Annons

Bröstförstoring maj 2018 - Proforma Clinic - Stockholm Örjan Gribbe - londonbutterfly

Bild för londonbutterfly
londonbutterfly

0 barn, 27år, 173cm, 57 kg
Bröstförstoring
Konsultation: 29/5 2018 Örjan Gribbe, Proforma
Op: 29/5 2018 Örjan Gribbe, Proforma
Mentor Runda Texturerade, 450 cc, HP, framför muskeln
Strl före op: 75B/34B
Önskad Strl efter op: 75D/34D

Bott i mitten/norra Sverige hela livet men flyttade själv till London för 6 år sedan. Gått på olika Bröstförstorings- konsultationer här i London fram till mitt operationsdatum i Sverige i Maj (för att få fler kirurgers åsikter).

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
tisdag, 29 maj, 2018

Då jag bor i London sedan 6 år tillbaka är min berättelse lite annorlunda. All kommunikation fram till operationsdatumet skedde över email via bilder, och hade konsultation + operation samma dag.

Måndag 28/5 2018: Kliver upp 4am för att ta 6.30am flyget från London till Stockholm. Väl i Stockholm tar jag det lugnt, tog mig själv på en stor middag med kött, bea och potatisgratäng på kvällen som sista måltid innan fastandet. Duschade min första antibakteriella dusch innan läggdags och tog ut alla piercings. Somnade på mitt hotell runt 23 på kvällen.

Tisdag 29/5 2018: Klev upp runt 8.30am, duschade antibakteriellt igen. Checkade ut 10am och tog Pendeltåget 2 stationer från Norrmalm till Södermalm. Skulle vara på Proforma vid 11.30 men kom dit redan 10.30, men blev visad till mitt rum på en gång, som var ett privat rum alltså delade ej med någon. Fick instruktioner att ta av allt förutom trosor och klä på mig morgonrock och tofflor. Sen la jag mig i sängen och väntade. Då klockan var 12pm tryckte jag på klockan för att fråga vad som sker då min konsultation skulle vara 11.30, men Örjan var sen ur en operation.

12.15 kom en gubbe in i mitt rum som visade sig vara Örjan. Skakade hand och fick följa med till hans rum. Snackade en stund och han verkade väldigt trevlig till en början, fick ta av mig morgonrocken och han började känna på brösten och mätte osv. Frågade vilken storlek jag hade tänkt, vilket var 450cc, och fick ta på mig ett tight linne med två test implantat. Frågade vad det var för storlek ”det säger jag inte för då blir du så inställd på siffran” Haha okej.... Sa att de kändes bra men inte alltför annorlunda mot hur de ser ut i vadderad bh. Han klämde så småningom ur sig att de var 420, så tog han fram 450 o de kändes genast bättre vilket även han höll med om.

Tog före-bilder framför ett svart skynke i diverse vinklar.

”Du har diskuterat placering med receptionen via Mail vad jag förstått” sa han varpå jag svarade ”ja precis jag ska ha framför”. SÅFORT jag nämnde jag ska ha framför muskeln så droppade hans haka till golvet och utfrågningen till varför började. (Via Mail hade jag blivit informerad “Örjan gör både framför och bakom. Jag vidarebefordrar det är framför du vill ha”, verkar ej som han fått den informationen baserat på reaktionen. Var redan iställd på att han och många svenska kirurger föredrar bakom muskeln och helst undviker framför, så blev inte förvånad.

Var 15 sekund avbröt han vår konversation, gick till datorn och skrev massa saker på datorn, undrade vad det var (visade sig sedan vara en hel A4 med punkter om varför framför muskeln är negativt, som han kom in med på ett papper på mitt rum efter konsultationen för min underskrift att jag förstått). Kunde inte hjälpa att flina åt detta i mitt stilla sinne, tycker inte skrämselpropaganda är professionellt, och hade utan problem kunnat skriva 2 A4 med nackdelar på bakomplacering och ge tillbaka till honom.. Ska nackdelar delas ut bör det vara för båda placeringarna, annars är det uppenbart vilken metod som är favoriserad.

”Jag tycker det är konstigt att du verkar så oberörd av detta” sa han, varpå jag sa ”tro mig, gått igenom så många över o undervägningar och hade förstå tänkt göra bakom men jag är så pass fast inställd på framför nu. ”Jo visst men det är ju första gången du träffar mig och hör vad jag har o säga, det är ju jag som ska operera på dig”. Herregud, hade jag ej gjort tusentals timmar med research innan hade han skrämt mig till bakom muskeln direkt.

Hursomhelst, han ritade på mig och när vi sedan satt oss vid hans skrivbord igen säger han ”Ja och eftersom vi använder släta implantat så gäller ju inte kapseförsäkringen om du ska ha framför muskeln”. Vänta, vadå släta, ni har väl alltid använt texturerade? ”Nej vi slutade använda texturerade för typ 1 år sedan då dom kan kan vara kopplade till att 1 på 650000 får cancer”. Ok vad i textureringen är det som kan orsaka cancer ”Det vet man inte”.

Har i efterhand förstått det i synnerhet är Allergans etc MYCKET grövre texturerade implantat som varit kopplade till ALCL cancer-sambanden pga bakterier som kan fästa, men antar de tar det säkra före det osäkra och skippat alla texturerade.. Eftersom jag ska ha FRAMFÖR muskeln ville jag definitivt ha texturerade för att få kapselförsäkring också.

Som tur var gick han med på att ringa deras implantat lager i Uppsala och beställde ett par 450cc HP texturerade till mig, så då fick jag vänta några extra timmar.

Han följde mig tillbaka till rummet så la mig med mobilen några timmar och lyssnade på musik på mobilen eftersom tvn inte fungerade. Efter 30 min kom han in med A4 papperet jag tidigare nämnde, och bad mig läsa igenom o skriva under. Drygt 1h senare kom han tillbaka o hämtade det. Vid 15.30 kom narkosläkaren in och sa det var dags. Fick ett glas med några cm vatten i samt 2 alvedon och 2 små piller som skulle sväljas innan. Hon satte på det blå armbandet med mitt namn, frågade diverse hälsofrågor, blev ombedd att gå på toa och sedan komma in i operationssalen och fick en fin grön mössa o gömma håret i.

Det chockade mig o vara vaken i operationssalen, för har bara opererats 1 gång innan i Turkiet och då fick man lägga sig på en brits i korridoren och blev sövd direkt innan man blev inrullad i operationssalen. Nämnde det för sköterskorna i rummet hur fascinerad jag var o de skrattade o sa ”nä så är det nog bara i amerikanska filmer” haha. Fick lägga mig på britsen, armarna åt sidan, fick ett stort fluffigt täcke på mig, kall gummibricka mot ena låret, nål med infarten i högra armvecket, och blodtryck apparat på vänstra, fick andas några djupa andetag syrgas, sen frågade hon om jag var redo och sa ”då Säger vi godnatt 3,2,1” och tryckte på en knapp. Några sekunder efter var jag borta.

Vaknade upp i deras uppvak vilket är rummet precis utanför, o var jätteförvirrad o trodde jag skulle rullas in för operation men de förklarade allt var redan klart o att jag skulle försöka sova en stund. Vaknade efter ett tag av att jag frös. Drog täcket högre upp och vilade ett tag till, vaknade och låg o stirrade i taket och lyssnade på sköterskorna runtom sen fick jag sätta mig upp o vi gick till rummet. Hon frågade om jag ville ha macka och dricka, så fick en polarmacka m ost och en cola, mums. Dessutom hade de fixat tvn under tiden så jag gjorde mig bekväm i sängen och kollade How i met your mother och åt! Nu var klockan typ 18.00.

Chillade ett tag, sen ringde jag på klockan och frågade när det var middag. Fick förklarat man för äta när man vill eftersom de är färdiga matlådor, så valde kyckling+mos. Första gången man ska hå på toa vill sköterskan följa med dit så passade på och gå dit med henne, gick sen runt och rörde på mig under tiden o bläddrade i tidningar i receptionen sen stack hon in huvudet o sa maten väntar i mitt rum så gick och åt.

Sen kollade jag bara tv, tog det lugnt, tog en till macka vid 9 tiden, sen gick jag o borstade tänderna. Nattsköterskan kom in och gav 2 alvedon jag skulle ta + 2 till jag skulle ta vid 3am eller när man vaknar på morgonen. Sov rätt bra under natten tack vare min nackkudde.

Vaknade runt 6.30. Gick upp o tog kaffe o macka från vagnen vid 7. Nattsköterskan kom och tog en titt på brösten utan bh-n runt 7.30 och även jag fick se i spegeln. Allt såg bra ut. Hon tog ut nålen i armvecket och det blå patient armbandet. Förklarade jag ville checka ut så fort som möjligt (flyg att hinna med) så då huvud sjuksköterskan kom skulle hon skicka in henne till mig direkt. Bytte om, gjorde mig klar, smörjde in mig (hallelujah moment!!). 8.30am kom sköterskan och gav lite basic information och sen fick jag gå. Örjan var ej där då fick ej prata med honom innan dessvärre.

Gick ut och över vägen för o hämta ut medicinerna på Apoteket. Sen promenad till Stockholm södra Pendeltåget, en station till Sthlm city, kort promenad till Buss stationen och klev på flygbussen kl 9am till Arlanda. Genom säkerhetskontrollen, passkontrollen, köpte kanelbulle och yoghurt, åt, klev på planet, 1h innan det kunde lyfta, landade i London, gick till badrummet och tog 2 alvedon, vidare till tunnelbana + buss, ÄNTLIGEN HEMMA runt 15.30pm. Packade ur väskan och Somnade några h i sängen. Fortfarande väldigt öm och hårt tryck över bröstkorgen, men förväntansfull på läkningsprocessen!

Ska till Sverige igen om 2 månader, slutet av juli, så gör boka återbesök då och hålla mailkontakt med bilder däremellan.

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons

Welcome!

It looks like you're using an ad blocker. That's okay. Who doesn't?

But without advertising-income, we can't keep making this site awesome.

I understand, I have disabled my ad blocker. Let me in!