Annons

Blygdläppsförminskning mar 2021 - Citylaser - Göteborg [node:field_opstory_lakare_terapeut] - Jm123

Bild för Jm123
Jm123

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
torsdag, 18 mars, 2021

Hej! Jag är en tjej på snart 20 år som har gjort en blygdläppsförminskning. Jag vet att det finns många där ute som funderar på denna operation och som bär på många frågor - jag har ju själv varit i den sitsen. Här är min berättelse:
Jag har mått dåligt över min ”fifi” sedan jag var 12 år och har lidit i tystnad sååå länge. I januari detta året bestämde jag mig, nu ska jag göra det! Jag bokade konsultation och operation samma dag utan att ångra mig en enda sekund ända fram till operationsdagen.
Jag opererade mig på City Laser i Göteborg och kan verkligen rekommendera! Så faktiskt trevlig och kunnig personal, jag kände mig så trygg.
Min operation var kl 9 men jag skulle komma dit vid 8 för att lägga på en bedövningskräm. Fick även två smärtstillande och en lugnande. Jag var så trött att jag somnade i sängen efter och vaknade till att bli kallad till operation. Jag fick lägga mig på en säng med benen uppe. Han började med att rita var han kommer skära och visade mig, jag berättade att det såg bra ut och sedan började det direkt. Jag var nervös inför lokalbedövningen, då alla operationsberättelser har nämnt hur ont dessa sprutor gör. Jag fick 4 stycken där nere (en på vardera blygdläpp och en på vardera sida klitoris). Dessa gjorde faktiskt inte så ont, som en vanlig spruta, det stack till helt enkelt. Han började sedan skära och jag skulle berätta om jag kände något - vilket jag gjorde lite grann och fick då en spruta till som inte kändes alls. Jag fick lov att lyssna på musik i hörlurar under tiden vilket lugnade mig enormt. Jag kände såklart ingen smärta, bara att huden drogs i, blodet som rann och att det syddes igenom tråd. Operationen tog ca 40 minuter och när han var klar fick jag två sprutor lokalbedövning till... och AJ. Dessa gjorde så satans ont men det gick över på 2 sekunder, det var nästan så jag skrattade efteråt av lättnad. Sedan fick jag ett par nättrosor och binda och fick lägga mig i sängen igen. Fick sedan fika och kaffe - så lyxigt!! Jag försökte sova efter. Efter ca 3 timmar började det svida lite och sedan började det göra extremt ont. Jag var verkligen inte beredd på detta då de andra tjejerna i rummet kunde åka hem tidigt utan smärta. Jag bad om hjälp och fick då ta en stark smärtstillande - som enligt mig inte hjälpte alls. Den fick effekt efter kanske en hel timme och jag fick försöka tvinga mig sova. Efter några timmar vaknade jag och smärtan var borta - det bara sved som satan. Fick då en bedövande kräm och det blev lite bättre - jag kände mig redo att åka hem. Jag ställde mig upp och oj... jag fick springa på toa och spy, kände mig så febrig. Men efter vatten och lite mer vila kunde jag bege mig hemåt. Egentligen brukar man vila på kliniken i 1-2 timmar. Jag låg kvar i 5... men när jag gått tillbaka till hotellet så hade jag inte ont resten av kvällen. Fick lite värk ibland och sveda men det löste sig med mer smärtstillande och bedövningskräm. Dag två var helt utan smärta, endast skav från stygnen (det var inte skönt att sitta precis). Dag 3 likadant - endast lite skav. Dag 4 (alltså nutid) har varit lite jobbig då mina smärtstillande tagit slut. Det svider, sticker och är ömt. Men det går att hantera. Kan tillägga att jag mår ofta illa och är extremt trött, sover säkert 17 timmar/dygn. Svullnaden är lite läskig men jag vet hur fint det kommer bli sen. Kan ju bara bli bättre från och med nu! Operationen kostade 29000kr plus konsultation 500kr.

2021, mars 31 - 23:16
ALL
Bild för ALL
 Offline
Senast sedd: 1 månad 2 dagar sedan
Brons
Medlem: 2021-03-29 22:08

Tack för att du delade med dig! Jag önskar jag gjort denna operation när jag var 20 också, men nu börjar det bli dags!
Hur snabbt kunde du börja leva som vanligt?

2021, april 9 - 21:28
Jm123
Bild för Jm123
 Offline
Senast sedd: 4 dagar 1 tim sedan
Brons
Medlem: 2021-03-18 19:13

Hej! Efter 1 vecka var jag uppe på benen igen och kunde leva som vanligt. Det var en tuff första vecka kan jag säga dig. Nu är jag inne på vecka 4 och jag har inga som helst känningar eller smärta:)

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons