Annons

Bröstförstoring mar 2018 - Bellakliniken - Helsingborg Johan Nordquist - Madde95

Bild för Madde95
Madde95

0 barn
23 år, 168 cm, 60 kg
Bröstförstoring
Konsultation 12/10-17 Dr Johan Nordquist,
Bellakliniken
Op 12/3-18 Johan Nordquist, Bellakliniken
500cc, motiva round hp, bakom bröstmuskeln
Strl före op:70 A
Strl efter op: 70 F

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
måndag, 12 mars, 2018

Nu har det gått en månad sedan min bröstförstoring ägde rum och jag tänkte dela med mig av mina förväntningar innan operationen och känslorna efter. Samt lite tips till dig som funderar på att genomgå en bröstoperation.

Ända sedan jag var tonåring har mina bröst varit ett stort komplex. Minns att jag gick runt varje dag och inspekterade om de (mot all förmodan) hade vuxit. Googlade ofta runt för att hitta knep som får brösten att växa. Allt från hormonella tabletter till olika slags krämer, massage osv. Vågade aldrig beställa hem något och det är jag tacksam för idag!

När jag väl fyllt 18 eller 19 år insåg jag att brösten inte kommer växa mer. Tanken på en bröstoperation kom ibland men jag slog snabbt bort den. När jag tänkte på bröstförstoring tänkte jag på sönderopererade tjejer med gigantiska, hårda bollar till bröst typ...hade väldigt mycket fördomar helt enkelt. Med tiden började jag dock inse att det kanske inte var så farligt att förstora brösten, men jag tänkte att jag aldrig skulle ha råd...

I september 2017 gick jag på min första och enda konsultation hos Johan Nordquist på Bellakliniken, Helsingborg. Min sambo följde med mig till kliniken. När man går inte på Bellakliniken kommer man in till ett väldigt fräscht och modernt väntrum/reception. Alla är väldigt trevliga och får en att känna sig sedd. Först får jag träffa en sköterska och vi fyller i en hälsodeklaration. Hos henne får jag även prova ut lite olika implantat. Där och då lutade jag åt 350-400 cc i vardera bröst. Allt känns fortfarande overkligt när jag går tillbaka till väntrummet. Efter bara några minuter kommer kirurgen ut och jag får följa med honom in på hans kontor. Kontoret är stort och ljust. Väldigt fint helt enkelt. Vi börjar med att diskutera mina förväntningar, sedan tar han mina mått och tar fram de implantat han tycker passar mina proportioner. Jag får prova dem i en bh med ett tight linne över. Det kändes väldigt bra och vi kom fram till att jag ska lägga in 400cc. Han tog en före-bild på mina bröst. Sedan sa vi hejdå.

Den 12/3 2018 var det dags, jag skulle äntligen förstora mina bröst. Jag kunde inte tro att det var sant. Konstigt nog var jag inte ett dugg nervös. Hade sovit otroligt bra under natten och kände mig pigg och utvilad. Kl 9 skulle jag skrivas in. När jag och min sambo kom dit tog det kanske 10 minuter innan vi fick säga hejdå. Allt gick fruktansvärt snabbt och det var när vi sa hejdå som nervositeten kom krypande.

Jag och en annan tjej följde med en sköterska till en annan del av kliniken där patientrummen var. Där blev vi tilldelade ett rum. Vi fick varsin morgonrock och sockar. Rummet var väldigt fint med en fet teve på väggen, vi klagade verkligen inte haha.

Nu var det dags att duscha med hibiscrub (antibakteriell tvål) och sedan återvände jag till vårt rum för att prova implantat en sista gång. Det slutade med att jag valde att lägga in 500cc, Motiva round hög profil. La snittet i armhålorna, bakom muskeln. Plus snitt för att få in en kamera (titthålstekniken).

20 minuter senare kom sköterskan in med lugnande medicin och satte även kanyl i armen. Sedan fick jag träffa narkosläkaren. Jag var lite nervös för att bli sövd...var rädd att jag skulle vakna under operationen. Han lugnade mig dock med att det är näst inpå omöjligt och att jag inte ska oroa mig. 10 minuter senare var det min tur att gå in i operationssalen. Jag la mig på britsen och narkosläkaren spände fast mig. Då var jag nervös kan jag säga. Ångrade mig och ville egentligen gå därifrån, men jag höll mig stark. Han pratade lugnande med mig och skojade med mig tills jag somnade in.

Jag vaknade upp några timmar senare av att jag var yr. Somnade om igen och sov en stund till. Nästa gång jag vaknade kände jag ett enormt tryck över bröstet. Hade inte direkt ont utan det var mest obehagligt. Kunde inte ta djupa andetag. Ett tag senare kom sköterskan in med en macka, nyponsoppa och vatten. Jag hade ingen aptit men var tvungen att äta lite tillsammans med medicinerna.

Någon timme senare behövde jag gå på toaletten. Plingade på sköterskan så att hon fick hjälpa mig. Herregud vad ont det gjorde att komma upp ur sängen. Det brände och sved otroligt mycket. Men annars gick det bra. Så här fortsätter det resten av dagen och natten. Sover någon timme, vaknar, äter lite, somnar om, vaknar, går på toa. Är helt slut av sömnbristen.

Morgonen efter operationen kommer kirurgen in och säger att allt har gått bra. Han visar mig hur läknings bh:n och bröstbandet ska sitta. Det ska sitta på 24/7 (vid undantag för dusch) tills mitt återbesök den 29/3. Där efter blev jag utskriven och fick äntligen träffa min sambo.

Resan hem var inte rolig, hade väldigt ont. De första dagarna var rena helvetet. Åt ingenting, hade ont och ett enormt tryck över bröstet. Sov sittandes i sägen i ca 2 veckor. Fick skavsårsblåsor av bh:n. Fick mycket ont i ryggen osv. Det var helt enkelt en jobbig period. Efter den första veckan mådde jag mycket bättre. Var fortfarande rörelsehindrad i armarna dock. Efter det blev det bara bättre och bättre.

Man märker verkligen hur beroende man är av bröstmusklerna. Att öppna kranen är jobbigt, att knäppa byxorna är jobbigt osv.

Återbesökte gick bra men jag skulle fortsätta med bh och bröstband i två veckor till då brösten sitter högt. När jag skriver detta är det måndag, och på torsdag ska jag mejla bilder till en på kliniken. Hoppas jag inte behöver ha bröstbandet mer!

Allt som allt är jag väldigt nöjd. Nöjd med kliniken, med kirurgen och sköterskorna. Dem var så otroligt hjälpsamma och kunniga.

Här kommer några tips:
1. Förbered dig på att inte kunna ha vanliga jeans på ett tag. Man svullnar upp otroligt mycket (såg ut att vara höggravid haha). Se till att du har yogapants eller nåt sånt hemma.
2. Sätt inte plåster för att motverka skav efter bh:n. Använda istället bomullsrondeller eller kompresser. När du hela tiden byter plåster kommer du slita mycket på huden.
3. Ut och rör på dig. Ligg inte still utan gå en liten promenad. Ta det i snigeltakt om du vill, men du måste röra dig för att minska risken för blodpropp.
4. Förbered dig på att må dåligt. Det är väldigt vanligt att bli deppig efter op. Det blir ju en påfrestning för både kroppen och psyket. Men det går över.
5. Ring din klinik även om du tycker att du bara har en "dum fråga". Jag ringde min klinik hela tiden för minsta lilla haha. De är ju där för att kunna svara på dina frågor och funderingar.
6. Var beredd på att inte kunna jobba ett tag framöver. Jag var sjukskriven i 1 månad då jag jobbar med små barn och lyfter en hel del. Jobbar man kontor osv kan man oftast gå tillbka mycket tidigare.
7. Köp hem sånt du tycker är gott innan operationen. Kan hända att din aptit inte är den bästa och då underlättar det om du har något riktigt gott i kylskåpet. Glass hjälpte mig av någon anledning haha.

Sådär. Hoppas ni orkat läsa igenom allt. Det blev längre än jag trodde. :P

2019, februari 17 - 23:24
Lakritss99
Bild för Lakritss99
 Offline
Senast sedd: 1 år 1 månad sedan
Silver
Medlem: 2019-02-16 22:55

Tack för mycket bra information! Hoppas att du trivs med resultatet. 😊

2019, maj 18 - 17:08
Dot
Bild för Dot
 Offline
Senast sedd: 2 dagar 21 tim sedan
Silver
Medlem: 2019-05-02 14:59

Tack för din berättelse! Jag ska själv på konsultation snart på Bellakliniken :) hoppas att du blev nöjd med de nya boobsen ;) får man alltid sova över på kliniken efter op?

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons