Annons

Bröstförstoring mar 2019 - Akademikliniken - Stockholm Paolo Montemurro - Snöflinga123

Bild för Snöflinga123
Snöflinga123

3 barn, 35 år, 163 cm, 54 kg
Bröstförstoring
Konsultation 25/1, Paolo Montemurro, Akademikliniken
Op mars Paolo Montemurro, Akademikliniken
300 cc Mentor CPG 323, bakom bröstmuskeln
Strl före op: 75 A
Strl efter op: 75 C

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
måndag, 11 mars, 2019

Nu har jag gjort min bröstoperation, det känns fortfarande rätt overkligt. Tiden fram till operationen kändes så långsam men nu i efterhand känns det som att allt gått så himla fort.

Jag har alltid haft små bröst men inte besvärats av det, de har passat min kropp och jag har alltid känt mig fin. Efter jag slutat amma yngsta barnet var det som att det sa ”slurp” så åkte de bröst jag hade liksom tillbaka in i kroppen och kvar blev nästan inget alls. Det var helt platt, jag såg revbenen igenom huden där brösten egentligen skulle sitta. Jag har alltid tänkt att bröstoperation inte är något för mig men när jag funderat på det ett tag och börjat läsa på lite kring bröstoperationer kändes det rätt självklart att boka en konsultation. Varför inte liksom? Livet är för kort för att gå och vara ledsen över ett par bröst som en dag sa tack och hej.

Att det skulle bli Akademikliniken kändes självklart från första stund, jag bokade bara konsultation där. Efter att ha läst runt här på forumet och kollat på Instagram så kände jag också direkt att det var Paolo jag ville träffa. Han var väldigt formsäker och sa direkt vilka implantat jag skulle ha. Jag bokade operationstid veckan efter konsultationen och sen var det en enda lång väntan när det kändes som att jag inte kunde tänka på något annat än bröst.

Under den tiden hann jag fundera ytterligare och blev tveksam till valet av implantat och storlek, tänk om jag vill ha större? Jag blev också nyfiken på Motiva eftersom så många verkade så nöjda med dem. Jag mailade lite till med Paolo som rekommenderade mig att boka in en ny kostnadsfri konsultation med sköterska. Så jag gjorde det och fick träffa en jättetrevlig dam som hade tid att lyssna, ge råd och låta mig prova. Efter den andra konsultationen kände jag att det var Motiva Ergonomix 315 cc jag ville ha. Sköterskan sa att de skulle beställa hem både Motiva och Mentor-implantatet så jag hade båda alternativen på operationsdagen, jag kände mig bombsäker på Motiva men sa inte emot såklart.

Till själva operationsdagen var jag först inbokad till kl. 07:30 men några dagar innan blev jag uppringd av Akademikliniken som sa att det räckte med att jag skulle vara där kl 10. Natten innan sov jag förvånansvärt bra, våra barn hade varit sjuka en längre tid innan så jag var rätt slutkörd av sömnbrist. Natten innan min operation var nästan första natten alla barn sov igen så jag däckade av ren utmattning. På morgonen duschade jag min andra Descutan-dusch, sen släppte min man av mig vid busshållplatsen innan han skulle köra barnen till förskolan. Jag pussade på min man och barnen och kände mig enbart glad och förväntansfull.

Jag kom till kliniken strax efter kl 09, rejält för tidig alltså. Jag blev direkt anvisad till mitt rum som jag skulle ha för mig själv under dagen. Ganska direkt fick jag träffa en sköterska och prova ut BH, en svart Casall sport-bh i strl. S med A/B-kupa. Lite besviket konstaterade jag att det är samma storlek jag redan hade med mina pyttebröst men Paolo vill att man har riktigt tight bh sa sköterskan så det var bara att lyda. Sen kom narkosläkaren och pratade lite, frågade om jag fastat osv. Därefter följde en rätt lång väntan innan något mer hände. Jag var för rastlös för att kunna koncentrera mig på något så jag zappade runt mellan tv-kanalerna, kollade på mobilen och försökte vila. Jag kände mig rätt matt av att inte ha ätit eller druckit på så länge också. Tillslut satt jag bara i fåtöljen som fanns på rummet och väntade. Jag kände mig fortfarande lugn, bara ivrig att komma igång.

Vid 13-tiden kom Paolo och ytterligare en kirurg (tror jag det var) som skulle vara med på operationen. Vi gick in till hans rum alla tre och jag blev ritad på och fotad. Jag sa att jag ville ha Motiva implantatet men då sa han att han inte rekommenderade det eftersom jag fött barn, är över 30 och ammat. De har tydligen börjat se att Motiva Ergonomix kan ge häng efter några år, framförallt hos kvinnor som fött barn. Motiva Ergonomix är ett mjukt implantat och för oss som fött barn och inte är 25 längre kan det behövas lite push uppåt. Han sa, för bäst resultat ska du ha Mentor anatomiska. Så då kändes det rätt självklart att gå på hans rekommendation, något jag verkligen inte ångrat i efterhand.

Sen gick det fort, jag gick snabbt på toa en sista gång, sen kom narkosläkaren tillbaka och jag fick ta några tabletter (tror det var Alvedon och kanske något mer, dock inte lugnande för det frågade jag om). Och sen bar det av! Vi promenerade bort till operationssalarna och jag kände bara ”shit nu händer det!”. Det kändes så himla overkligt. Det var en lugn stämning och alla verkade glada.
Jag fick ta på en pappersmössa och gå in i operationssalen, där fanns en brits med två jättelika strålkastare riktade ner på britsen. Jag fick klä av mig och hoppa upp och lägga mig. Jag snicksnackade lite med narkosläkaren och sen sa de bara ”okej vi kan köra”. Sen minns jag bara att det gjorde lite ont i handen där infarten satt, nakosläkaren sa ”sov så gott” och sen minns jag inget mer.

Jag vaknade av att någon sa mitt namn och skakade lite på handen, jag fattade ingenting och allt såg suddigt ut. Jag frös och fick in en slags slang med varmluft under täcket som gjorde att jag värmdes upp snabbt. När jag pratat lite med sköterskorna runt omkring mig blev jag inrullad i mitt rum igen. Jag hade inte så ont men kände mig helt stel över hela bröstet, jag kunde ju röra armarna men det kändes mest som att de låg och vispade vid sidorna. Jag fick blåbärssoppa, vatten och efter en stund en god frukostbricka (fast klockan var närmre 16 vid det laget). Jag stannade kvar på kliniken till cirka 20-tiden, låg mest och dåsade i sängen och lyssnade på ”ambient relaxation” på Spotify som mitt i Oxymed-dimman kändes helt underbart. Innan Paolo gick hem för dagen kom han in till mig för att kolla om jag hade några frågor och sa att operationen gått jättebra.

Jag beställde en Uber hem och råkade få en förare som var extra pratglad och ville dra igång en konversation. Jag var nog rätt fåordig men försökte vara trevlig. Han frågade om han fick sätta på radion som jag sa okej till och tänkte mig typ Lugna Favoriter men det blev världens dunka-dunka som han satt och höjde när han tyckte det var en extra bra låt. Jag pallade inte säga något men lite komiskt var det att sitta halvdrogad, nyopererad och lyssna på ”I’m a Scatman” på högsta volym.

Nu har det gått 1,5 vecka sen operationen och jag känner mig redan ”hemma” i de nya brösten. Första veckan var jag otroligt trött men känner för var dag hur jag återgår till det normala. Jag är så himla glad att jag gjorde operationen och ser fram emot hur det slutliga resultatet kommer bli! Redan nu är brösten så sjukt snygga, jag vill bara stå framför spegeln och titta på dem från olika vinklar. Längtar efter att börja kunna köpa nya snygga bh-ar och bikinis som jag innan inte ens bemödat mig kolla på eftersom jag vetat att de ändå inte passar.

Framförallt är jag så himla nöjd med att jag gick på min magkänsla och valde Akademikliniken, Paolo och Mentor CPG-implantaten!

2019, mars 30 - 11:56
esey88
Bild för esey88
 Offline
Senast sedd: 1 år 1 månad sedan
Brons
Medlem: 2013-08-01 17:10

Tack för din utförliga berättelse! Kan man få se bild tack?

2019, april 9 - 21:28
Elsa.l
Bild för Elsa.l
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 3 dagar sedan
Silver
Medlem: 2018-12-22 11:10

Vilken seriöst skrivet op-berättelse! Jag hade också rejält små bröst innan och kan relatera till de du skriver. Lycka till i fortsättningen!

2019, april 10 - 20:49
Snöflinga123
Bild för Snöflinga123
 Offline
Senast sedd: 13 tim 2 min sedan
Silver
Medlem: 2019-01-31 12:25

esey88 det finns bilder i min profil, försök att bli silvermedlem snart så kan du se dem!

Elsa.I tack, lycka till du med! :)

Annons
Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons