Annons

Bröstförstoring okt 2017 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - Kristina1995

Bild för Kristina1995
Kristina1995

22år 168cm & ca 70 kg

Konsultation 6/10 hos Patrik Höijer.
Op bröstförstoring 625cc bakom muskeln 26/10

Strl före op: 75A

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
torsdag, 26 oktober, 2017

Så nu har det alltså gått 7 dagar sedan min operation och jag tänkte dela med mig av lite saker som jag gärna hade fått veta innan jag opererade mig.

För att inte göra denna historia allt för lång så går jag inte in på själva rutinerna kring operationen. Jag duschade med descutan, fastade osv som alla andra.

Men iallafall, jag tar mig in till kliniken på operationsdagen. Är där 30 min för tidigt men får komma in och byta om direkt. Jag får en morgonrock och ett par tofflor och resten av kläderna förutom trosorna får åka av.
Jag sitter i deras väntrum i kanske en timme innan Patrik kom in, men innan dess har sköterskorna kommit in flertalet gånger och förklarat läget och talat om att på grund av vissa omständigheter har min op tid förskjutits lite, men det var inte alls länge. Har själv arbetat på en avdelning där patienter opererats varje dag, så jag förstår att saker och ting blir förskjutet, det gjorde mig inte så mycket. Men tillslut kom Patrik in, vi talade om implantat eftersom jag tvekat på 725cc corse profil som vi kom fram till på konsultationen, men rätt snabbt kom vi fram till 625cc hög profil, det kändes jätte bra. Han tog bilder och ritade på mig och sedan gick han och hämtade narkos läkaren. Han gick igenom de olika stegen och hur sövningen och allt omkring skulle gå till. 5 minuter senare låg jag på operationsbordet, det var inte förens då jag blev nervös, men hann knappt grubbla på det innan jag hade somnat.
När de väckte mig ur narkosen så blev jag jätte chockad av den smärtan som jag kände, jag grät och ville bara plocka av mig brösten för att slippa känna den där hemska smärtan. Men jag fick smärtstillande och när den kickat in så kunde jag tänka mer klart, jag kände och klämde på brösten, allt spände och var svullet, ingenting var som jag trodde att de skulle va. Smärtan var 100 ggr värre och brösten va 100 ggr fulare än väntat.

Sköterskan kollade till mig hela tiden och jag kände att ja var i goda händer, efter en stund fick jag en bricka med lite yoghurt och en macka och juice, det var superfint dukat, men jag hade som ingen matlust alls, mina tankar var på nåt helt annat.

Jag fick sedan min telefon och jag hörde av mig till mina nära, efter kanske2-3 timmar efter uppvaket så fick jag lämna, min mamma kom och hämtade mig och jag åkte hem, jag var supertrött den kvällen och somnade nästan direkt när jag kom hem.

Så, nu till lite saker som jag gärna vill tipsa om

-noja inte över operationen, jag kände mig inte nervös förens jag låg på operationsbordet. Om du känner dig nöjd med ditt val av klinik och kirurg så är det ingen idé att oroa dig, du är i trygga händer. om något inte hade känts bra hade jag tittat mig omkring efter andra kliniker.

- du kan inte förvänta dig vilken smärta du kommer känna. När folk har sagt att det är individuellt så är det verkligen så. Jag va så sjukt naiv och trodde att ja skulle ha en lätt match, det fick jag äta upp. De första 1-4 dagarna så var smärtan hemsk, ville grina konstant, kände inte för att göra nåt annat än att sova, hade ingen matlust, jag kände mig som ett vrak. 5e hade det vänt lite, och 6e dagen så kunde jag känna markant att smärtan var påväg att vända, det var även på dag 6 som jag började minska mitt intag av smärtstillande. Idag på 7e dagen så är det nästintill bara bygel bh-n och bröstbandet som stör mig.

-bröstens utseende, Gud va jag har vart förtvivlad över detta. Första dagen va allt så svullet att bröst och bröstkorg flöt ihop, man kunde inte ens ana hur brösten skulle se ut.
Efter detta så blev brösten bara fulare o fulare, bröstvårtorna vart superstora och svullna, brösten fick som ett strutformat utseende, de va vätskefyllda och huden va så spänd att den vart som glansig. Det fanns ingenting som såg fint ut. Har fällt många tårar över detta. Och jag visste redan sen innan att brösten troligtvis skulle va fula och att jag troligtvis skulle känna mig nere för detta. Men de tankarna har jag inte kunnat vifta bort, det har vart jobbigt. Idag på den 7e dagen kan jag se ett utseende på brösten som jag tror kommer att bli jätte fint, svullnaden börjar lägga sig och sakta men säkert sjunker implantaten.

-bygel bh-n och bröstbanden, DOM GÖR ONT, TRO MIG. Har inte så mycket mer att säga än att man får helt enkelt stå ut.

Och så lite tips då. Håll dig smärtstillad om det behövs, jag åt mina mediciner som på schema för att jag inte skulle hinna känna att smärtan va olidlig, att bulla upp med kuddar för armar och rygg har vart hjälpsamt när jag ska sova. Var helst inte ensam de första dagarna, dels för att du kan få mycket hjälp, men också för att du kan ha mycket ledsna tankar, de är skönt att få ha någon vid sig, om så bara för sällskapets skull.
Försök göra dig av med alla "måsten" inför operationen, handling, städning, betala räkningar, tvätta kläder. Se din läkningsprocess som en tid för att ta hand om dig själv. Unna dig gott, sov länge, sträckse din favorit serie.
Försök att inte kolla på brösten de första dagarna, de kommer inte göra dig gott, och är dina bröst fina redan från början? Grattis!! Då kanske smärtan känns mer uthärdlig om du har ett par fina bröst att se på.

Jag har säkert missat en hel del, och det finns säkert 1000 fler användbara tips, men det där är lite som jag gärna hade känt att jag visste redan innan operationen.

Jag är supernöjd med val av klinik och kirurg, jag är än så länge nöjd med val av implantat. Nu längtar jag tills mina bröst är färdiga och tills all smärta är ett minne blott.

Hoppas jag har kunnat hjälpa nån nu med lite lugnande ord inför en operation. Lycka till :)

2017, november 3 - 23:45
Agata
Bild för Agata
 Offline
Senast sedd: 2 veckor 23 tim sedan
Silver
Medlem: 2016-07-16 09:30

Hej. Tack för berättelsen! Det hjälper mig faktiskt med visa detaljer.
Grattis! Det hände verkligen. Jag kommer opererades i januari. Kan inte vänta!!!

2017, november 4 - 21:01
Ror
Bild för Ror
 Offline
Senast sedd: 3 månader 1 vecka sedan
Silver
Medlem: 2017-11-04 20:29

Kommer oxå op mig i januari men jag e lite nervös då har jag extra slag, hjärtklappningar, andningsbesvär samt lågt blodtryck.. de säger att jag ska inte va rädd men:/

2017, november 15 - 02:11
Kristina1995
Bild för Kristina1995
 Offline
Senast sedd: 2 veckor 2 tim sedan
Silver
Medlem: 2017-09-19 11:35

Va roligt att ni har bestämt er för att göra en operation, hoppas ni kommer bli mycket nöjda!

Och gällande nervositet så är de ju såklart som alla andra känslor, något som man inte kan styra över, man känner vad man känner.
Se till att du har valt en klinik där du känner dig väl omhändertagen, som tar tid för dig, svarar på alla dina frågor, för om du känner dig trygg så kommer din nervositet inte vara lika jobbig :)

Annons
2017, november 17 - 22:37
Dalkulla
Bild för Dalkulla
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 1 dag sedan
Silver
Medlem: 2016-11-22 17:36

Ror: jag har oxå extra hjärtslag och lågt blodtryck och Patrik sa att det inte är någon fara och jag litar på det. Jag ska opereras i februari

2017, november 28 - 21:15
BonBon
Bild för BonBon
 Offline
Senast sedd: 4 månader 3 veckor sedan
Silver
Medlem: 2017-11-26 23:38

Tack för att du delar med dig! Kändes som en väldigt ärlig berättelse, hoppas att du blir nöjd med resultatet!!

2018, januari 13 - 00:04
stina6991
Bild för stina6991
 Offline
Senast sedd: 2 månader 4 veckor sedan
Silver
Medlem: 2018-01-08 01:21

Ska boka tid för op hos Patrik snart. Din berättelse gjorde mig verkligen lugn och känner att jag kommer hamna i trygga händer. Underbart att du delar med dig!! Hur känner du idag? Är du nöjd med resultatet ännu? :-)

Annons
2018, januari 31 - 13:24
daniella92
Bild för daniella92
 Offline
Senast sedd: 2 månader 1 vecka sedan
Silver
Medlem: 2018-01-12 16:19

Tack för att du skrev det här inlägget, det hjälpte mig massor inför min operation! :) Opererades i mellan dagarna och det är verkligen som du säger. Dom är inte superfina från början och man blir lite orolig.
Nu 5 veckor efter är jag supernöjd!! Blir nästan arg på mig själv över att jag var så ledsen över hur de såg ut i början!
Tack!

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

POF-feedback