Annons

Bröstförstoring okt 2017 - Bellakliniken - Helsingborg Johan Nordquist - Annahpanna

Bild för Annahpanna
Annahpanna

157cm, 50 kg
Bröstförstoring
Op 30/10 Johan Nordquist, Bellakliniken.
500cc hp bakom bröstmuskeln.
Motiva egenomix.
Strl före op:75A ef op 75F

Skicka järna inbox om jag missat din fråga :)

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
måndag, 30 oktober, 2017

* Här gick det undan när jag väl bestämde mig. Då alla mina graviditeter varit ganska täta har jag aldrig haft en chans att gå ner i vikt. Så när jag gick ner 28 kilo innan sommaren försvann mina bröst helt. Tänkte inte så mkt på det förrns sommaren var över. Så i slutet av augusti bestämde jag mig för att jag skulle fixa mina bröst som hade försvunnit. Har tur som har en snäll släkting som ställde upp med finansiering.
Så i typ 2 veckor satt jag ock googlade på olika kliniker i Sverige. Till slut kom jag fram till att jag ville operera mig på Bellakliniken i Helsingborg.
* Så min första kontakt med kliniken var när jag maila dom för bilder på deras patienter och det var den 31/8-17. Sen så hade jag telefonkontakt med dom den 1/9 och då bokade jag in en konsultations tid som fick bli den 19/10 (fanns tyvärr ingen närmare tid)
* Väl där på förstabesöket fick jag träffa Sara. Fick sitta i ett rum där vi bl.a fyllde i en hälsodeklaration. Sen fick jag ta på mig en BH. Och bh´n fylldes med olika inlägg så jag fick se hur jag ev skulle se ut beroende på vilken storlek jag skulle välja. Jag kom fram till att jag ville ha 500cc.
*Sen fick jag gå in till nästa rum där jag träffade Johan. Han pratade om hans operations teknik osv. Sen fick jag ta av mig och hoppa upp på en brits. Där mätte han måtten på mina bröst. Sen blev jag fotograferad i olika vinklar. Fick klä på mig och då pratade han om vilka inlägg som skulle passa mig bäst.
* 30/10 Operationsdag. Åt min frukost 07.30. Satte mig sen i bilen och åkte till tåget. Sen var jag nere i Helsingborg 13.15. Gick fram och tillbaka för att vänta in min tid som jag hade 14.
* Kl 13.55 gick jag in på kliniken. Blev mottagen i receptionen och fick sen slå mig ner i väntrummet. Fick vänta ganska länge innan en sköterska kom och hämtade mig. Hon tog mig till ett rum som jag fick dela med en annan tjej. Jag fick en morgonrock och världens största tubsockor, hoppade in i duschen och fick tvätta mig med en bakteriedödande tvål, från axlarna och ner. Sen var jag tillbaks på rummet igen. Satt i sängen och väntade....väntade. Tjejen i rummet gjorde detsamma. Hon hade tid en timme innan mig så jag förstod att det skulle ta lång tid innan det var min tur. Jag var hungrig så jag höll på dö. Men det var bara att stå ut. Sen äntligen fick den andra tjejen gå in och jag själv fick lugnande tabletter och lite vatten att svälja ner dom med. Jag kan lova det var det godaste vattnet på länge. Sen så satte sköterskan dropp på mig och jag satt kvar i sängen och tittade på utsikten som var färjorna som åkte fram och tillbaks till Danmark som man kunde se längre bort. Enligt sköterskan hade jag/vi det bästa rummet.
* Klockan tickade på och runt 17.40 kom Johan in och ritade på mig. Sen kom en sjuksköterska och berättade vad som skulle hända att jag skulle bli sövd osv. Jag fick då resa mig och följa med in på operationsrummet där även en narkossköterska fanns. Jag la mig på operationsbordet och blev sövd....somnade på mindre en 1 minut.
*Vaknade upp vid 21 tiden. Då låg jag i min säng med stöd bh och bröstband. Ja jag hade bröst igen. Dom var stora och spände. Kände mig helt groggy, men fick en då i mig en matpaj, lovar att jag åt väldigt sakta då det var längesen jag åt sist. Innan jag somnade om fick jag lite olika smärtstillande tabletter. Vaknade typ 01 av att det var så oskönt att sova på rygg + att brösten spände och var ömma. Så jag halv sov resten av natten och 7.40 kom en sköterska in med frukost och nya piller :D . Ef frukosten låg man och spanade in dom väl paketerade brösten. Dom var större en vad jag trodde dom skulle bli. Frågade sköterskan om dom skulle bli mkt mindre när svullnaden gick ner. Men hon skakade på huvudet och sa att brösten inte kommer bli så mkt mindre när svullnaden går ner.
* Typ runt 9 kom sköterskan in igen och tog av bh´n och bröstbandet. Nu får ni spana in brösten å sen kan ni ta selfies sa sköterskan och log :D Fick sitta och beundra dom nya skapelserna . Typ 30-40 minuter senare kom Dr Johan in och kollade in så allt såg ut som det skulle vara. Sen visade han hur bh´n skulle sitta och hur spänt bröstbandet ska sitta. Han ritade markeringar på bh´n och bröstbandet så man kan kolla varje dag att det sitter där det ska. Sen fick man med sig lite smärtstillande/antibiotika tabletter som man ska ta när man kommer hem. I mitt högra bröst lät det som en pruttkudde när jag rörde mig i vissa vinklar. Men det försvann ef nån dag.Sen var det hemgång och några timmar i bilen....
*Dagarna ef operationen trodde jag att jag skulle ha ondare en vad jag hade. Klart det spände å pirrade i brösten vilket är väldigt obehagligt. Sova var/är en pina, sömnlösa nätter ont i ryggen. Saknade allt "sjukhussängen" som man kunde ställa i olika vinklingar. Så det har fått bli många nätter sittandes och sova i soffan.
*Det som smärtar mest för mig är bygelbh´n som skaver överallt och inte talan om bröstbandet.....andas vad är det. Men men det är bara att stå ut så det blir det bästa resultat som möjligt. Men lovar att det är en frihet att få ta av bh´n varje kväll och ställa sig i duschen, njuter av varje minut innan brösten ska smörjas och tortyrbh´n ska på igen. Har lagt pads jäms med bh´n för att slippa skavsår som jag fick första dagarna innan man fick duscha.
*I dagsläget (snart 2 v ef OP) så känns brösten fina, spänner inte lika mkt. Men pirrar fortfarande när jag ska resa mig upp. Dom är inte lika stenhårda som första veckan. Så ska på återbesök på måndag, hoppas verkligen att jag slipper bh´n och bröstbandet. Men misstänker att jag få ha dom nån vecka till...som dom flesta andra :D

Så lycka till med vad du en ska göra. Ett tips samla inte för mkt fakta, det gör dig bara snurrig och du börjar oroa dig i onödan. Gå på din egna känsla. Själv så googlade jag på olika storlekar och former. Fick en bild hur jag själv ville ha det. Samtidigt som jag letade efter en bra kirurg. När du äntligen har bestämt dig så tala om för kirurgen exakt hur du vill ha det och dina tankar, för kan hända att han annars inte frågar allt som du vill ha svar på efs alla patienter är individuella. Gå på magkänslan den brukar oftast stämma ;) Så igen all lycka till vad du en bestämmer. <3

2017, november 12 - 18:58
J_Nilsson
Bild för J_Nilsson
 Offline
Senast sedd: 2 dagar 3 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-09-13 21:21

Tack för en bra operationsberättelse! Jag ska på konsultation till Johan den 23e november. Har suttit och läst och tittat på mkt bilder de senaste veckorna och det har kanske blivit för mkt för jag har blivit lite skraj. Innan var jag bara rädd för själva narkosen men nu är jag rädd för komplikationer och massa annat. Är du nöjd med storleken och hur gick det på återbesöket?

2017, november 13 - 22:39
Moooooa
Bild för Moooooa
 Offline
Senast sedd: 2 månader 3 veckor sedan
Silver
Medlem: 2017-10-22 22:37

Jag ska också operera mig på bellakliniken nästa tisdag :D jag undrar bara om man bara behöver duscha med den tvålen på kliniken och inte hemma dagen innan också? Läst att många gör det. Och behövde man inte tvätta håret med den?
Tack för en bra operationsberättelse :D

2017, november 29 - 08:40
Nallim81
Bild för Nallim81
 Offline
Senast sedd: 1 månad 6 dagar sedan
Silver
Medlem: 2017-11-21 06:56

Hur har det gått för dig?

Annons
2017, december 9 - 23:26
E94
Bild för E94
 Offline
Senast sedd: 2 månader 2 veckor sedan
Brons
Medlem: 2016-11-28 20:27

Hej! Jag tänkte bara höra ifall du vet om du fick ha med dig en vän eller så under kvällen innan du somnar eller hur funkade det? :)

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

POF-feedback