Annons

Bröstförstoring okt 2018 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - gladtjej

Bild för gladtjej
gladtjej

0 barn, 27 år, 162 cm, 68 kg
Aldrig opererats förr, vill göra bröstförstoring
Konsultation 22/9, Patrik Höijer, Nordiska kliniken
Operation 30/10, Patrik Höijer, Nordiska kliniken
360 cc höger bröst och 380 cc vänster bröst
Motiva Ergonomix Demi Bakom muskel
Strl före op: fyller knappt ut en A kupa
Strl efter op: 70 D

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
tisdag, 30 oktober, 2018

Hej alla!
Vill först o främst tacka alla för era operationsberättelser, har läst igenom i stort sett alla o slukat upp så mycket information jag kunnat!

Vart ska jag börja.. ja jag har väl varit missnöjd med mina bröst så länge jag kan minnas, det började nog i högstadiet när jag märkte att alla tjejer i klassen hade fått/började få bröst medan jag själv var helt platt - då började mina tankar om att jag skulle operera mig i framtiden om de inte ändrades!
Nu är jag 27 år och har äntligen tagit steget och opererat mig, efter mycket om och men dock bör jag tillägga!
Har haft pengar till operation flera gånger tidigare men helt enkelt varit för feg för vad folk ska tycka o tänka o att man ska få en ’bimbostämpel’, men nu i äldre dar så har jag känt att vafan det är ju trots allt min kropp och mitt beslut och i slutändan är det ingen annan än jag som ska leva med mig själv o trivas i min kropp! Hade väldigt många tankar efter min konsultation, gör jag rätt, kommer det bli bra, tänk om det blir nån komplikation etc. Jag vill bara säga att alla dessa tankar verkligen är helt normala att ha!
Jag tror nog att de flesta känner sig lite tveksamma o tillochmed halvtaskiga mot sin kropp genom att vilja ändra på den men tänk såhär: det viktigaste är att man trivs i sin kropp o mår bra i den!
Oj nu blev det lite väl långt märkte jag haha men jaja nu ska jag komma till kritan och skriva ner min upplevelse medan den fortfarande är färsk i minnet och hoppas att den kanske kan hjälpa någon som är lika nervös som jag var innan min op!

Dagarna innan började jag med att tvätta alla mjukiskläder som jag tänkt använda efter min op o la de i en ikeapåse på mitt golv i rummet så att jag lätt kan ta upp kläderna vid behov utan att behöva anstränga mig genom att tex ta ut lådor eller hålla på med byrån osv. Fixade även med lite matlådor samt köpte in juice, nötter, russin , vindruvor (lätta saker att äta med andra ord). Köpte också laxeringsmedel då jag läst att de flesta blir förstoppade av alla tabletter, köpte även vaginalkapslar då antibiotikan tydligen ska slå ut bakteriefloran därnere, passade även på att köpa massa bindor då jag ska få min mens 3 dagar efter op (typiskt!!) misstänker att det blir svårt att försöka stoppa upp en tampis efter op haha ;)

Kvällen innan körde jag den berömda descutanduschen - mitt hår kändes inte ett dugg skönt efteråt! Det blir massa inpackningar för min del o får hoppas på ett mirakel, bäddade om till rena sängkläder o satte på mig rena sovkläder.
Hade tid för operation kl 08 morgonen därpå och fick samtal från kliniken dagen innan där de gav lite information om att jag skulle vara där en halvtimme innan dvs 07.30 o tipsade bla om att dricka äppeljuice 2 timmar innan min op.
Gick upp kl 06 på operationsdagen o drack min äpplejuice o tog sista descutanduschen.
Min syster följde med mig till kliniken och vi vart superstressade då vi typiskt nog missade pendeltåget och skulle få vänta 7 min på nästa (kl var då 20 över 7) vi snubbla nästan in till kliniken haha o receptionisten såg lite förvånad ut när vi kom in helt flåsandes o lagom svettiga!
Nåväl hon visade in oss till omklädningsrummet och visade mig mitt skåp och gav mig lite piller med vatten som jag fick dricka upp och sa att narkosläkaren Ove strax skulle komma och att jag skulle byta om till morgonrock, tofflor och hårnät men behålla trosorna på.
Jag var sååå nevös och kunde inte sluta gå fram och tillbaka i det lilla rummet o gick nog på toa minst 10 ggr innan Ove tittade in. Kl var då ca 08.10, Ove är verkligen en klippa och lyckades lugna ner mina nerver o ingav ett sådant föroende, den karln vet verkligen vad han ska säga för att få en lugn, 10 poäng till Ove! Han gick sedan ut och sa att Patrik strax skulle komma in o att vi sen skulle ses igen inne i operationssalen.
Patrik kom in ca 08.30 och tog med mig till sitt kontor där han började med att fotografera mig från sidan, framifrån och snett framifrån, ja typ från alla vinklar kändes det som! Sen började han mäta o rita på mig och när vi var klara kramade jag min syster o sa hejdå och hon gick ut och fick vänta in mig i receptionen medans jag och Patrik gick in till operationssalen, där inne var Ove redan på plats och 2 andra sjuksköterskor som presenterade sig Med ett leende. Jag fick ta av mig tofflorna och lägga mig på britsen med rocken som täcke ovanpå mig medans Ove pratade på och stack mig lite i armen, den andra sjuksköterskan tog min andra arm och började kolla pulsen och sen sa Ove att nu börjar jag lägga i lite sömnmedel i kanylen som du har i armen , sen såg jag Patrik vid sidan av mig som log lite och sa att allt skulle gå bra, sen kom Ove med med en mask och sa att jag skulle andas in o få sova lite. Det enda jag minns sen är att en sjuksköterska petar lite på mig och säger hallå tjejen dags o vakna allt har gått bra! Det kändes som att det typ hade gått en sekund från att jag såg masken ovanför ansiktet haha. Minns att jag kollade ner och blev alldeles överlycklig, jag hade fått bröst!! Tjohoo.
Sen kom en annan sjuksköterska och kollade läget, pratade lite med mig, hur jag mådde och hur det kändes, om jag hade tänkt på det här med operation länge osv, hon va jätte trevlig och pratglad! Sen frågade hon om jag ville ha min mobil o om jag hade nån allergi o va hungrig och ville ha lite fika, vilket jag såklart tackade ja till, magen min hade börjat kurra redan innan operationen haha! Hon kom in med min mobil o den finaste frukostbrickan jag sett typ, en vas med tre röda rosor, yoghurt o müsli, en ost o skinkfralla med gurka på, kaffe, juice o kexchoklad plus någon annan liten choklad, Mums! Jag åt upp alltihopa, så lagom hungrig var jag minsann. Nör jag var klar med fikat kom hon in igen och tog med sig brickan och jag fick prova att gå på toa, inga konstigheter det gick så bra så, lite öm men allt som allt gick det bra.
Minns att jag låg där o slumra till o vakna lite då o då. Jag fick inget eget rum utan det är ett öppet ’landskap’ med typ 6-7 sängar, när jag kom in var jag helt själv så jag misstänker att jag var dagens första operation. Ca en timme efter att jag legat där kom de in med en annan tjej som de la bredvid mig fast de drog för skynket så jag såg inte så mycket, dock hörde jag att hon stönade ganska rejält o grät en del, stackarn måste ha haft väldigt ont misstänker jag! Till skillnad från mig som ändå mådde hyfsat Ok, såklart att det ömmade lite men jag hade föreställt mig betydligt mer smärta.
Sen såg jag Ove som gick förbi och när han såg mig stannade han till o frågade hur jag mådde, jag svarade att allt var fint och mycket bättre nu när jag fått i mig nåt att äta också, han log o sa att Lite mat i magen alltid är bra efter en op och att det inte hade varit några konstigheter o att allt hade gått superbra, log o gick sedan vidare. Efter typ 20 min gick även Patrik förbi o kikade till mig en snabbis och frågade hur det kändes o jag sa återigen att allt va fint o tackade så mycket, han log o sa att detta kommer bli bra ska du se o gick vidare till tjejen bredvid som hade börjat gråta igen, jag slumrade till igen. Allteftersom tiden gick började sängarna fyllas på med tjejer som rullades in. Sjuksköterskan kom och tittade till mig lite då o då och vi bokade in en tid för återbesök 10 dagar efter och hon sa att jag strax skulle få lämna då jag verkade må bra, vilket jag också gjorde! När klockan blev 13.00 fick jag gå ut till min syster som hade fått vänta ett bra tag. Vi tackade för oss och gick ner till min svåger som väntade på oss med bilen, det var svårt att sätta sig i sätet men med lite hjälp gick det toppen! Väl hemma började jag med alla tabletter som jag blivit instruerad att göra, man blir lite dåsig av de och jag låg o slumra från o till i stort sett hela kvällen. Vaknade 5 på morgonen av smärtan och tog morfin mot det o somna om, ont som fan att resa sig upp!
Dag 2 Hade jag verkligen inte förväntat mig att jag skulle känna mig så frustrerad som jag gjorde över att inte kunna göra så ’självklara’ saker själv! Som tex att spola efter mig på toaletten, det drar som tusan i bröstet o gör ont. Tur att jag har syrran som har hjälpt mig. Eller bara den simpla saken att ta sig upp ur sängen! Nåväl. Vill man vara fin får man lida pin. Just nu ser brösten förjävliga ut rent ut sagt haha! De ligger uppe vid hakan känns det som men jag får snällt vänta ut det och vet ju att de ska lägga sig såsmåningom.
Nu är jag inne på dag 3 och har varit ute o promenerat lite i min egna takt, brösten svullnar upp något rejält efter mina långsamma promenader men det är inte lika spänt som första dagen och jag vill nästan påstå att de mjuknat till en aning.

Det vart ett väldigt långt inlägg ser jag nu haha så jag får väl säga Tack till er som orkat läsa och hoppas att det har varit till någon hjälp!
Till alla er som snart ska opereras önskar jag ett stort lycka till och Tänk positivt! Det blir bättre med tiden även fast det kanske känns lite pyton i början. :)
Kram!

2018, november 2 - 07:28
Pipilotti
Bild för Pipilotti
 Offline
Senast sedd: 6 tim 6 min sedan
Silver
Medlem: 2018-08-13 08:09

Tack för din härliga och positiva operationsberättelse, den kommer hjälpa mig när det väl är dags för mig! :)
En fråga, skulle det vara okej om jag skrev till dig privat? Är super nervös inför min op och blev så lugn av det du skrivit, behöver någon positiv person att bolla frågor med och få lite pepp-talk av. :))

2018, november 2 - 11:28
gladtjej
Bild för gladtjej
 Offline
Senast sedd: 1 månad 2 veckor sedan
Silver
Medlem: 2018-09-06 14:58

Hej Pippilotti!
Åh va kul att höra, glad jag blir över att du tyckte om min operationsberättelse! Absolut, självklart går det bra att du skriver till mig privat :)

2018, november 3 - 20:06
3barnsmamman
Bild för 3barnsmamman
 Offline
Senast sedd: 5 månader 1 vecka sedan
Silver
Medlem: 2018-10-21 11:04

Tack för en superbra operationsberättelse! Känner mig betydligt lugnare nu inför kommande op :D

Annons
2018, november 5 - 10:54
gladtjej
Bild för gladtjej
 Offline
Senast sedd: 1 månad 2 veckor sedan
Silver
Medlem: 2018-09-06 14:58

Åh tack, va Kul att du tyckte om min op berättelse! O stort lycka till när det väl är dags för dig :)

2018, november 5 - 23:53
Totax
Bild för Totax
 Offline
Senast sedd: 7 månader 3 veckor sedan
Silver
Medlem: 2018-10-26 12:21

Så härligt att läsa om din upplevelse. Opererade mig själv hos Patrik 25/10 och är SÅ spänd och förväntansfull över att se resultatet. Så proffsig och bra klinik. Är så lycklig att jag valde att operera mig just där.

2018, november 6 - 12:49
gladtjej
Bild för gladtjej
 Offline
Senast sedd: 1 månad 2 veckor sedan
Silver
Medlem: 2018-09-06 14:58

Tack, kul att du tyckte om den!
Va spännande, du ligger bara 5 dagar före mig i läkningen då! Ja jag kan inget annat än instämma, jag har inget att klaga på än så länge o är också supernöjd med mitt val av klinik samt kirurg! :)

Annons
2018, november 13 - 21:32
Madz
Bild för Madz
 Offline
Senast sedd: 7 månader 2 veckor sedan
Silver
Medlem: 2018-11-04 14:05

Åh, känns bra att läsa det här. Ska också opa mig hos Patrik i januari och är SÅ nervös! Tack för att du delade med dig :)

2018, november 14 - 21:41
Peach18
Bild för Peach18
 Offline
Senast sedd: 1 månad 4 dagar sedan
Silver
Medlem: 2018-10-29 22:46

Tack för att du delade med dig av din berättelse!
Nu känner jag mig ännu mer trygg med mitt val av klinik och kirurg. 18/12 är det min tur. :)

2018, november 15 - 20:24
Marie85
Bild för Marie85
 Offline
Senast sedd: 7 månader 1 vecka sedan
Silver
Medlem: 2018-11-13 21:05

Tack för att du delade med dej av din erfarenhet! Jag ska på konsultation 5/12 och längta dit!

Annons
2018, november 15 - 22:36
Elisaa
Bild för Elisaa
 Offline
Senast sedd: 1 månad 3 veckor sedan
Silver
Medlem: 2018-11-13 00:02

Tack för du delar med dig :) längtar nu tills det är dax för mig med.:)

2018, november 19 - 22:58
gladtjej
Bild för gladtjej
 Offline
Senast sedd: 1 månad 2 veckor sedan
Silver
Medlem: 2018-09-06 14:58

Härligt tjejer, kul att höra!
Nu är jag inne på min tredje vecka o är pigg som en lärka, tiden har gått så otroligt fort - känns som att det var några dagar sen bara jag opade mig haha!
Det kommer gå superbra för er med, både Patrik o övrig personal är grym! Kram på er o lycka till :D

2019, januari 21 - 15:40
boniitah_
Bild för boniitah_
 Offline
Senast sedd: 6 månader 3 veckor sedan
Brons
Medlem: 2019-01-21 14:37

Tack för att du delade med dig av din operationsberättelse och din upplevelse. Ska skriva ner tipsen det där med att köpa vaginalkapslar för att återställa balansen när man äter antibiotika och att tvätta iordning en massa mjukiskläder och ha redo efter operationen. Skönt att du ändå inte led av så jätte mycket värk som man hör att vissa andra gjort. Vilka implantat valde du och hur känns/ser brösten ut idag? Nöjd?

Annons
Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons