Annons

Bröstförstoring jan 2018 - Dalakliniken - Falun Håkan Glimåker - Terese_s

Bild för Terese_s
Terese_s

28 år, ammat två barn. 60 kg 163 cm. Planerar bröstförstoring för att uppnå en full C-kupa. I nuläget typ A-kupa, innan viktnedgång av gravidkilon B-kupa.

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
lördag, 27 januari, 2018

Ja då var det dags att skriva min operationsberättelse. Det bör tilläggas i de inledande raderna att operationen utfördes för ca sex timmar sedan.

Ungefär en och en halv veckan innan operationsdatum fick jag ett mail från kliniken med vilken tid jag skulle infinna mig, 07:30, och att jag skulle tvätta mig innan med descutan kvällen innan och på morgonen. Jag skulle fasta sex timmar innan. Jag som är en riktig frukostmänniska tänkte: "attans också, jag kommer vara sjukt hungrig om jag typ äter kvällen innan och sedan inte får äta frukost innan"
Ett par dagar senare fick jag ett nytt mail där min tid blev flyttad till 13:00. Vilken tur, jag ställer klockan och äter en rejäl frukost innan 07:00 :D
Jag duschade kvällen innan med descutan och min sambo bäddade rent i sängen, enligt anvisning. Men jag sov knappt en blund. Kanske blev det sammanlagt en timmes slummer totalt. Vid 06-tiden fick jag nog och klev upp (även för att yngsta barnet hade vaknat) :P Jag var såååå nervös och hade mer än fjärilar i magen. Strax innan 07:00 åt jag en STOOR frukost så jag skulle så mig. Det var superfint väder med strålande sol och -4 grader, sambon föreslog att jag skulle ta en promenad, så sagt och gjort det gjorde jag. Där efter körde jag lite hemmaträning i vardagsrummet men försökte att inte svettas :) När familjen skulle äta lunch gick jag och duschade och tvättade mig med descutan igen. Jag klädde på mig bekväma rentvättade kläder och sedan åkte vi in till stan, hela familjen, och de släppte av mig utanför kliniken på regementsområdet strax innan 13:00.
När jag kom in möttes jag av en undersköterska och jag fick betala på en gång. När jag stod vid receptionen kom också Håkan in och hälsade. Undersköterskan visade mig sedan in till ett rum de hade förberett för mig och jag fick byta om till en fin vit "nattsärk" :P Strax efter kom Håkan in och började rita och mäta och göra sträck hit och dit. Redan på konsultationen så dividerade vi lite om det skulle bli 225cc eller 250cc eller en av varje eftersom mina bröst är lite olika stora. Men vi beslutade att Håkan skulle ta det beslutet under operationen när han såg hur det såg ut.
Strax efter att Håkan hade gått ut kom narkossköterskan in. Vi pratade lite om jag hade ev. sjukdomar eller allergier sedan satt han in en nål i armvecket. Jag fick också rekommendationer att klä på mig byxor eftersom det var kallt i operationssalen så jag tog på mig mina tights som jag hade på mig när jag kom. Jag trodde sedan att narkossköterskan kanske skulle gå ut och att dom skulle hämta mig efter en stund, men icke, jag fick följa med till salen på en gång. Då var klockan nog inte ens 13:30.
När jag kom in hälsade jag på ett glatt operationsgäng som slängde iväg några skämt. Dom hälsade mig välkommen, men jag meddelade att det var jag som skulle hälsa dem välkommen eftersom det här var min fest :)
Jag fick hoppa upp på britsen på en gång och lägga ut armarna. En person satte fast någon kall platta på mitt ben, och narkossköterskan gav mig den första dosen sömnmedel medan en tredje person började "svabba" min bröstkorg.
"Nu har jag gett dig lite av sömnmedlet och du kommer snart kännas som att du druckit ett glas vin eller så"
"Ja nu har jag druckit två glas prosecco" svarade jag. Därefter injicerade han lite mer sömnmedel och sedan minns jag inte mer.
Jag TROR mig ha något slags minne av när de försökte få på mig sport BH:n som jag hade med mig själv och att de tyckte den var lite lite. (men dom hade sagt åt mig att ta med en sport BH som satt ordentligt tight eftersom den de har på kliniken är så klumpig att det är bättre man har en egen som man trivs i) men jag vet inte riktigt om det var sant :P Tydligen hade jag mumlat lite men inget som enligt dem gick att höra.
15:38 skickade jag MMS och text till min sambo med en ytterst kryptisk text där ungefär kontentan var: "jag kan åka hem om 2:30, jag har typ värsta fjortisfyllan, har korrat detta meddelade 100 ggr men bokstäverna flyttar på sig" :P haha men det var lite mer svårtydligt irl :D
De tittade till mig lite då och då och jag sa att jag ville vila lite men jag blev ju piggare och piggare var tiden gick. Fick en smörgås och ett par koppar kaffe. Undersköterskan kom in och berättade att det fann ett recept på penicillin nu så jag fick meddela sambon att komma in och hämta mitt leg. för att kunna hämta ut det innan apoteket stängde (lördag och allt) Så han kikade förbi, KUL!, och kom sedan tillbaka med burken. Då vi har en bit till stan stannade han och barnen kvar i krokarna, eftersom det var lite oklart när jag skulle få åka hem, eftersom jag var lite på pickalurven och svår att avläsa för min sambo :P

Jag tjuvkikade ner i urringningen lite hela tiden och såg ett par bröst. Kändes väldigt naturligt. Jag har haft inlägg i bh:n den senaste tiden så jag tyckte det såg "vant" ut på något vis. Det värkte lite, som en molande smärta men inget "märkvärdigt".
Håkan höll på med en annan operation så han skulle komma in till mig när den var klar. Så jag satt och väntade i på honom för att få en bedömning och kunna åka hem. Så kom han in när han var klar och vi pratade lite. Jag frågade lite om implantaten, eftersom jag hade fått en lapp där det stod att man lagt in 225cc på båda sidor. Håkan berättade då att man hade beslutat det under operationen att 225cc skulle bli bäst eftersom 250cc nog skulle kunna synas i kanterna. På frågan om storleksskillnaden svarade han att själva bröstvävnaden på mina bröst inte var så olika utan att det mer hade med min bröstkorg att göra, att den är lite högre på ena sidan. Man skulle kunna korrigera det med att lägga in lite mer på den andra sidan men då skulle det upplevas konstigt i BH trodde han.
Däremot nämnde han något som snurrar lite i min skalle nu och som jag kommer fråga honom om imorgon när jag enligt instruktion ska ringa honom på hans mobil. Och det är att han sa att han var lite orolig (vet inte om han använde de orden men...) att det skulle kunna bli lite asymmetriskt. Som jag förstod det så befarande han att bröstvårtorna skulle kunna hamna lite olika. Detta oroar mig lite. Känner att om brösten har lite olika form, eller är lite olika stora, det är ju lite skit samma, så ser ju bröst ut, men om bröstvårtorna hamnar på olika höjd det känns INTE bra. Samtidigt känner jag att om han typ kände att det fanns risk för det på en gång, varför gjorde han inget åt det på en gång när han opererade då? Som sagt ska fråga om detta mer imorgon så han får förklara sig.
Efter 8 månader ska jag på återbesök och då skulle vi kolla på om ärren hade blivit "långa" tror jag och ev. korrigera det då. Och om resultatet blev asymmetriskt. Hoppas verkligen inte det men fick nästan intrycket av att han tog höjd för detta redan NU... Som att han inte var helt nöjd. Men vi får se...
Försöker uppdatera denna text efter mitt samtal med honom imorgon.

2018, februari 10 - 21:36
Foreveryoung
Bild för Foreveryoung
 Offline
Senast sedd: 2 år 1 månad sedan
Silver
Medlem: 2017-03-19 13:32

Tack för att du delar med dig av dina upplevelser! Verkligen härligt att läsa att du verkar ha haft mer glädje än smärta och rädsla. :) Inget kul med oron över att det ska bli asymmetriskt dock, hoppas att det blir bra ändå. Hur mådde du sen dagarna efter operationen?

2019, februari 7 - 11:14
Mallan8809
Bild för Mallan8809
 Offline
Senast sedd: 1 år 4 månader sedan
Brons
Medlem: 2018-11-12 19:07

Hej! Funderar på att gå till dalakliniken för bröstförstoring. Vad tycker du nu så här i efter hand? och vad gick du från för storlek?

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons