bra ide att byta till hormonfritt som t.ex Kopparspiral.

Bristningar är basically ärrvävnad i de nedre hudlagrena, och går inte att få bort med krämer eller dylikt. Men de KOMMER att blekna & bli mindre synliga med tiden. Dermaroller fungerar för en del, men det mest effektiva är Fraxel (Fractional) laser. Googla för att läsa mer.

Annons
Annons
Annons