Annons

Bröstförstoring nov 2019 - AB Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - Catbob

Bild för Catbob
Catbob

Kvinna, 27 år, 176cm lång, 75kg, 0 barn.

3/10-19 Konsultation Patrik Höijer Nordiska Klinken.
Blev rekommenderad Motiva round full 400/425 cc.

12/11-19 Bröstförstoring hos Patrik Höijer Nordiska Kliniken, det blev Motiva round full 425 cc

BH storlek innan op: 70C
BH storlek efter op:

Har skrivit min operationsberättelse för de som vill läsa :)

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
tisdag, 12 november, 2019

Äntligen var det dags för min bröstförstoring som jag längtat så länge efter!

Jag hade konsultation hos Patrik på Nordiska Kliniken i början på oktober 2019 & bokade in operation för 12/11, så processen gick väldigt fort vilket passade mig. Tror jag hade haft svårt att komma till skott med operationen om jag inte bestämde mig NU NU NU! Har velat göra det i så många år och nu passade det så bra in i livet så jag slog till.

Konsultationen gick snabbt, var där i max 30 min. Patrik gav snabbt förslag på 400 eller 425cc, runda hög profil. Han sa att det inte skulle bli så stor skillnad förutom att 425 skulle gå ut lite mer på sidan. Väl hemma provade jag med ristestet ett par gånger och tyckte att det verkade stämma överens med vilket resultat jag var efter. Jag fick även med mig 3D-bilderna hem, de finns i min profil.

Bestämde mig ganska snabbt för att nu kör vi operation. Så 12/11 kl 14.30 var det dags! Dagarna innan hade jag förberett mig med att bland annat köpa hem en massa snacks, saft, juice & våtservetter. Samt tvättade lakanen & såg till att jag hade mycket rena kläder dagen innan. Duschade med Descutan på kvällen innan jag gick & la mig.

Gick upp runt 7.45 på operationsdagen och åt frukost, vilket var väldigt skönt att jag hann med då jag är väldigt hungrig när jag vaknar. Drack sen äppeljuice fram till 2h innan operationen.

Åkte in runt 13.15 till kliniken, jag bor i Stockholm så hade inte långt att åka. Var på plats runt 13.50 på kliniken, anmälde mig i receptionen och fick snabbt bli visad till omklädningsrummet. Fick byta till tofflor & morgonrock men behålla mina trosor på. Fick även låsa in mina grejer i ett skåp de förberett till mig.

Väntade ganska länge i omklädningsrummet och började misstänka att det blivit försenat. Till slut kom en sköterska in och berättade att Patrik blir cirka 1h sen. Hämtade då min mobil igen och såg att klockan var 14.34 haha. Lite irriterande men jag har inte så mycket emot att vänta. Så jag satt till kanske 15.15 i omklädningsrummet tills sköterskan kom in igen men förmedicineringen: 2 alvedon, 1 antibiotika & en annan smärtstillande, var nog morfin om jag minns rätt. När sköterskan gick sa hon att sen kommer Patrik och hämtar dig om cirka 30 min-1h.. Just 1h sa hon lite tyst och snabbt så tror hon kanske skämdes lite över att det blev ÄNNU mer försenat. Det är väl något jag kunde bli lite irriterad över att de inte sa tidigare, men som sagt inte hela världen.

Patrik hämtade mig vid ganska exakt kl 16, då var min op drygt 1.5h senarelagd. Han ursäktade sig & så fick jag följa med till rummet vi hade haft konsultationen i. Vi tog bilder och sen frågade han hur jag kände över storleken vi kom överens om på konsultationen. Jag svarade att jag kände mig nöjd med storleken och undrade om han hade någon annan åsikt, men det hade han inte. Vi körde på 425cc i båda brösten. Han mätte & ritade snabbt på hela bröstkorgen, lämnade mig sen i rummet & sa att narkosläkaren kommer och hämtar mig.

Max 1 minut senare kommer Ove, narkosläkaren in. Frågade om jag kände mig nervös osv & förklarade hur det skulle gå till. Det var inga nyheter då det mesta som står på nätet stämmer in med vad han sa! Jag hade aldrig varit sövd tidigare så var ganska nervös över hur det skulle kännas, var inställd på att det skulle vara lite obehadligt.

Ove visade mig sen in till operationssalen där 3 andra sköterskor redan var & förberedde. En Mikael och en Jenny presenterade sig. Jag fick ta av mig tofflorna och lägga mig på britsen med min morgonrock som täcke. Sen gick det med en jäkla fart. Ove tog den ena armen och Mikael tog den andra. Ena stunden sa Mikael att "nu gör jag så här", andra sekunden sa Ove "nu gör jag så här" så jag hann inte reagera så mycket på vad som hände faktiskt. Jag bara hängde med i princip haha.

Fick en infart i högra armen där Ove la in lite sömnmedel, strax efter fick jag en mask för näsa & mun. Sen sa han att nu kommer du börja att känna av det lite grann, "ja det gör jag" svarade jag, kort efter det måste jag ha somnat för efter det minns jag inget. Men det var inte alls så obehagligt som jag trodde att det skulle vara.

Vaknade när de rullade ut mig från operationssalen, två sköterskor pratade med mig och sa att nu har du vaknat till, allt har gått bra & frågade om jag mådde OK, vilket jag gjorde. Sen måste jag ha somnat till nån minut, vaknade sen när jag var bakom mitt draperi.

Kände mig orimligt pigg direkt, lite seg i huvudet men mådde inte illa eller hade speciellt ont. Sköterskorna tyckte att jag såg väldigt pigg ut och frågade om jag ville ha nåt. Lite vatten ville jag ha då jag inte druckit nåt på väldigt många timmar eftersom min operation blev lite försenad. De fixade direkt och frågade då om jag ville ha min telefon eftersom jag verkade vara pigg, så den hämtade de.

Sköterskorna kom in väldigt ofta först 20 minutrarna kanske, de var nog inne och tittade till mig var 5:e minut. Efter ca 20-30 min fick jag in lite fika, en fantastiskt god macka med ost, skinka, gurka & paprika samt lite yoghurt med granola och färska bär. Fick även lite juice och en kopp kaffe. Fick i mig allt på en gång, var otroligt nog inte speciellt hungrig längre men det berodde säkert på allt smärtstillande.

Sen var sköterskorna inne lite titt som tätt, frågade om jag behövde mer smärtstillande men jag tackade nej då jag inte hade speciellt ont. Som en riktigt grov träningsvärk men jag skulle ändå hem och ta mina tabletter för natten så det kändes onödigt, ville inte riskera att få ont i magen eller bli illamående av för mycket smärtstillande. De gick även igenom lite papper med mig, lite om medicinerna, stödbhn, återbesök, sjukskrivning osv. Hade totalt 2 sköterskor inne hos mig som var supergulliga båda två, väldigt glada & lugna. Patrik var även runt en sväng hos alla och frågade hur vi mådde och ifall vi hade några frågor.

Efter ca 1.5h efter att jag vaknat bad jag om att få prova att gå & kissa, då jag hade fått i mig ca 1 liter vätska efter jag vaknade. En sköterska gick med mig till toaletten, hon väntade dock utanför så jag fick vara där inne själv. Det gick bra att kissa även om det inte kom mycket. När jag blev lämnad vid sängen igen sa hon att jag bara kunde säga till om jag ville åka hem då jag verkade så pass pigg. Så jag väntade tills min sambo fanns i receptionen, då bad jag om att få åka hem. Då hade jag varit på uppvaket ganska exakt i 2h. Sköterskan följde mig till omklädningsrummet och hämtade även in min sambo! Bytte om sen var jag fri att gå.

Vi tog en uber hem den kvällen vilket kändes skönt, var hemma på ca 15-20 min. Var hemma runt 18.45 på kvällen. Satt i soffan resten av kvällen tills jag gick och la mig 21.30 ungefär. Tog mina kvällstabletter vid 20.00, och morfinet slog verkligen till. Fick lite dövöra, supersmå pupiller och det kliade lite på kroppen haha. Tog 2 alvedon, 1 Cefadroxil & 2 Targiniq.

Natten gick helt OK, halvsatt upp hela natten. Vaknade några gånger på natten men mest för att jag var torr i halsen. Vid 01.30 gick jag upp och tog 2 Alvedon till då jag hade liiiite smärta, så jag tog det mest i förebyggande syfte. Var väldigt pigg när jag vaknade på natten så hade lite svårt att somna om.

Vaknade idag när min sambo gick upp vid 05.50. Jag var också pigg så jag gick upp strax efter och åt frukost ihop. Är lite ömmare i brösten idag dagen efter, det känns speciellt när man går. Känns knappt nåt när jag halvligger ner förutom om jag råkar spänna bröstmuskeln, då känns det lite grann. Som en träningsvärk. Lite kämpigt att resa sig upp men jag försöker använda benen mycket till att dra mig upp haha. Brösten spänner inte så mycket just nu, det är mest ett tryck över dem. Den enda smärtan som finns kvar när smärtstillande är på topp är lite smärta vid snitten, men knappt märkbart. Det smärtar även lite att skratta :)

Det var min berättelse, hoppas det kommer till nytta för någon, tyckte själv att det var kul att läsa om andras berättelsen innan min op :) mina bröst ser för övrigt ut som ett par strutar i läkBHn än så länge men det var jag beredd på. Har inte vågat ta av BHn än men har kikat en del. Implantaten sitter jäkligt högt som de brukar :)

2019, november 18 - 19:45
Some
Bild för Some
 Offline
Senast sedd: 3 veckor 3 dagar sedan
Silver
Medlem: 2019-10-15 07:21

Våra upplevelser liknar varandras! Hur mår du nu? Dag två på kvällen hade jag värst ont. Blev lite stressad av det. Tabletter hjälpte och gjorde sitt. Tredje dagen kom och gick det onda från helt ok till ”njaaa nu får det allt lugna sig lite”. I dag fjärde dagen är betydligt lugnare. Har inte tagit tabletter och smärtan håller sig i schack av sig självt. Är öm men inte så forcerat som dag två och bitvis dag tre. Lite mer trubbig känsla och kan klä mig utan problem osv. Mest stelt på morgonen efter sömn. Går bra det här men brösten är höga som hundan. Och hårda. Men huden känns inte som den är lika uttänjd längre, lite lugnare med allt. Mådde som sämst kvällen dag två och halva dag tre sammanfattningsvis.

2019, december 1 - 22:08
Strandtin
Bild för Strandtin
 Offline
Senast sedd: 5 månader 1 vecka sedan
Silver
Medlem: 2019-04-28 13:43

Känns nästan som min, fast dag 3 var kämpig. Nu dag 5 känns det ok, tar Alvedon fortfarande men inga starka tabletter. Värst är skavet på huden under rygg/armhålan av läke-bh:n

2020, februari 4 - 19:55
mm118890
Bild för mm118890
 Offline
Senast sedd: 2 månader 2 dagar sedan
Brons
Medlem: 2020-01-12 17:56

Grattis till nya bröst! :)

Annons
Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons