Annons

Bröstförstoring dec 2018 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - newfriends2018

Bild för newfriends2018
newfriends2018

Längd: 177 cm, Vikt: 75 kg, Barn: 2

Bröstförstoring:
Konsultation 1: Örjan Gribbe Proforma Clinic
Konsultation 2: Patrik Höijer Nordiska kliniken

Operation: 20/12 Patrik Höijer Nordiska Kliniken.
Motiva Full Round 700cc bakom muskeln.

Strl före op: 80B/75C
Strl efter op: Just nu 75H/70I

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
torsdag, 20 december, 2018

Nu är det dags! Min op-berättelse kommer inkludera första veckan efter op. Jag har legat hemma och funderat alldeles för mycket om än det ena och än det andra, så för mig hade det varit värdefullt.
Först: valet av implantat. När jag var på konsultation berättade jag att jag vill ha bröst som passar min i övrigt rätt kurviga figur med smal midja och breda höfter och mycket rumpa. Jag tycker det är galet snyggt med sideboob och för mig har det varit viktigare att brösten inte blir för smala snarare än att få en snygg klyfta som många andra fokuserar på. Motiva Full Round har ett implantat med 14 cm bröstbredd och 5.7 cm put, det är 625cc. Nästa är 14.5 cm brett och 5.9 cm put, med 700cc. Det skiljer alltså ytterst lite i put trots att 700 känns ofantligt mycket större. Trots panikkänslan över att "700 är enormt mycket!" så valde jag ändå att gå på kirurgens rekommendation och ta 700. Har hittills (dag 7) inte ångrat mig en sekund. Det här känns hur bra som helst.
Vill också säga att Nordiska Kliniken och Patrik Höijer har varit hur bra som helst, är supernöjd med ALLT! Skulle rekommendera dem till alla.

Jag opererade mig för exakt en vecka sedan hos Patrik Höijer. I sedvanlig ordning så bestod dagen före av att hämta ut mediciner, se till att allt var förberett hemma etc. Descutan-dusch och sista natten jag sov på mage :P Hade op-tid 14.30 så jag fick lite sovmorgon och en ordentlig frukost, descutan-dusch och sen packa och fixa lite.
Kom till kliniken och de låg nog före i sitt schema för jag hamnade på operationsbordet väldigt fort, tror de satte igång vid 14.15. Hann inte träffa någon sköterska och få tabletter, trots att de i receptionen sagt det. Vet inte om det var en miss från deras sida eller inte, men det gjorde mig lite orolig. Fick dock träffa Patrik för fotografering och så ritade han och vi pratade lite, sen kom Ove och informerade sen gick vi raka vägen in till op och det tog två minuter sen sov jag.
Vaknade typ en sekund senare kändes det som, med enorma smärtor. Lokalbedövning tar väldigt sällan på mig och så var det denna gång också. Vaknade 15.15 och fick lite ketogan. Bad om mer regelbundet de följande timmarna. Till slut fick jag en rejäl dos som faktiskt gav effekt. Då vågade jag mig upp för att äta och kissa. Lämnade kliniken vid 19-tiden med min stackars sambo som väntat nervöst.

Första natten var fruktansvärd. Varje morfindos hjälpte i cirka en timme, sedan var det outhärdlig väntan tills nästa gång jag fick ta mer. Sov inte mer än en halvtimme-timme i stöten, kunde inte röra på mig utan att gny och gråta. Sen började det klia (tydligen en rätt vanlig reaktion av morfin) och jag klöste halvt sönder hela mig. Fick dock tag på kliniken på dagen efter, och fick klådstillande som hade den fantastiska biverkningen att den gjorde mig svintrött. Första dygnet drog det och stramade och smärtade i princip vad jag än gjorde. Hade stora problem att ens dricka vatten, kunde inte klä på mig/av mig själv etc. Var beredd på smärta, men inte fullt lika införstådd i hur invalid jag skulle vara :)

Under det första dygnet blev smärtan successivt bättre och natt 2 kände jag att de smärtstillande jag åt åtminstone höll från dos till dos, fick inga smärttoppar. De första 48 timmarna var dock rätt jävliga. Men efter det så vände allt och jag har trappat ut allt förutom paracetamolen som jag äter lite "för säkerhets skull" nu, när det gått 7 dagar. Efter de första 48 timmarna började jag också bli lite rörligare, kunde fortfarande inte komma upp själv från sittande/liggande utan fick knuffhjälp. Det får jag fortfarande trots att det gått en vecka, eftersom det är obehagligt att göra själv även om det numera går att göra. Jag började kunna dra upp trosorna efter toabesök (yay! :P ). Sovit extremt mycket både dag och natt, orkat vara uppe korta stunder åt gången.
Brösten har förändrats väldigt mycket på de här dagarna, det känns/ser ut som att de har växt. De var extremt platta, tilltryckta och hårda när jag såg dem första dagen, var nästan orolig att de skulle vara alldeles för små trots att jag lagt in 700 cc. De har svällt kan jag säga :) Var även lite orolig för huden mellan brösten som sitter i bröstbenet (oroade mig för tenting etc.) eftersom den var rejält förhöjd de första dagarna. Även detta har successivt släppt och blivit mycket bättre.

Dag 4-6 har jag mest haft problem med en återkommande tryckkänsla, som ett hårt band åtdraget runt bröstkorgen och som ett tryck inåt nedåt hela tiden. Det har i omgångar varit så jävligt så jag inte har kunnat andas och varit nära panik, och jag har mått lite lätt illa i flera dagar pga detta. Det verkar dock ha släppt nu på dag 7. Första promenaden gick jag dag 6, framförallt för att det är så kallt och blåsigt så det känns som om hela bröstet börjar krampa såfort jag är utomhus eller fryser minsta lilla.
Dag 6 vaknade jag och klämde på tuttarna, de hade mjuknat ordentligt över natten och känns mjuka och klämvänliga på ovansidan. Fortfarande hårda på undersidan och sitter jättehögt upp, men plötsligt så var där ändå en rejäl skillnad.
Nu, dag 7, är jag fortfarande lite trött och medtagen, den där jäkla bh:n skaver som attan och jag har fortfarande lite tyngdkänsla och tryckkänsla men det är också mycket bättre. Tuttarna ser bara bättre ut för varje dag!

2019, januari 13 - 14:57
Viccy
Bild för Viccy
 Offline
Senast sedd: 3 veckor 1 dag sedan
Silver
Medlem: 2019-01-12 06:56

Kul att få läsa hur din första vecka har varit! Nu innan lägger man så mycket fokus på storleksval och själva operationen men sen ska ju vardagen fortsätta :)

2019, februari 14 - 09:18
TyTy
Bild för TyTy
 Online
Senast sedd: 8 min 23 sek sedan
Silver
Medlem: 2019-01-12 12:24

Vore jättekul att se en bättre bild på dina bröst nu efteråt, just pga det där med storleken!

2019, april 10 - 14:05
GladaJag
Bild för GladaJag
 Offline
Senast sedd: 3 dagar 38 min sedan
Silver
Medlem: 2019-04-09 19:39

Vilken informativ operationsberättelse. Tack! Så bra att läsa om både tiden före och efter, och att få följa din oro de första dagarna efter operationen. Hoppas allt känns bra nu när det gått en tid :)!

Annons
Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons

Welcome!

It looks like you're using an ad blocker. That's okay. Who doesn't?

But without advertising-income, we can't keep making this site awesome.

I understand, I have disabled my ad blocker. Let me in!