Annons

Bröstförstoring jan 2018 - Proforma Clinic - Stockholm Magnus Kjelsberg - Fegisen

Bild för Fegisen
Fegisen

29år, 170cm, 75kg, 2barn, ammat båda,
Konsultation bröstförstoring:
-Örjan Gribbe proforma 20/11 -17
-Magnus Kjelsberg proforma 24/11 -17
OP 8/1 -18 hos Magnus Kjelsberg.
Innan: en tom C..
Efter: proportionerligt
425cc hö, 450cc vä.
Snitt under bröstvecket.

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
måndag, 8 januari, 2018

Jag börjar min op berättelse från det att jag klev in på kliniken.

Jag klev in genom dörren fram till receptionen och skrev in mig, ca 40min innan utsatt tid pga att jag är tidspessimist på hög nivå för att jag väntar hellre lite längre och kommer innan utsatt tid för det tar bort stressfaktorn för mig.
Jag hade inte varit nervös men nu pirrade det lite och även ångest bubblade i huvudet på mig *gör jag verkligen rätt.. kan jag ångra mig..*
Receptionisten som tog emot mig var iskall så det kändes inte bättre, inte otrevlig men kall o för rak. Den andra som satt breve så på mig att jag behövde lite varma ord och högg in med lite glada miner och pratade kort med mig också.
Jag sätter mig och väntar i lugn o ro och väntar på att få mitt rum, en tjej kommer och visar mig, ingen aning om namn eller vad hon gör men jag följde såklart med, även hon var lite kall och verkade ointresserad av det hel, jag som aldrig op mig förut blev lite stingslig och vemodig. Men när vi kom in på rummet så ställde hon allmänna frågor om hur jag mådde att jag fastat och att jag kunde byta om och även gå och kissa och sedan fylla i ett hälsopapper. Hon frågar vilken op tid jag fick och jag svarar kl 11, hon meddelar att jag får nog vänta här ett tag så jag kan lägga mig i sängen och pilla på telefonen.. jahopp tänkte jag och gjorde som hon sa när hon lämnat rummet.
Morgonrock och tofflor hade jag på mig från kliniken och mina egna trosor annars ingenting. Jag väntade på rummet från 10:45-12:15 när min läkare kom in, Magnus, vilken pärla! Han fick mig lugn och exalterad över allt igen, bara att han kom in och log gjorde mig glad o lugn. Vi pratade om massor under tiden han målade streck och cc stl, 450 i vä och 425 i hö då jag är naturligt ojämn:)
Han förklarade kort igen om ingreppet och hur det skulle gå till, jag svävade redan på moln och han sa att narkosläkaren kommer straxt in och pratar mig dig och förbereder dig inför narkosen. Mycket riktigt ca 35min senare kom narkosläkare Gunilla in till mig, vilken tjej! Hur skön som helst, hon gick igenom hälsofrågor och kollade så jag inte var allergisk mot något eller tyckte något var jobbigt. Jag var lugn som en vandrande pinne och glad som ett barn på julafton. Jag fick lite smärtstillande och även något för ev illamående. Sedan gick jag och kissade en gång till och sa hej då tillsvidare till mina tomma skal till tuttar och gick o mötte upp nark.läk och fick en fin grön mössa för håret och in i op.salen. Väl därinne när vi var ensamna fick jag hoppa upp på britsen utan handduk och lägga mig bekvämt och hon la på täcke direkt och såg till att jag hade det bra innan flera kom in. Tog lite blodtryck och satte på mig olika mätinstrument, sedan Satte hon en infart i armen på mig och sprutade in det första medlet som sved lite i armen som hon meddelat innan, sedan sa hon att nu kommer du att sova supergott och jag andades kanske 3gånger i syrgas mask och vaknar upp på uppvaket pigg som aldrig förr. Jag var mitt vanliga trevliga jag och allt hade gått jättebra meddelade på narkosläkaren+sjuksköterskan som var där. Dom sa ligg o mys här en stund så får vi se hur du mår:) kände mig så omhändertagen, omstoppad i fluffigt täcke med filt på mig, fick lite smärtstillande till (tror jag.. minns inte just nu) Magnus var även förbi och sa att allt gick jättebra och kollade att jag mådde bra:) sen efter kanske 30min så fick jag ett blodsockerfall pga fastan, jag hojtade svagt till sjuksyrran Lotta att jag inte mådde så bra men jag var redan likblek och magen vill vända på sig, det flimrade i ögonen och jag var kallsvettig. Fick en liten syrgasslang i näsan och dom tiltade sängen så fötterna hamnade högt så blodet kom till huvudet. Vid denna tidpunkt, runt kl 15:30 så är det 19tim sedan jag åt o drack. Det visste narkosläkaren som fått veta att jag är en ”mat o sov klocka” och jag fick lite vatten först så kroppen långsamt kunde hantera det. 16:20 mådde jag mycket bättre och åkte in på rummet och fick telefonen för att meddela alla jag ville att jag mådde bra. Sedan den goaste mackan på länge, även ett glas vatten och ett glas juice. Hade även dropp i armen fortfarande för att fylla på energin.
Runt 19:00 En gullig sjuksköterska undrade om jag skulle gå på toaletten innan maten vilket jag ville, så hon gick och fixade lite mat men när jag satt mig upp i sängen så kom blodsockerfallet(jag försöker alltid vara stark in i det sista) men allt snurrade, susade i öronen, flimrade och jag började kallsvettas och la mig snabbt i sängen igen och ringde på sjuksköterskan Negin, hon var snabbt på plats o såg en likblek tjej som var jätte kallsvettig och även tårar kom som jag inte förstod vart dom kom ifrån hon förklarade så snällt varför man känner som man gör och för mig var det lycka och nu var det avklarat:) denna underbara sjuksköterska Negin matade mig när jag låg svag i sängen. Jag kände mig så löjlig vilket jag sa men även så tacksam för att just hon var där den natten med mig. Kände mig mycket bättre efter mat och en coca cola, sen provade jag igen att sätta mig upp runt kl 20:45 och det gick bra, så hasade iväg till toaletten och kissade. Tuttar a var tunga och det kändes som stt dom skulle ramla av mig, bokstavligen! Men det gjorde dom såklart inte, svullna, hårda och tunga. Jag la mig i sängen igen och mådde så bra nu när kroppen fick energi igen. Fick en till macka och en till cola på begäran. Sen ligger jag mest o kollar på tv o dåsar till lite fram och tillbaka. Kl 22:15 kom sjuksköterskan förbi och gav mig en inplastad macka att ha under natten och även smärtstillande jag kunde ta under natten om det blev jobbigt. Sedan var det godnatt då jag även fick lite avslappnande i armen för att somna lättare. Morgonen efter på kliniken så vaknar jag tidigt och sen fick jag chansen att säga hej då till nattsjuksköterskan. Kl 8:00 kom Narkosläkaren in på morgonen och kollade av läget och gav mig min sista smärtlindring och straxt därefter Kl 8:30 kom Min läkare Magnus in till och kollade resultatet och att allt såg bra ut och vi pratade om återbesök, vad jag ska o inte ska göra, om jag hade frågor o funderingar. Sedan blev det taxi hem då jag bor så pass nära och mår fortfarande väldigt bra nu kvällen dag 2. Har en fram knäppningsbar sport-bh och även bröstband på mig. Ska ha sportbhn dygnet runt i 3månader, nästa återbesök är om 3veckor för att ta bort ev stygn och kolla att allt är som det ska och då ska vi kolla på andra sport-bh-ar tillsammans jag o läkaren.
Frågor? Du är välkommen att skicka pm så svarar jag så mycket jag kan om proforma och min faktiskt fantastiska vistelse.

2018, januari 10 - 14:18
Hillarie
Bild för Hillarie
 Offline
Senast sedd: 1 år 12 månader sedan
Silver
Medlem: 2017-12-13 08:09

Blir glad av din berättelse! :) ska opa mig hos Magnus den 21/2 och ser såååå mkt fram emot det! Lite extra efter jag läst om din upplevelse!

2018, januari 11 - 09:15
Fegisen
Bild för Fegisen
 Offline
Senast sedd: 2 år 1 månad sedan
Silver
Medlem: 2017-11-27 21:18

Hillarie: Vad skönt att man kunde sprida lite styrka och glädje :)

2018, februari 8 - 22:49
Termal
Bild för Termal
 Offline
Senast sedd: 1 år 1 månad sedan
Silver
Medlem: 2018-02-08 14:06

Jag funderar på att byta konsultationstid från öran till magnus. Jag är mer ute efter ett naturligt resultat och fått för mig att Magnus är bättre på dessa..

Annons
2018, februari 15 - 07:47
Linalina1
Bild för Linalina1
 Offline
Senast sedd: 1 år 8 månader sedan
Silver
Medlem: 2018-02-14 11:39

Hej! Kul att läsa din berättelse! Jag vill också operera mig på Proforma. Hur gamla är dina barn? Jag har tvillingar som är fem månader nu och det gör att jag tvekar då jag är rädd för hur ont jag kommer ha efteråt och att man inte får lyfta... skulle kunna ordna hjälp två veckor efter. Men sedan kommer jag behöva lyfta lite... hur lång tid fick du vänta på operation efter konsultation? Hur kommer det sig att du hade två konsultationer?

2018, februari 21 - 15:09
arr
Bild för arr
 Offline
Senast sedd: 8 månader 1 vecka sedan
Silver
Medlem: 2018-02-18 14:26

Kommer antagligen att operera mig hos proforma i maj, men är LIVRÄDD för den där infarten. Du fick inget lugnande eller så innan? Är så otroligt spruträdd, så infarten är det enda jag oroar mig över och gör att jag tvekar.

2018, mars 19 - 12:39
Netts85
Bild för Netts85
 Offline
Senast sedd: 2 år 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2018-02-14 00:18

Härligt att du haft en fin vistelse på Proforma! Jag är inbokad i april och är både nervös och glad! Jag har hört mycket om den omhändertagande personalen! Det känns skönt! :)

Annons
2018, juni 9 - 00:08
Madeleinee
Bild för Madeleinee
 Offline
Senast sedd: 1 år 9 månader sedan
Brons
Medlem: 2018-04-12 08:43

Mysigt och lugnande att läsa opberättelser om Magnus!!! Är sååå taggad på min om några dagar:)

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons