Annons

Bröstförminskning nov 2017 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - CMA

Bild för CMA
CMA

2 stora barn, 53 år, 165 cm, 66 kg
Har gjort bröstförminskning, 700 på vänster och 550 på höger
Konsultation 9/9 Nordiska Kliniken Patrik Höijer
Operation 28/11
Strl före Op: 75G-I beroende på märke
Strl efter Op: 80C i läk BH som jag ska ha i 6 mån efter den mjuka BH'n.

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
tisdag, 28 november, 2017

Jag har alltid varit besvärad av mina brösts storlek. Har aldrig känt mig bekväm, svårt och dyrt med bh-ar och svårt att ha kläder. När jag sedan råkade ut för mitt andra diskbråck i somras så började jag tänka på att göra slag i saken. Jag läste mycket på forumet och fastnade för Patrik Höijer som kirurg och bestämde mig för att gå på konsultation hos Nordiska kliniken. Efter det så bestämde jag mig för att boka en operatid, jag fick ett väldigt bra intryck av honom.

Jag har varit rätt så spänd inför operationen, osäker på att bli sövd (trots att jag har gjort det flera gånger) och vilken storlek det skulle bli. Jag berättade det bara för min syster och mina stora barn.

Helgen innan lagade jag mat och frös in i portionsstorlekar. När jag dagen innan operationen kom hem från jobbet visade sig att maken var rejält förkyld så jag bestämde mig för att sova i ett av gästrummen istället. Jag bäddade rent och höll på och fixa olika saker under kvällen (lite rastlös). Sedan duschade jag med Descutan och gick och lade mig. Jag sov väldigt lite, dels för att jag inte låg i min vanliga säng och såklart för operationen.

Jag gick upp i vanlig tid på morgonen för att ha tid att äta frukost. Sedan jobbade jag några timmar (fördel att få jobba hemma med mitt jobb) och sedan tog jag pendeln in till Nordiska kliniken i väldigt god tid. Jag blev välkomnad och visades till ett omklädningsrum, där jag klädde om till morgonrock och tofflor. Min tid var 13:30, men vid 13 kom de in och sa att de ligger efter i tidsschemat. Så jag kom inte in till Patrik förrän 15:30. Innan dess fick jag hade jag fått långtidsverkande smärtstillande tabletter. Jag tog inte försening som något negativt, det berodde väl på att de hade behövt den tiden för en patient och det är ju bra för mig också.

Patrik började mäta och rita på mig ganska direkt och vi pratade om storleken. Vi hade ju pratat om D men jag s att jag tyckte att det var svårt att veta vad det är. Han sa också att det kan vara svårt att veta innan hur mycket man kan ta. Han sa att han skulle göra sitt bästa med att göra dem fina. Det kändes förtroendegivande.

Sedan kom narkosläkaren in och undrade hur det kändes. Jag sa att jag var spänd, men att jag hade sövts flera gånger. Vi pratade lite om hur de gör för att undvika illamående. Sedan gick vi till operationssalen och jag lade mig på britsen med morgonrocken över mig. Narkosen sprutades in samtidigt som jag fick syrgas och sedan slocknade jag.
Och vaknade till på uppvaket. Jag tittade ner och kände att det fortfarande fanns bröst men att de satt tight och var mindre. Det låg några papper bredvid som jag började läsa. Ca. 700 g var borttaget från vänster sida och 550 g från höger. Trodde aldrig det skulle gå att ta bort så mycket. Jag fick en spruta med smärtstillande och senare också en långtidsverkade. Sedan fick jag världens godaste ”frukost” med yoghurt med müsli och färska bär, en macka och choklad och te. Såå gott, och jag blev jättemätt.

Min mobil hämtades och jag ringde maken och sa att han kunde hämta mig vid 20-tiden. En sköterska gick igenom hur jag skulle ta mina mediciner och hur jag skulle göra med förbandet tills återbesöket som jag ska på efter 2 veckor. Operationen hade tagit 2,5 timme, längre än jag trodde. Jag får inte göra något pulshöjande fram till återbesöket. Innan jag blev iväg släppt skulle jag gå på toa.

Mannen hade med visst besvär tagit sig till Brunkebergs torg (det är ju gatuomläggningar överallt i centrum). Sen åkte vi hem och på slutet blev jag rätt illamående, men lyckades stå emot. Jag var mätt så jag ville inte äta något, bara dricka. Så jag tog alla tabletter och gick och lade mig. Sköterskan hade sagt att jag gärna skulle halvligga i sängen, så jag bullade upp kuddar kring mig och jag somnade och sov ett par timmar. Vaknade vid 1 och tog en morfintablett. Sen kunde jag inte för allt i världen somna om förrän vid 5-tiden, då jag helt sonika la mig ner på rygg. Jag tror sköterskan trodde jag hade implantat, det visade sig när vi diskuterade träning och att om man har implantat skulle avstå i 6 månader. Tog ytterligare en morfintablett innan jag somnade. Vaknade av larmet kl. 8 och tog alla tabletter. Sedan började jag må väldigt illa och försökte äta lite. Men efter någon timme var jag tvungen att kräkas. Jag ringde kliniken och undrade vilken tablett som orsakade detta och vi kom fram till att det var antibiotikan. Antagligen för att jag tagit den på fastande mage och jag hade ju fastat dagen innan också. Så nu får jag tänka på att äta en stund innan jag ska ta antibiotikan.

Brösten har svullnat upp och ömmar nu under eftermiddagen dagen efter operationen, så jag mailade kliniken om det. De ser ut som silikonbröst just nu. De svarade inom någon timme att det var helt normalt och att smärtan oftast är högst dag två och tre. Jag har gått mellan sängen (har sovit någon timme då och då) och soffan idag, har tänkt på att gå runt lite, men har gjort det inomhus.

Idag ringde jag också mina föräldrar och berättade att jag gjort en bröstförminskning. Jag hade trott att de skulle vara lite negativa och jag hade inte orkat med det innan operationen. Men min pappa sa att han hade tänkt på det i mina tonår och att jag nog borde ha gjort det redan då, men att han inte hade vågat ta upp det. Jag blev riktigt rörd av det. Men i backspegeln är det ju som det är, och jag tänker ändå att det var bra att skjuta upp det till efter jag fick barn. Så jag känner ingen ånger.

Jag känner mig väldigt nöjd så här långt utan att ha sett något resultat. När jag gick på toan inatt var det inget som hängde och slängde som vanligt och det kändes väldigt bra. :-) Jag förstår inte att jag varit så nojig innan.

2017, november 30 - 05:20
panpan
Bild för panpan
 Offline
Senast sedd: 7 tim 35 min sedan
Silver
Medlem: 2016-11-05 07:27

Vilken bra berättelse. Vilken pappa du har. Jag blev riktigt rörd när jag läste det. Angående ditt illamående så kan det vara ditt smärtstillande om du tar narkotika. Det känns som om man håller på att få magsjuka när man inte tål det. Hoppas du får en bra dag idag. Nu väntar jobbet

2017, november 30 - 14:58
CMA
Bild för CMA
 Offline
Senast sedd: 3 dagar 1 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-07-07 01:59

Sjuksköterskan trodde att det var antibiotikan, men jag blir väldigt konstig av Oxynorm, så den undviker jag sedan i går. Tog bara en i morse eftersom det var lite tidigt att ta Alvedon och Targiniq. Jag har på deras inrådan ökat på Targiniq istället och det har funkat bra. Men jag är väldigt trött, orkar inte ens läsa en bok. Dåsar lite och kollar lite TV. Tyvärr lite mycket mail från jobbet. Lämnade ett lite kryptiskt autoreplay på mailen så de fattar inte att jag är sjukskriven. Men jag har hittills svarat via telefonen bara.

2017, december 2 - 08:32
CMA
Bild för CMA
 Offline
Senast sedd: 3 dagar 1 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-07-07 01:59

Morgon dag 4. I natt har jag äntligen lyckats sova större delen av natten. Jag har t.o.m. sovit på sidan lite halvt sådär. Sköterskorna sa att många tycker att dag 2 och 3 är värst och det stämmer för mig hittills också. Jag har gått en kort promenad ute varje dag, men den igår var rätt ansträngande. Idag ska jag försöka gå ut på två korta. Mannen och jag har fortfarande skilda sovrum. Jag älskar min man men det har varit otroligt skönt att kunna tända och gå upp närsomhelst under natten utan att behöva ta hänsyn. Han är också fortfarande förkyld och hostar sig igenom nätterna. Så det är skönt att inte störa varandra. Jag flyttar in lite nu på morgonen så tar vi frukost och kollar på något på datorn ihop. Eller han tar frukost, jag har redan ätit, jag behöver fortfarande äta en stund innan jag ska ta antibiotikan för att inte må illa.

Idag ska jag ta av kompresserna som ännu så länge ligger under bh:n. Känns läskigt, det blir första gången jag ser dem och jag försöker vara beredd på att det inte ser vackert ut. De känns väldigt bra utifrån, frånsett att jag tycker att de sitter väldigt högt upp och är förvånad att de kan göra det utan inplantat, men det är väl bara nu i början och med bh. Får väl försöka lägga upp lite bilder idag också. Det blir lite psykologiskt svårt att lägga upp före-bilden, jag tycker det är hemskt att visa upp mig, och har alltid skämts för att visa upp dem.

Annons
2017, december 2 - 09:01
panpan
Bild för panpan
 Offline
Senast sedd: 7 tim 35 min sedan
Silver
Medlem: 2016-11-05 07:27

Visst är det jobbigt när man inte kan sova på natten. När jag gjorde min Bukplastik hade jag ett schema var jag skulle tillbringa natten. Först sängen, sedan sitta i stolen därefter soffan, detta höll på i över en vecka. Jag var helt slut. Ska bli kul att se dina kort. Du behöver absolut inte skämmas. Din berättelse är ett jättebra stöd för mig. Jag har helt ställt in mig på att förra gången var absolut det värsta. Så det är nyttigt för mig att se vad jag ska ställa mig in på. Just nu så tror jag att livet kommer vara som vanligt dagen efter. Men jag får väl börja ta in att det blir en vecka på soffan. Tur att skidtävlingarna har börjat visas på tv.
Kännandet konstigt att bysten är högre upp? Med tiden kommer de ju åka ner en bit igen. Men det måste ju kännas helt fantastiskt för dig. Jag vill oxå vara klar med mitt. 5 dagar kvar........

2017, december 2 - 10:14
CMA
Bild för CMA
 Offline
Senast sedd: 3 dagar 1 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-07-07 01:59

Ja, det känns jättekonstigt att de sitter så högt upp, men det är väl med bh:n. Redan när jag vaknade kände jag ju att det var mycket lättare! Fantastiskt! Har börjat planera en shoppingrunda till annandagen. :-)

2017, december 2 - 14:06
CMA
Bild för CMA
 Offline
Senast sedd: 3 dagar 1 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-07-07 01:59

Då har jag lagt upp bilder från innan och dag 4 efter operationen. Blev svimfärdig när jag skulle ta bort kompresserna, det var nog av nervositet. Tycker att de såg väldigt fina ut för att vara helt nygjorda.

Annons
2017, december 3 - 13:29
CMA
Bild för CMA
 Offline
Senast sedd: 3 dagar 1 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-07-07 01:59

Dag 6 har jag slut på Targiniq. Jag blev rekommenderad att ta lite mer av dem innan, istället för att ta Oxynorm, så det är därför det är slut. Jag har mailat läkaren och kliniken och nytt recept är utskrivet, fast det är söndag. Jag har fortfarande så ont i snitten under brösten att det ännu inte räcker med bara Alvedon. Ska hämta snart, kompletterade med Ipren så länge. Väldigt nöjd med kliniken!

2017, december 3 - 21:58
KarolinaP
Bild för KarolinaP
 Offline
Senast sedd: 18 tim 48 min sedan
Silver
Medlem: 2017-07-28 22:59

Vad fina de blev!! Och vad härligt för din skull att du äntligen gjorde slag i saken.

2017, december 4 - 18:35
CMA
Bild för CMA
 Offline
Senast sedd: 3 dagar 1 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-07-07 01:59

Tack KarolinaP!

Idag som är dag 6 (fel i förra inlägget) har jag jobbat halvtid med många pauser. Jag har jobbat hemifrån, jag skulle aldrig klarat att gå till jobbet. På eftermiddagen var jag tvungen att lägga mig en stund, det gjorde ont i snitten. Men det hjälpte faktiskt att lägga sig, jag behövde inte ta morfintabletterna. Tror det får räcka med halvtid i morgon också. Hur trött man blir och hur ont det gör beror mycket av hur jag sover på natten. Jag tar fortfarande mycket smärtstillande.

Annons
2017, december 6 - 10:24
CMA
Bild för CMA
 Offline
Senast sedd: 3 dagar 1 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-07-07 01:59

Litet bakslag idag, dag 8. Tog för lite smärtstillande igår och det känns idag. Måste påminna mig själv om att det är viktigt att uppehålla nivån! Har ju jobbat halvtid hemma de två senaste dagarna, men lägger nog ner det idag.

2017, december 7 - 22:25
CMA
Bild för CMA
 Offline
Senast sedd: 3 dagar 1 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-07-07 01:59

Dag 9, jag mailade kliniken om mer smärtstillande och att jag vill diskutera det på återbesöket. Så jag fick ett recept till på Targiniq och tar nu 3x2 tabletter. Nu börjar det kännas som en bra nivå och jag ska försöka börja dagen i morgon med en promenad. Idag jobbade jag 4 timmar hemifrån, mot igår då jag avstod helt. Återbesök på måndag, vi diskuterade sjukskrivning en vecka till på telefon, men mycket kan ju bli bättre tills på måndag. Jag vill ju helst börja jobba nästa vecka och jag tror inte jobbet är något problem, utan problemet är att ta sig dit, jag får ont i snitten när jag gått en stund. I värsta fall får jag fortsätta och jobba hemifrån.

2017, december 7 - 22:41
map
Bild för map
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 3 dagar sedan
Silver
Medlem: 2017-11-23 20:24

Jag var inne och tittade på dina bilder. Det ser jättefint ut. Jag förstår att du är nöjd. Vilken fin berättelse. Tack för att du delar med dig. Jättefin Pappa.

Annons
2017, december 8 - 21:49
Sun
Bild för Sun
 Offline
Senast sedd: 3 månader 3 veckor sedan
Brons
Medlem: 2017-12-08 21:37

Jag läser här och känner att jag verkligen vill göra detta!

2017, december 9 - 08:16
CMA
Bild för CMA
 Offline
Senast sedd: 3 dagar 1 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-07-07 01:59

Tack map!
Aanaa, jag tror inte du kommer att ångra dig, antagligen har du tänkt på det länge.

Dag 11. Igår kände jag att brösten började mjukna lite och det var ingen tillfällig känsla, det känns mjukare idag också. Ovansidan av brösten har förut varit stenhårda, men ”fjädrar” tillbaka lite nu. Kör på med Alvedon, Ipren och Targiniq 3x2, och det känns bra. Sticker lite i snitten när jag är ute och går och jag antar att det är stygn som känns. Ska prova på lite julhandel i centrum idag, men vi tar bilen, normalt en promenad på dryga kvarten. För ett par dagar sedan gick jag till centrum, skulle till apoteket, och det gick jättebra att ta sig dit, men jag höll inte på att ta mig hem. Ringde maken och bad att få bli hämtad, men han hade tagit en starköl till maten, så jag fick klara mig själv. Det gick, men mycket långsamt. Måste liksom hålla emot snittet på vänster sida, och vill dra ner bh:n hela tiden.

Jobbade halvtid igår också, men blir trött efter ett par timmar, så när jag tar lunch lägger jag mig en timme. Vet inte hur det ska gå att jobba heltid nästa vecka, men hoppas att det ska kännas bättre efter återbesöket på måndag.

Igår satte jag på mig jeans och skjorta och stoppade den innanför jeansen och det såg så bra ut! Inga knappar som glipade och man kan se magen under bysten. Förut var det liksom bara ett tält upptill. Maken ser hur glad jag är och skrattar med mig.

2017, december 11 - 16:54
CMA
Bild för CMA
 Offline
Senast sedd: 3 dagar 1 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-07-07 01:59

2 veckor. Nu har jag varit på mitt återbesök. Sköterskan tyckte att det såg jättefint ut och det tyckte jag med när jag vågade snegla på dem, när tejpen var borta. Jag provade ut en bygelbh; Freja active. Det blev 80C, tyckte 80 lät stort, men den satt åt. Jag brukade ha 75 runt om förut, men 75 D var för liten. Hon sa att jag behövde lite bredare bygel. Jag hade missförstått hur många BH man fick för 1.000 kr. i det priset ingick operationsbh:n och en bygelbh, så nu köpte jag till en till så att jag har en hudfärgad och en svart. Denna ska jag ha i 6 månader.

Men jag ska ha min "operationsbh" i två veckor till innan jag byter och sen får jag vara utan på nätterna, men kan mycket väl tänka mig att jag kommer tycka det känns obehagligt att sova utan, så då kan man fortsätta att sova i den. Jag fick med mig tejp hem och ska byta varannan vecka (3 månader). Jag tänker förmodligen tejpa längre. Sedan ska jag börja med Prosil.

Hon klippte av lite trådar och då kändes det mycket bättre är tidigare. Nu tror jag inte längre att det blir några problem att gå till jobbet i morgon. Återbesök till Patrik ska jag boka själv efter 6-8 månader.

Jag har känsel i hela bröstet utom i bröstvårtorna, men de drar ihop sig vid behöring, så något känner de väl. Jag får träna efter 6 veckor, men när jag frågar om träning tror de hela tiden att det är frågan om en bröstförstoring och då säger de 6 månader för bröstmuskulatur. Men dubbelkollade i ett mail och då var det 6 veckor även för sn träning. Det är bra, eftersom jag går på rehab-träning för mitt diskbråck. Man får väl känna efter lite hur det känns sen.

Jag ska nu också försöka trappa ner på smärtstillande. Jag ska också få min man att ta lite bilder, han tycker att det är så otäckt, han tror nog att det ska se blodigt ut. Så jag lägger nog ut någre tvåveckorsbilder snart, men det blir med tejp.

Nu ska jag iväg och äta årets första julbord med några vänner. Får se om jag berätta om operationen. Tänker inte dricka alkolhol och får då något slags behov av att förklara varför. :-)

Annons
2017, december 27 - 15:26
CMA
Bild för CMA
 Offline
Senast sedd: 3 dagar 1 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-07-07 01:59

Fyra veckor efter operationen. Idag bytte jag tejpen själv för första gången. Det gick bra, men jag tycker att det är lite jobbigt att se snitten utan tejp. Det var lite torkat blod under tejpen på sina ställen, men tror att det såg bra ut. Brösten har sjunkit lite nu. De känns fortfarande rätt svullna på kvällen. Jag har lagt upp nya bilder. Det går bra att röra sig, men det stretar i snitten under brösten när jag t.ex. ska hänga upp kläder på galgar. Bara positiva kommentarer när jag berättat om operationen. BH-storleken verkar bli 80C.

2018, januari 2 - 15:34
CMA
Bild för CMA
 Offline
Senast sedd: 3 dagar 1 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-07-07 01:59

Nu 5 veckor efter op. Jag fick en liten blödning i båda T-korsen, så kliniken rekommendarade att jag skulle ta av tejpen (med mycket rappsolja gick det till slut), och sätta kompress istället. Jag har nu kompresser på ena bröstet. Det såg så fint ut under tejpen att jag beslutade att inte ta bort tejpen på det andra. Det svider en del i snitten fortfarande och jag funderar på om jag ska ta Alvedon på nätterna, jag kan inte sova på sidan som det är nu.

Nu börjar jag bli otålig på att det ska läka och sårskorporna ska falla.

2018, mars 9 - 03:56
CMA
Bild för CMA
 Offline
Senast sedd: 3 dagar 1 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-07-07 01:59

Nu har det gått drygt 3 månade sedan operationen. Jag har övergått till NewGel+ sedan någon vecka, men har börjat sova utan något på nätterna. Fundera på att skaffa någon gel att smörja med istället nattetid. Antingen Prosil eller NewGel+. Ärren runt bröstvårtan och det vertikala ärret ser smalt och bra ut. Ärren under bröstet är lite rödare och bredare. Jag är mycket nöjd med resultatet som helhet. Men det bröstet han tog 150 g mindre på är finast (höger). Jag har ett litet överhäng på snittet längst ut mot armhålan på vänster bröst. Tänkte ta upp och diskutera det på återbesöket om tre månader. Jag har lite obehagskänsla men inte ont när jag ligger på vänster sida. Jag är mycket nöjd med storleken som verkar bli 80C, men jag har fortfarande bara läkBH på mig och det ska jag ju ha tre månader till. Mina senaste bilder är ungefär 2,5 månad postop. Lägger ut nya efter någon månad till.

2018, mars 9 - 10:25
MiniMimmi
Bild för MiniMimmi
 Offline
Senast sedd: 3 veckor 1 dag sedan
Silver
Medlem: 2018-03-06 00:58

Så kul att läsa din berättelse. Tyvärr kan jag inte se foton än men väntar med spänning på att få tillgång till dem.

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

POF-feedback