Annons

Bröstförstoring, Bröstlyft jun 2018 - APS Artistic Plastic Surgery | Carlanderska - Göteborg Fredrik Gewalli - Gemmi

Bild för Gemmi
Gemmi

Född 89, 3 barn, 169 cm, 63kg
Bröstförstoring
Konsultation 30/4 APS KLINIKEN Carlenderska, Fredrik Gewalli
Op planerad den 5/6
345cc Mentor droppformade bakom bröstmuskeln plus minilyft
Strl före op:75B
Strl efter op: Återkommer!

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
tisdag, 5 juni, 2018

6:30 anländer jag till kliniken.
6:45 tar dom på operation in mig. Dom förbereder med frågor/hälsoblankett och jag får en ingång i armen för läkemedel och dropp.
7:40 kommer läkaren in vi börjar med att rita på kroppen och han svarar på mina frågor. Dom ör två läkare idag, den jag hade valt och den andra som jobbar ihop med honom. När dom är klara så kommer narkosläkaren in.
Vi promenerar in till operationssalen där jag lägger mig i en varm säng. Operationssalen är i en modern variant och jag kände mig jätte trygg.
Det tar inte lång tid tills hon efter förberedelser som söver mig. Klockan är 7:55 och det tar knappt några sekunder.
Jag vaknar av att hon är på samma plats som innan och säger godmorgon. Och jag undrar varför jag inte har somnat än. Hon skrattar lite och förklarar att ingreppet är klart. Jag hinner inte reagera förens jag somnar om.
I ca 2 timmar vaknar jag och somnar om lika fort. Jag var trött och vid elva ville sköterskan på uppvaket att jag skulle kissa. Men jag va för svag så dom körde in sängen till en större toalett där 2 hjälpte mig att kissa. Jag tyckte att det va svårt men tryckte på. Hellre jag själv än att dom skulle rika mig. Eftersom jag är undersköterska och har rikat många så vet jag lite. Vid detta laget kände jag ingen smärta eller reagerade på bröstet.
Dom glömde jag bort.
Jag kom till sängen efter en stund och somnade om. Dom kollade med UL om jag tömt mig ordentligt. Hörde något svagt att det hade jag.
Jag vaknar vid 11:30 då sköterskan vill att Jag ska piggna till, jag får återigen dropp. Jag körs bort till ett rum och där väntar min allra bästa vän. Jag visste inte att hon va där. Jag blev genast piggare och vi fick in lite fika.
Kaffet hade aldrig smakat bättre. Drack 4 koppar :O
Nu började jag känna smärta och reagerade på mina bröst.
Dom såg fina ut med jag hade bh och band på så såg inte så mycket mer.
Vi pratade och hon hjälpte mig med allt. Toalettbesök, matning och att få i mig kaffe.
Jag fick 2 panodil och läkaren kom in för att prata. Han sa att brösten såg fina ut och att jag kommer vara glad när jag får se dom.
Jag svarade med att det återstår att se haha.
Ska på återbesök om 7 dagar. Och jag skulle ha bh på mig dygnet runt i 4 veckor.
Om 3 dagar får jag ta min första dusch och då får jag se brösten för första gången.
Min kompis hjälpte med med kläderna och vi hämtade ut receptet på panodil och oxynorm. Som jag ska ta var 6:e timme. Oxynormen bara om jag känner smärta utöver panodil.
Vid 15 är jag hemma och tar min första tablett. Jag är trött och känner lite tryck ifrån bröstet. Kan inte riktigt gå pga skakningar och smärta. Men smärtan är inte så farligt som jag trodde.
Men sambo och barn hjälper mig med dricka, och mat samt toalettbesök. Även vid förflyttningar. Klockan är snart 21 och jag längtar så jag får ta smärtlindring eftersom det trycker över bröstet.

Sammanfattning:
Jag var inte lilla minsta nervös inför op, det kändes overkligt och jag kan fortfarande inte förstå att jag gjort detta. Men det kanske kommer snart. Smärtan finns men inte alls så farligt som jag trodde. Men det är bara första dygnet. Hopps detta va det värsta haha.

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons