Annons

Bröstförstoring jun 2019 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - So-L

Bild för So-L
So-L

Bröstförstoring
Konsultation 10/6 Örjan Gribbe , Proforma
Konsultation 16/5 Patrik Höijer, Nordiska Kliniken
Konsultation 3/6 Patrik Höijer, Nordiska Kliniken
Planerad Op 26/6 Patrik Höijer, Nordiska Kliniken
Motiva rund 450cc bakom bröstmuskeln

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
onsdag, 26 juni, 2019

Vaknade upp vid 7.30 som vanligt på operationsdagen. Kände mig inte alls nervös eller orolig. Åt frukost och tittade på nyhetsmorgon innan jag hoppade in i duschen och tvättade med Descutan.
Operationen var planerad till 10.45 och jag skulle vara på plats senast 30 min innan.
Insåg att klockan sprang iväg, slängde på mig kläder gick ner till t-banan. Tur att jag bara bor 5 min bort från Nordiska Kliniken.
Var på plats vid 10.15. Anmälde mig i receptionen och betalade för 2 bh och den extra försäkringen på 5 år.
Fick sitta ner och vänta i max 5 min och blev sedan visad in till ett omklädningsrum där jag bytte om till morgonrock, tofflor och operationsmössa. Tog några tabletter som jag fått av sköterskan och väntade på att Patrik skulle komma in.
Patrik kom och vi gick in till hans rum där han fotograferade och vi diskuterade igenom storleksvalet när han ritade upp. Allt kändes lugnt och jag var inte alls orolig. Började känna av tabletterna lite grann. Antigen om det var morfinet eller om det var något annat.
Narkosläkaren kom in och pratade lite om narkosen. Jag har varit sövd förut så jag visste hur det skulle kännas. Vi gick tillsammans in till operationssalen där operationssköterska och Patrik väntade. Hoppade upp på sängen fick blodtrycksmanschetten på ena armen och en kanyl i den andra handen. Narkosläkaren började lite lätt att spruta in narkosen, andades in två andetag i syrgasen sen somnade jag. Vaknade upp väldigt kort efter operationen inne i operationssalen. Tror jag…. Det jag kommer ihåg var att jag pratade lite kort med narkosläkaren. Nästa gång jag är vaken ligger jag på uppvaket.
Jag mår väldigt bra, lite tryck över bröstet men jag mår inte dåligt. Jag hör att det ligger andra runt omkring mig på uppvaket som kanske inte tycker att narkos är så himla nice som jag.
Ligger och vilar en stund och får sedan väldens godast frukostbricka och jag äter upp allt med god aptit. Får komma upp och gå och kissa och sedan var det dags för mig att åka hem.
Fick med information om när jag ska ta mina mediciner och vi bokade även återbesökstid.
Jag tog faktiskt t-banan hem eftersom det går fortast. Det var lite svettigt faktiskt. Inte för att jag hade ont men blev lite yr och varm. Var hemma igen 14.50.

Gick och la mig direkt när jag kom hem. Sov dock inte alls förrän till kvällen. Var inte alls trött.
Det har nu gått 5 dagar sedan operationen. Jag har haft ett tryck över bröstet de första två dagarna vilket är förståeligt, men jag har inte haft ont. Slutade med det långtidsverkande morfinet efter 3 dagar. Blev så himla yr av det. Äter enbart antibiotika och Alvedon och det går jättebra.
Ett tips är att inför en bröstoperation försöka träna upp mage och rygg. Känner att jag har stor nytta av det när jag reser mig från sängen och soffan.

Återbesök den 5/7

2019, augusti 8 - 21:32
Jann
Bild för Jann
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 2 dagar sedan
Silver
Medlem: 2019-01-10 20:56

Var du inte fastande inför din operation? Tänker att du skrev att du klev upp 07:30 och åt frukost och att operationen var planerad till kl 10:45?

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons