Annons

Bröstförstoring jun 2018 - Akademikliniken - Stockholm Anonym (Läkare) - anderssonb

Bild för anderssonb
anderssonb

21 år, 169 cm, 60 kg.
Konsultation 27/4 Maximilian Otte på AK.
Op 5/6 Maximilian Otte, AK. Motiva ergonomix 320cc demi bakom.
Strl före: 70 A-B
Efter på läkbh: 75 D-E
Slutgiltigt:?

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
tisdag, 5 juni, 2018

Hej nu tänkte jag skriva om min bröstförstoring och dela min upplevelse med er.
Jag har länge tänkt på en bröstförstoring, var nog 13-14 år när jag visste att jag ville genomgå en bröstoperation. När jag fyllde 18 var jag redo men min mamma som jag pratat mycket om det här med avrådde mig och nu vid 21 års ålder har jag sökt och tagit reda på så mycket jag kan så jag kände mig redo för att genomgå operationen.
Sagt och gjort. Jag bokade en konsultation på AK då jag redan från start visste att de var akademikliniken som var mitt förstahandsval.

27 april var jag på konsultation på deras walk in clinic vid Stureplan. Valde Maximilian Otte som min kirurg och ja från att vi hälsade kände jag att den här mannen vet vad jag vill ha för resultat och så han var ett solklart val. Vi gick igenom implantat, gjorde 3D bild och då valde vi 280 då de var hans rekommendation och jag fann de som en bra storlek. Fick se lite bilder på hans "verk"-tidigare operationer och ja de hade ett väldigt fint resultat allihopa! Jag bokade ingen tid för operation på plats för att jag inte visste dag som passade med jobb osv. Jag tittade möjliga datum och kom fram till 5 juni med operationsbokningen. Väntan var jobbig men jag hade POF så kändes tryggt att kunna läsa exempelvis föregående månadens operationer i maj gruppen och kunna diskutera med er här på sidan. Har varit ett sådant stöd så jag slapp tjata hål i huvudet på sambon min.
Jag mejlade fram och tillbaka med Max och kände att jag ville gå upp en storlek till och jag kunde då gå till 320cc men inget mer. Han var snabb och när han inte svarade på 3 dagar bad han om ursäkt då han var i Tyskland, jätte trevlig!
Så operationsdagen närmade sig, tankar som "kommer jag dö", "vad har jag gett mig in på" slog mig tusen gånger. Men nu ville jag de här så jag utmanade min rädsla för nålar,narkos och smärtan.
Den 4 juni dagen innan operationen jobbade jag kväll så jag började 15 och slutade 23 och de ändå jag tänkte på var bröst. Kom hem vid 23.30 ca. Åt en macka, kvarg med frysta blåbär och drack en massa vatten. Duschade med descutan och sambon ställde också upp då vi delar säng. Kissarna fick stanna utanför sovrummet den natten och nu kommande dagarna efter operation också :). Somnade vid 00.30 ca och vaknade av mig själv 04.30. Skulle upp 05 för att hinna dricka vatten och ta minipiller. Satt vid datorn en stund och sedan duschade jag igen och sedan 06.40 bar de av mot kliniken. Tog 30 min med all trafik dit och var där 20 min tidigare en avtalad tid. Skulle vara där 07.30.
Kom till receptionen och de skrev in mig och jag fick gå till ett väntrum 1 trappa upp. Väl i väntrummet kom en sköterska direkt när jag ställde ner väskan. Vi gick in på operationsavdelningen och sambon fick hänga på. Fick rum 17 och skulle bara vara jag där, skönt! Killen satt kvar, Sköterskan bad mig byta om till nattlinne och morgonrock. Hon berättade att jag var nummer 1 att opereras. Läskigt men skönt att få vara först ut. Sedan kom hon med bh:ar att pröva ut. De var från casall, jätte sköna. Mätte en Smal runt och en C-D kupa. 5 min efter kom narkosläkaren gick igenom papperna om hälsotillstånd och 5 min efter honom kom Max och hämtade mig.
Han ritade och vi pratade om vad vi kommit överens om. Gick på toaletten efter vi var klara och sedan in på mitt rum igen. Då kom narkossköterskan och hämtade mig och jag sa hej då till sambon. Fick svälja 5 tabletter kanske och dra ned bh:n så att den satt som ett bälte kring midjan. Kom in på operationssalen usch kände jag. Var så rädd men rätt lugn ändå. Hade hårnät på mig och fick klä av mig kläderna och lägga mig med ett täcke över mig med armarna ut på britsen. De var väldigt mån om din integritet och höll upp ett täcke när jag tog av mig osv. Fick sätta på mig extra täcke som var som stora strumpor för benen då jag alltid är kall om benen. Pratade när de satte in "flugan" i armen om min nålrädsla och sköterskan där inne pratade lugnt med mig, hon var så gullig. Sedan skulle narkosläkaren komma in och jag fick då andas syrgas, han kom in och sprutade då in sömnmedel och sa nu kommer du inte hinna säga eller tänka något mer. Tänk på något positivt sa han.

Somnade och vaknade på uppvaket och kommer ihåg att jag ville av med pulsmätaren som satt på fingret. Någon kille pratade på bredvid och de lät som att han hade haft en utekväll :') svarade honom men kommer inte ihåg vad vi sa. De rullade in mig på mitt rum kl 10 ca och vaknade till och från hela tiden. De var så ljust med fönsterna i taket som visade den klarblå himmeln att jag hade svårt att hålla ögonen öppna. Ett gick bra men inte båda ögonen. Vid 11 fick jag mat men åt och vilade till och från. Vila=blunda men vara vaken. Hade dropp. Fick en mörk smörgås med ost, gurka, krasse och en rädisa. Yoghurt med bär, nyponsoppa och vatten samt blommor. Började må illa vid första tuggorna så fick vila emellan och vid ett tillfälle när jag vilade åkte mobilen ner på golvet. Ringde senare vid ett tillfälle på sköterskorna och hon hjälpte mig. Maximilian kom in lite efter 11 halv 12 tiden ungefär och tittade att allt var bra. Allt hade gått bra. Sedan tittade sköterskorna på brösten ibland och allt var prima. Vid 12 tiden kom jag upp på toaletten och kissade. Väl tillbaka på rummet satt jag upp på sängkanten och åt lite men kände illamående, så la mig igen och då kunde jag äta upp allt. Beställde sen in äppeljuice och pratade med en av sköterskorna om allt möjligt. Vi klickade verkligen och pratade om våra katter och ja hon var urgo! Alla var underbara men hon var så genomsnäll! Var tvungen att ge henne beröm för hennes omtanke. Alla sköterskor ska ha en riktigt stor kram!
Sa att jag ville ha en annan bh som är framåtknäppt så jag kan byta själv utan problem hemma så fick pröva ut en av ipomias läkbh:ar med hyskor fram. Det kan vara skönt att ha två bh:ar att byta emellan. Mätte då en 75 d-e. Sjukt att lilla jag har bröst :D. Fick se de och herregud så snygga! De passar min kropp perfekt! Fick sedan en present från AK, ett kit med lite ansiktsprodukter. Kändes enormt välbehövligt efter descutan duschen.

Vid 15 tiden var sambon på väg och jag bad honom säga till i receptionen att du vill komma upp till mig och sedan knackade de på dörren och där stod han min söta omtänksamma man. Han hjälpte mig att bära väskan och vi gick och sa till att vi tänkte gå. Vi gick ner till receptionen och jag betalade bh:n och 5 års garanti.
Sedan åkte vi förbi apoteket, hämtade ut medicinen handlade frallor och yoghurt så jag kunde få i mig något lätt till middagen. Magen kurrade men matlusten fanns inte riktigt där. Köpte en glass som jag smaskade på påvägen hem. Väl hemma hade mamma köpt blommor som stod på mitt nattduksbord och även choklad. Så söt!
Jag har känt mig lite känslig till och från hemma för jag vill göra så mycket, gå runt och plocka men jag kan inte haha. Sedan är den underliggande smärtan jobbig. Som stick och träningsvärk.
Efter middagen så tog jag oxynorm och borstade tänderna och la mig i sängen. Bad om stödstrumpor på kliniken för att jag är rädd för blodpropp (går i släkten) och haft de på mig sedan jag åkte från kliniken. Kände att de var bättre att vara på den säkra sidan. Somnade vid 20 tiden när jag bad mannen om fotmassage. Vaknade 23.40 tog oxynorm och paracetamol och nu ligger jag vaken en stund i sängen och skriver operationsberättelsen. Kan varmt rekommendera Akademikliniken! Alla är så goa och hjälpsamma! Jag är så glad över mitt val av klinik! Kunde inte ha blivit bättre.

2018, juni 6 - 17:53
Josefina
Bild för Josefina
 Offline
Senast sedd: 1 månad 2 veckor sedan
Silver
Medlem: 2018-03-19 20:55

Vad skönt att allt gått smidigt för dig och vad stark du är som orkade gå till apoteket och grejer! Jag fick skicka min sambo som hämtade ut alla mina recept, och det en del! ;) Bra skrivet också! Nu får vi hoppas att läkningen går bra och att vi snart är tillbaka till det vanliga igen! :) <3

2018, juni 6 - 23:49
anderssonb
Bild för anderssonb
 Offline
Senast sedd: 3 veckor 4 dagar sedan
Silver
Medlem: 2017-08-25 13:51

Jo åkte till Ica/apoteket direkt efter, var inte på bästa humöret om jag säger så men de funkade. Hoppas också att läkningen går prima, återbesök 12 juni, vill att dagarna bara ska passera nu. Men det är rätt skönt att få vila mycket :D <3

2018, juni 14 - 10:38
janni96
Bild för janni96
 Offline
Senast sedd: 5 månader 3 dagar sedan
Brons
Medlem: 2018-06-13 18:01

Hur gick återbesöket och har allt läkt på bra än så länge? :)

Annons
2018, juni 15 - 13:00
anderssonb
Bild för anderssonb
 Offline
Senast sedd: 3 veckor 4 dagar sedan
Silver
Medlem: 2017-08-25 13:51

Återbesöket gick helt okej, fick inte ta bort de yttre trådarna pga att de inte läkt tillräckligt. Hon tog bilder och skickade med mig kompresser och tejp så jag ska tejpa med en kompress emellan för att få in luft :) sedan sa hon att vi skulle titta på en tightare bh nästa gång. Ska dit ny på tisdag så de blir spännande:)

2018, juni 17 - 19:34
dina95
Bild för dina95
 Offline
Senast sedd: 3 månader 1 dag sedan
Silver
Medlem: 2018-01-10 14:10

Vad roligt att höra om dina upplevelser. All lycka i framtiden.

2018, augusti 9 - 09:30
TIR
Bild för TIR
 Offline
Senast sedd: 1 månad 2 veckor sedan
Silver
Medlem: 2018-06-08 10:02

Vad fint att få höra om din berättelse, ger stor hjälp. Ska själv opereras där 21/8 och känner mig ännu tryggare nu när jag läst din historia. Hoppas allting fortfarande läkar och ser ut som du vill :)

Annons
Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons

Welcome!

It looks like you're using an ad blocker. That's okay. Who doesn't?

But without advertising-income, we can't keep making this site awesome.

I understand, I have disabled my ad blocker. Let me in!