Annons

Armplastik/överarmsplastik jan 2018 - Proforma Clinic - Stockholm Magnus Kjelsberg - Segerlinda

Bild för Segerlinda
Segerlinda

1 barn, 36 år, 172 cm lång, 72 kg. Gått ner 60 kg.
Armplastik, stor bukoperation samt ryggoperation.
Konsultation Citadellkliniken Jörg Bohn sep 2017
Konsultation Magnus Kjelsberg okt 2017
Operation Magnus Kjelsberg, proforma 2 januari 2018, armplastik.

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
onsdag, 10 januari, 2018

God förmiddag på er alla. ( superlång berättelse)

Jag har suttit och lusläst detta forum om armplastik och bukplastik sedan i höstas. Just armplastik har jag inte sett så mkt om så jag tänkte att jag kan bidra om just detta.

Jag opererade mina armar den 2 januari på Proforma Clinic av läkare Magnus Kjelsberg. Så här kommer min upplevelse.

Jag var i Landskrona och träffade 2 läkare på två olika kliniker och fastnade för den ena. Bokade tid för operation. Men det visade sig att han var jätte svår att få tag på när jag hade frågor. Jag bor i Stockholm men valde denna klinik för att jag läst så mkt gott om den här inne. Magkänslan grävde sig djupare att detta inte är rätt. Vad skulle hända om jag behöver hjälp efter mina operationer och jag inte får tag i läkaren? Så efter en del tid på detta forum så fick jag tag på Proforma Klinik och Said som läkare. Ringde och var så glad men ack så lätt var det inte. Var 3 månaders väntetid att komma till honom men Magnus kunde ta emot mig om bara en vecka. Då gick tankarna direkt jaha varför var han så lätt att få tid hos och inte Said? Bokade detta i alla fall och la på luren, öppnade datorn och in här leta leta leta info om Magnus. Hittar ju väldigt lite om just honom, shit vad ska jag göra. Jaja jag åker dit och träffar honom, vad har jag att förlora på det?

Dagen kommer för konsultation och herregud så gullig han var, så lugn, trygg, hade tid, svarade på alla mina 1000 frågor med ett leende och nöp mig en massa. Jag skall göra både armplastik, bukplastik och ryggplastik. Jag har gått ner 60 kg så jag har lite hud att få bort, därav alla nyp från Magnus sida för att visa mig hur resultat kommer att bli. Jag föll nästan in love (skämt och sido) Han var verkligen klockren, han ska jag bara ha. Bokade upp tid för operation samma dag vilket aldrig händer för mig. Jag behöver överlägga länge och väl innan jag tar beslut. Men Magnus var så klockren att det inte behövdes. Nu är det exakt 8 dagar sedan jag gjorde min första operation som var armplastik och jag är så nöjd.

Op berättelsen:
Kom dit på morgonen den 2 januari, först på plats kom dit ca 40 min innan utsatt tid men Stockholmstrafiken vet man aldrig hur den är så bättre att vara tidig än sen:) Så där satt jag i trapphuset och väntade på att någon skulle komma. Då kommer det en tjej och jag sa vi är lite tidiga men de kommer säkert snart för jag har tid kl 08:00. Hon log och sa det kommer någon garanterat snart och så småpratade vi lite och vipps så kom det en gullig tjej och öppnade.
Tog av mig skorna fick kvitto att jag betalat och anvisad till eget rum. Är två sängar men bara jag skulle sova där (tack och lov). Fick morgonrock och tofflor sedan fick jag en hälsodeklaration att skiva på och sedan gå och kissa. Strax därefter kom narkosläkaren (rak och gullig kvinna) och gick igenom allergier och lite annat smått och gott. När hon var klar kom Magnus och och tog mig till sitt rum. Där pratade vi om julledigheten, skidåkning och naturligtvis operationen. Han målade mina armar och tog snygga modellbilder (eller inte skrattar) Sedan var det tillbaka till rummet igen. Kom tillbaka kissade igen och sedan kom sköterskan och hämtade mig. Gick till ett annat rum fick en operationsmössa och in i själva operationssalen. Kom dit med trosor och morgonrock samt sexiga stödstrumpor. Fick ta av mig morgonrocken och hoppa upp på britsen och fick ett skönt täcke på mig. Där tog de blodtryck på benet (AJ) vad ont det gjorde. Men armarna skulle ju opereras så där går det inte att sätta denna mojäng på. Men ä tänkte jag ska ju ändå sova. Är svårstucken och stickrädd pga detta. Förklarade detta för narkosläkaren som sa ä det löser vi. Sagt och gjort ett stick och där satt den. Phua. Sedan kom hon med en spruta och en sköterska kom med syrgas. Sköterskan sa att jag skulle andas lite och jag undrade vad de gav mig i handen. Detta är sovmedlet det är dags att sova nu. Ta några djupa andetag och tänk på en lycklig plats. Det kan snurra till lite å wipps så var jag borta.

Vaknade upp ca 5 tim senare och fyttiracka vad jobbigt. Jag frös så jag skakade och hoppade. Slog automatisk in armarna mot kroppen och hackade tänder något så in i noden. Å AJ det gjorde ont för det var ju armarna jag hade opererat. Kom en söt tjej och gav mig lite mer morfin tror jag och en värmefilt. Jag skakar och hackar tänder men känner igen ansiktet och då visade det sig att det var tjejen jag pratat med i trapphuset på morgonen som jag trodde var patient hihi. Fick veta att själva stygntiden hade varit 1.5 tim så hoppas verkligen att det blir bra resultat. Magnus kom även förbi och sa lugnande att allt hade gått kanonfin.

Blir inrullad till mitt rum men bestämmer mig för att försöka kissa så vi åker dit istället. Upp på sängkanten med sköterskan som håller mig så gott det går runt midjan för det snurrar lite och benen är lite vingliga. Men det gick så bra så. Går sedan in till mitt rum med henne.

Får den efterlängtade mackan som alla pratar om, gud i himmelen så god den var. Borde få en Michelinstjärna tänkte jag där och då. Samt lite äppeljos, cola eller vad jag nu önskade. Mår väldigt bra just nu och skriver i dimman till nära och kära. Kvällen kommer och världens sötaste nattpersonal kommer in som en energibomb. Så underbar kvinna från Iran. Minns tyvärr inte hennes namn men vi pratade i timmar under kvällen och natten om allt och ingenting. Så mysigt med sällskap. Hon var så sjukt observant och såg när mina smärtmediciner började släppa och hämtade nya omedelbart, innan jag han säga något. Jag är magsäcksopererad så jag tar inte upp alvedon så bra och behöver därför annat som komplement.
Till natten fick jag en dos utav någon avslappnade för musklerna och smärtstillande så jag kunde få några minuters sömn i vart fall. För att ligga på rygg med armarna i högt läge är inte det mest optimala ( blää). Men det gick så fint så. Sov av och till hela natten. Var en del smällande utanför kliniken. De bygger nog något men konstigt kl 02 på natten som fortgår hela natten lång.

Blev utskriven på morgonen efter att en sköterska kom och la om mina band och såg till ärren. Sedan kom Magnus in och pratade lite om vad jag ska tänka på och svarade på mina frågor. Sedan kom min man och hämtade mig vid 09:00.
Fick medicin att hämta på apoteket och sedan hem.

Nu har det gått exakt 8 dagar och idag skall jag tillbaka på mitt första återbesök. Armarna är som natt och dag. Inga komplikationer nästan ingen smärta. Tagit 3 alvedon sedan jag kom hem och kliandet har börjat med bravur ( läkning på gång). Duschat efter 3 dagar som jag klarat själv. Problemet som varit hemma är att nå saker i skåpen ex ett glas eller tallrik. Men har löst sig med hjälp utav mannen och ibland utav en pall som jag dragit på plats. Samt att behöva sova på rygg med armarna i högläge.

En helt underbar upplevelse har jag haft från Proforma Clinik och Magnus Kjelsberg. Från första bemötande på konsultationen till utskrivningen dagen efter. Jag kommer utan tvekan att göra min stora bukoperation hos underbar rara Magnus igen. Alla sköterskor, läkaren och opläkaren är så söta. En otroligt härlig stämning mellan personalen som skrattar och fnittrar pratar om semestrar och annat. Så underbart att ligga och lyssna på som patient.

Hoppas min långa operationsberättelse kommer hjälpa er därute som funderar vidare på om ni ska ta steget eller ej. Stort lycka till.

2018, februari 15 - 16:49
ögon och kinder
Bild för ögon och kinder
 Offline
Senast sedd: 1 år 1 månad sedan
Silver
Medlem: 2016-04-03 19:19

Tack för att du delar med dig! Jag är i samma sits, tappat mycket i vikt och letar nu klinik. Det börjar luta åt att kontakta Magnus!

Kommer du få någon rabatt när du gör fler operationer?

Mvh

2018, maj 5 - 08:17
panpan
Bild för panpan
 Offline
Senast sedd: 2 månader 1 vecka sedan
Silver
Medlem: 2016-11-05 07:27

Trevlig berättelse du skrivit. Hur har det gått fortsatt för dig? Är det något du känner att du skulle förberett annorlunda? Skulle vara jätte tacksam om du skrev lite i den tråd jag startat för att få samlad information om Armplastik. Du är en god berättare.

2019, september 4 - 07:25
Neva
Bild för Neva
 Offline
Senast sedd: 3 tim 37 min sedan
Silver
Medlem: 2019-09-02 23:32

Hej! Hur har det gått för sig? Har du gjort din bukplastik?

Annons
Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons