Annons

Bröstförminskning dec 2017 - Akademikliniken - Stockholm Angelica Hagelberg - map

Bild för map
map

54 år, 153 cm, 63 kg
Bröstförminskning.
Konsultation 19/10, Akademikliniken Angelica Hagelberg
Operation 12/12 2017
Strl före Op: 75G
Strl efter Op: jag vet inte än

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
tisdag, 12 december, 2017

Hej,
Nu har jag äntligen gjort min bröstförminskning som jag funderat över i mer än 15 år. Jag har varit rädd för smärtan men nu är det gjort och det gick hur bra som helst. Jag valde Akademikliniken i Stockholm av Angelica Hagelberg. Jag och min vän Ullis som har gjort en bröstoperation för ett par år sedan började med att gå på ett event i Stockholm. När jag varit på eventen skrev jag upp mig på en lista. De ringde dagen efter jag bokade tid hos Angelica och jag var flera steg närmre min operation.
Hon tittade på brösten och konstaterade att jag verkligen skulle må så mycket bättre i rygg och axlar om jag skulle göra en operation. Hon tyckte att jag skull fettsuga i sidorna också för att få en finare form. Jag litade helt på hennes omdöme och hade inte några önskemål om hur de skulle se ut eller hur mycket som skulle bort. När jag varit hos Angelica så bestämde jag mig för att nu ska det bli av. Jag fick en tid en månad senare. Nu började alla tankar och kommentarer från omgivningen jag är inte en tyst person så många fick reda på det. Jag har aldrig ens funderat över att folk har åsikter om att man vill göra bröstförminskning. Jag har haft ont i mina axlar och rygg i så många år. Jag är 153 cm lång och hade 70 G det är inte lätt att bära upp utan smärta. Jag har gått till naprapater, massörer och kiropraktiker väldigt mycket. De har alltid sagt om du gör en operation så kommer du inte behöva mig. Det har varit lockande att göra det men jag har som sagt inte vågat.
Jag har inte kunnat tänka på något annat i en hel månad. Jag har försökt förbereda mig på allt möjligt. Jag har mailat Angelica om allt möjligt frågor o tankar. Hon svarar direkt helt underbart. Jag har känt mig så trygg. Inte dricka alkohol på ca 2 veckor. Inta raka benen och under armarna för att risken för infektion om man har små sår ökar. Träna kondition på motionscykel. Försöka gå ner några kg till innan. Jag har ett bmi på 27. Jag har haft fullt upp.
Jag har tvättat kläder, (skjortor) som jag planerat att jag ska ha. Skönt att jag slipper dra tröjor över huvudet när jag har opererat mig. Jag har bytt till rena lakan och städat så mycket jag kan. Min man fick sova i vårt extra rum allt för att hålla borta infektionsrisken.
Dagen innan duschade jag mig med descutan och tvättade håret med vanligt schampo och balsam. Jag blev ganska torr men det är inte något som jag brydde mig om. På morgonen duschade jag med descutan igen. Jag fastade innan operationen det var bara skönt tycker jag.
Nu var det dags att åka till Akademikliniken. Min man körde mig dit. Jag hade packat en liten väska med tandkräm, tandborste, dagkräm en skjorta för jag tänkte att jag kan nog inte ha någon tröja utan knappar på hemresan. Jag kom till akademikliniken visade id och gick en trappa upp.
Där träffade jag en sjuksköterska som visade mig till mitt rum och berättade vad som skulle hända. Ta blodprov i fingret (hjälp jag som är så spruträdd). Jag böt om till en vit bomullsskjorta och en härlig frottérock. Sedan gick allt ganska fort de hämtade mig för att gå till operationssalen. Där la jag mig på operationsbordet och fick en nål i armen. Jag fick lustgas. Stirrade upp i ganska behagliga lampor. De frågade om jag ville ha musik på. Det ville jag absolut ha. Narkosläkaren masserade min arm för jag var iskall av nervositet. Jag minns inte mer.
Jag vaknade upp på uppvaket där låg jag och lyssnade på andra som lät som de var fulla. Jag var mest hungrig och superlugn. Efter en stund körde de in mig till mitt rum. Sedan fick jag blåbärssoppa (jag valde själv). Efter det fick jag en grovsmörgås med ost, paprika och ärtskott. Ett glas med yoghurt och bär. Chokladbitar kaffe och vatten. Fina blommor stod i små glas på brickan.
Mätt och belåten, jag mådde jättebra. Personalen är nog de finaste människor jag träffat alla var helt fantastiska.
Jag fick en goodiebag med fina produkter från Akademiklinken, presentkort på behandlingar och rabatt på produkter så lyxigt det kändes. Jag sov över en natt för jag ville att de skulle ha kolla på mig och att allt var klart när jag lämnade kliniken.
Jag låg där i min säng och funderade på om jag skulle titta på någon film eller kanske läsa någon härlig tidning. Det blev nätet och tidningar så skönt. När kl var 22 beställde jag min middag lasagne och en härlig sallad till. Jag sov nästan hela natten vaknade vid 5 av att jag hade lite ont. Jag låg funderade över allt och kände mig så nöjd. Jag drog ut på värktabletterna till kl 6.
Idag ska jag åka hem de kollade så att jag kunde bli av med drenaget på sidorna av brösten och det gick bra. Det kändes som att ha ett sår och droppa i citron när de drog ut slangen men det gick över ganska fort. Sköterskan var så fin så smärtan tänkte jag inte så mycket på.
Min man kom och hämtade mig det var glashalt ute så skönt att inte råka halka när jag är nyopererad.
Nu har jag varit hemma i tre dagar och det känns toppen än så länge. I natt hade jag ont i ryggen för första gången. Jag ligger enbart på ryggen än så länge. Jag har tagit Alvedon och Arcoxia så jag har inte haft ont.
Jag har inte vågat ta av mig min Bh. Jag har kontakt med så härliga tjejer här och en av de sa till mig det är bara att ta av bh inget kommer att hända och det är bra att koll på hur det ser ut. Jag gjorde slag i saken och tog av mig bh n.
Herregud så lycklig jag är för det. Nu har jag en ny fin bh på mig igen och jag tvättade t.o.m håret underbart. Jag känner mig som väldens lyckligaste människa. Angelica har förändrat mitt liv. Jag ska på återbesök den 19 december.
Nu är jag hemma igen efter återbesöket. En jättehärlig sjuksköterska Ulrika böt tejpen och satt på ny silikontejp. Jag tål inte den vanlig så bra. Allt såg toppenbra ut och jag ska dit igen nästa onsdag 27 december för hon ville kolla hur det går med tejpen som jag fick nu. En mer seriös och underbar klinik finns inte. Jag rekommenderar alla att gå hit.
Jag funderar på vad jag ska ha på mig på julafton. Jag är ledig från mitt jobb fram till januari så härligt.

2017, december 20 - 18:20
CMA
Bild för CMA
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 4 dagar sedan
Silver
Medlem: 2017-07-07 01:59

Hej map, roligt att läsa! Så härligt att vi är nöjda!

2017, december 20 - 19:12
panpan
Bild för panpan
 Offline
Senast sedd: 6 dagar 9 tim sedan
Silver
Medlem: 2016-11-05 07:27

Map: jag fick dagens bästa skratt när jag läste. Körde du maken till extrarummet och han gick med på det ;). Jättefin berättelse du skrivit.

2017, december 21 - 19:37
mira
Bild för mira
 Offline
Senast sedd: 2 månader 3 veckor sedan
Silver
Medlem: 2017-11-06 08:11

Vad kul att läsa! Vad bra att du gjorde operationen när du känner dig så här efteråt. Stora kramar:)

Annons
2017, december 30 - 13:55
mira
Bild för mira
 Offline
Senast sedd: 2 månader 3 veckor sedan
Silver
Medlem: 2017-11-06 08:11

Kan verkligen skriva under på hur bra Akademikliniken kändes! Är glad att jag valde just den. :)

2018, januari 13 - 14:07
snow80
Bild för snow80
 Offline
Senast sedd: 3 månader 2 veckor sedan
Brons
Medlem: 2018-01-13 13:25

Skönt att allt gick så bra! Har själv funderat på operation sedan minst 10 år tillbaka och i slutet av januari så ska jag opereras :-) längtar!

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

POF-feedback