Annons

Bröstförminskning, Bröstlyft - Ankarlyft feb 2017 - Akademikliniken - Stockholm Jesper Bergdahl - Ellen67

Bild för Ellen67
Ellen67

Inga barn, 24år, 164cm, 56kg
Bröstlyft/bröstförminskning
Konsultation 28/11 Jesper, Akademikliniken Örebro
Operation gjord 22/2, Akademikliniken Stockholm.
Strl före op.: 70F (inte så mycket bröst, mest hud och rejält häng efter viktnedgång.)
Strl efter: Svullet fortfarande men säkert 70B/C

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
onsdag, 22 februari, 2017

Bäst att skriva ner nu medan man fortfarande kommer ihåg detaljer!
Efter att ha hatat mina bröst storleksmässigt och utseendemässigt sen jag var 16 så fick jag äntligen chans att göra något åt det.

Jag skulle vara på kliniken kl 12 så jag gick upp kl 6 för att äta en macka och gick sen och la mig igen. Vaknade någon timme senare och tog min andra descutan-dusch och packade väskan (extra ombyte, hörlurar, tidningar, godis och en festis till hemresan). Det ingick en övernattning så jag packade extra för det men hoppades på att kunna åka hem samma dag. Väl där så fick jag ett egen rum med tv. Fick byta om till rock och kompressionsstrumpor samt prova ut en bh till efter op. Narkosläkaren kom in och pratade lite om vad som kommer hända och jag fick ställa mina frågor kring narkos och uppvak. Jag var mest nervös över att må illa efteråt! Efter det så var det en LÅNG väntan till operation och jag ville mest få det hela överstökat så att jag skulle kunna få äta haha! Jag trodde att det skulle ske ganska snabbt efter jag kommit dit men jag fick vänta i 5 timmar innan jag fick träffa min kirurg som fotade och ritade och så gick vi igenom igen vad som skulle göras. Efter det kom en sjuksköterska och så fick jag några piller innan vi gick bort till operationssalen. Operationssjuksköterskorna var så fruktansvärt snälla och trevliga så jag var inte ett dugg nervös när jag fick hoppa upp på britsen. Sen kom narkosläkaren och sen var det godnatt.
Jag har ett vagt minne av uppvaket men minns egentligen inte så mycket av nånting förren jag är inne i mitt rum och min sambo sitter bredvid. Jag piggnade till ganska fort men somnade ändå om flera gånger. Fick sen fika i form av bla. yoghurt och juice och fick sen hjälp att gå till toaletten. Jag var pigg i huvudet men benen var väldigt skakiga. Jag hade inte ont överhuvudtaget utan det var mer som ett tryck över bröstet och man kände sig lite orörlig. Kirurgen kom im och berättade hur det gått sen. Han hade tagit ca 200g från ena och lite mindre ur andra. Trodde han skulle tagit mer faktiskt men vi får se! Efter att ha somnat om någon gång till och varit på toaletten själv så kom en sjuksköterska och frågade hur jag mådde och om jag skulle bli kvar natten ut. Jag var vid det laget så pass pigg att jag bara ville hem och äta så hon skrev ut mig efter att jag fått alla papper om eftervård etc. samt fått med medicin för fösta dygnet. Sov hela vägen hem i bilen och hann precis till Max innan det stängde. Och ja, det var så jävla gott haha! Hade drömt om den där burgaren hela dagen haha!

Nu har det gått ca 2 veckor och svullnaden har precis börjat lägga sig. Jag vet inte om jag är helt nöjd med storleken än men de tar ju tid innan man har ett slutresultat. Tiden efter har varit helt okej! Inte haft speciellt ont förutom första och andra natten kanske. Man är lite stel och orörlig första tiden så det kan vara bra att ha någon med sig de första dygnet/dygnen.

Tips inför:
Städa och ta ut sopor hemma - man är väldigt degig första dagarna
Köp hem yoghurt och färdiga soppor - man orkar inte ställa sig och laga mat
Ta med godis till hemvägen - man har ätit dåligt och är lite groggy så socker är lätt att få i sig och får upp humöret
Något att göra vid väntan ex. ljudbok eller tidningar - som sagt så hade jag 5 timmar av bara väntan innan

2017, mars 14 - 10:08
Sockan1
Bild för Sockan1
 Offline
Senast sedd: 1 år 9 månader sedan
Silver
Medlem: 2015-02-01 20:14

Skönt att du mådde så pass bra att du fick åka hem!
Brösten kanske blir lite mindre snart när svullnaden lagt sig.
Ta det lugnt nu och ta hand om dig!

2017, mars 19 - 16:00
Mio
Bild för Mio
 Offline
Senast sedd: 1 år 11 månader sedan
Silver
Medlem: 2017-03-14 10:17

Oj va skönt för dig att det går så bra. Jag har gjort bröstförminskning och bröstlyft och är inne på 14 dagar. Tycker att det har varit jobbigt och haft ont kanske mest för att bh-n har skavigt. Känner nu att det börjat vara mycket känsligt i själva huden. Kanske beror det mycket på hur stort lyftet och förminskning är. På mig flyttades bröstvårtan upp 27 cm och han tog bort 500 i varje bröst.
Lycka till

2017, april 20 - 18:04
Lenoxia
Bild för Lenoxia
 Offline
Senast sedd: 7 månader 1 vecka sedan
Silver
Medlem: 2015-09-16 10:05

Bra info. Tänkte också ta med mig något ät/drickbart och dextrosol. Hoppas också på en hamburgare på hemvägen om man inte sover hela vägen (har 1,5 timme att åka).
Gå ut med soporna kan faktiskt sambon göra annars kan den lilla promenaden bara vara bra att göra ;) (ja inte första kvällen då..)
Har lite annat att fixa hemma innan som att få ordning på beteshagen så hästarna kommer ut för mockar gör inte gubben! ;)
Hoppas jag inte får allt för ont!!! Så nervös vad har jag gett mig in på??

Annons
2017, juli 7 - 10:19
CMA
Bild för CMA
 Offline
Senast sedd: 6 månader 4 dagar sedan
Silver
Medlem: 2017-07-07 01:59

Tack för att jag fick läsa din berättelse. Jag funderar också på Akademikliniken, men i Stockholm. Hur känns det med storleken nu? Blev priset enligt riktpris på hemsidan?

2017, november 13 - 15:27
mira
Bild för mira
 Offline
Senast sedd: 1 år 10 månader sedan
Silver
Medlem: 2017-11-06 08:11

Hej! Hur känns allting nu? Jag funderar på op med samma kirurg som du. Mvh Mira

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons