Annons

Bröstförstoring okt 2018 - Proforma Clinic - Stockholm Örjan Gribbe - Ok-Lee

Bild för Ok-Lee
Ok-Lee

Bröstförstoring
Op 16/10-2018 Proforma Örjan Gribbe
Stl före op: 70B (var det jag köpte i alla fall)
Stl efter op: 60G (!!! ser ut som C-kupa, tycker jag)

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
tisdag, 16 oktober, 2018

Nu är jag hemma efter att ha gjort min bröstförstoring igår. Plöjde en massa operationsberättelser innan min operation så jag känner att jag är skyldig att skriva en egen nu. Om det är till någon tröst för andra som är lika nervösa som jag var innan så kan jag ju säga att för min del var det en ganska händelselös och småtrevlig tillställning. Känner nästan att jag måste skriva medan jag har den i färskt minne för jag tror att jag kommer glömma mycket snart.

Jag duschade med Descutan kvällen innan och på morgonen. Sov inte en blund den natten men det var nog delvis för att jag hinkade så mycket kaffe dagen innan. Så fort jag kom till kliniken fick jag ett eget rum med säng och TV, ettan mitt emot toaletterna. Fick byta om till morgonrock och tofflor. Receptionisten gav mig papper om kapselförsäkringen som gäller i 5 år och sa att det skulle komma in en sköterska och ge mig tabletter, sedan skulle Örjan komma och rita på mig. Jag gick på toa och tog ut mina linser för jag har hört/läst att man inte ska ha dem i under operationen. Så jag var halvblind när nästa person kom in men jag såg i alla fall att det inte var någon sköterska. Kände igen den snälla, lugnande rösten som Örjans. Det gick så fort, jag minns att han var lugn och glad, jag var nervös och hade svårt att bara stå still med händerna nere, han sa att det här skulle bli jättebra, det skulle bli jättefint på mig, sedan försvann han. Det kom in en sköterska och satte något på min hand, infart kanske det heter. Fortfarande inga tabletter, jag längtade verkligen efter lugnande. Sedan kom en annan sköterska in, gick igenom hälsobladet jag fyllt i per sms och dubbelkollade att jag fastat. Äntligen en mugg med tabletter som jag svepte i mig med en klunk vatten.

Sedan tror jag att jag fick gå ut och lägga mig i operationssalen, där ytterligare en sköterska dubbelkollade att implantaten var rätt. Jag blev nedbäddad med kuddar och täcke och den andra sköterskan mixtrade med mina ena arm. Jag är inte rädd för nålar men jag försöker låta bli att titta och tänka på vad de gör när de håller på med sådant. Sedan fick jag en förvarning om att något kunde kännas och det gjorde det, minns att jag liksom spjärnade lite med ena foten och andades in i en syrmask så djupt jag bara kunde och tänkte att jag vill somna NU. Och så somnade jag. Vaknade på ett uppvak och det första jag noterade var att jag hade på mig en svart BH. Efter alla bilder jag tittat på associerar jag vita BH:ar med Proforma och svarta med Nordiska kliniken, som jag också funderade mycket på, så jag blev lite förvirrad. Kände att jag gjort något, jag var öm under brösten men kände inte det där trycket som jag hört mycket om och kan inte säga att jag hade ont. Var pigg och ville prata med någon. Tjejen bredvid mig var inte att tänka på, hon vred och jämrade sig och bad om hjälp och det tjöt ibland så sköterskan var tillbaka hos henne flera gånger.

Jag rullades in på mitt rum och hoppade tillbaka i min förra säng själv. Sköterskan visade hur jag skulle göra bröstgymnastik genom att föra händerna ut åt sidorna och upp över huvudet och sedan - när jag var uppe och gick - knäppa händerna bakom ryggen och skjuta fram axlarna. Fick smörgås och dricka och sköterskorna kom och tittade till mig då och då. En av dem följde med mig till toaletten för att se om jag klarade det själv och det gick hur bra som helst så hon sa att nu fick jag upp och gå själv när jag ville. Jag halvslumrade, messade och pratade lite i mobilen, kollade på TV och åt middag. Såg något program om hemlösa och sjuka hundar och tyckte synd om dem men själv hade jag det verkligen hur bra som helst. Örjan kom förbi och sa att operationen gått strålande. Jag hade inte vågat titta på mina bröst tidigare trots att jag var så nyfiken att jag höll på att dö, kände bara med handen att jag fått en ny klyfta, men Örjan drog i BH:n och kikade in så efter att han gått sprang jag ut i det stora badrummet, drog fram en pall (så får man kanske inte göra), drog loss BH:n och kollade. Inga blåmärken, det enda som var annorlunda var att brösten såg större ut och hade den där höga, nybakade formen som jag sett på bild här på forumet. Så fort BH:n var på igen såg de små ut igen. Jag var ändå trött och somnade tidigt, vaknade bara av att en nattskötare kom in och gav mig tabletter då och då.

På morgonen fick man gå ut och ta frukost själv på en frukostvagn. Nattskötaren gav mig sista dosen tabletter och en tejprulle att ta med hem. En sköterska kom in och sa till mig att jag skulle ha BH:n på mig dygnet runt i en vecka, därefter bara på natten och sedan skulle jag på återbesök och prata BH då samt att jag fått elektroniskt recept och kunde hämta ut min medicin på apoteket mitt emot (eller vilket apotek som helst). Jag bokade återbesök i receptionen, fick en tid om prick två veckor och ett intyg för att frysa mitt träningskort samt en ärrsalva som ingick i priset. Jag bor så nära kliniken så efter det promenerade jag bara hem... Ska springa ned och hämta ut medicin på apoteket nu, för det glömde jag.

I alla fall, allt har gått jättebra hittills och jag är så glad att jag äntligen fått det gjort. Även om jag skulle klarat att gå hem direkt uppskattade jag verkligen att få sova över, allt kändes så lugnt och tryggt och man blev verkligen väl omhändertagen. Tack till Proforma och Örjan!

2018, oktober 17 - 11:46
Mamsterbabe
Bild för Mamsterbabe
 Offline
Senast sedd: 4 månader 2 veckor sedan
Brons
Medlem: 2018-09-21 18:01

Vad härligt att läsa om din erfarenhet, ska på konsultation till Örjan på fredag ! Är så pirrig!!

2018, oktober 17 - 11:56
Ok-Lee
Bild för Ok-Lee
 Offline
Senast sedd: 4 dagar 13 tim sedan
Silver
Medlem: 2018-08-22 19:31

Lycka till och bara fråga om du undrar något! ☺

2018, oktober 20 - 09:07
sandrap
Bild för sandrap
 Offline
Senast sedd: 4 månader 3 veckor sedan
Silver
Medlem: 2018-10-14 22:01

Har de bytt till svara bh:ar nu? Är det som ett fäste i mitten där man kan öppna?
Fick du en fast operationstid när du ringde en vecka innan?
När jag opererades våren 2015 fick man inte det utan veta att man skulle vara där från morgonen men sen var det inte min tur förrän på eftermiddagen så hoppas det ändrats :)

Annons
2018, oktober 20 - 10:55
Ok-Lee
Bild för Ok-Lee
 Offline
Senast sedd: 4 dagar 13 tim sedan
Silver
Medlem: 2018-08-22 19:31

Ja, man kan öppna BH:n i mitten med hyskor. När jag ringde sa receptionisten att jag skulle vara där 7.45 men sedan ringde de och ändrade till kl. 11. Fick vänta på rummet en eller ett par timmar, tror jag.

2018, oktober 20 - 13:35
sandrap
Bild för sandrap
 Offline
Senast sedd: 4 månader 3 veckor sedan
Silver
Medlem: 2018-10-14 22:01

Okej! Tack för svar. Då har dom nog ändrat sedan jag opererades :) Då var det typ kardborre i mitten.

2018, november 21 - 11:25
Ninannn
Bild för Ninannn
 Offline
Senast sedd: 5 dagar 1 tim sedan
Brons
Medlem: 2018-10-16 08:47

Hej!
Jag ska göra en bröstförstoring hos Örjan den 6 december. Var på konsultation för ett par dagar sedan och testade inplantat
Vi kom fram till 500 cc på bägge brösten vilket jag tycker känns väldigt stort. Är 158 och väger 64 kg ( styrketränar och är därför ganska kurvig med rumpa och bredare rygg och bröstkorg )
Jag sa till honom att jag ville ha stora bröst men att det får absolut inte vara det första folk tänker mär dom ser mig hehe
Vad tror ni? Förstår han vad jag är ute efter eller ger han mig bara ett par inplantat som han ”tror” att jag kommer bli nöjd med. Hur noga är han?
Tacksam för svar :)

Annons
2018, november 21 - 18:19
Ok-Lee
Bild för Ok-Lee
 Offline
Senast sedd: 4 dagar 13 tim sedan
Silver
Medlem: 2018-08-22 19:31

Hej!
Hm, bra fråga. Jag gissar att han opererat så många bröst nu att han vet hur en storlek kommer se ut på dig men att det kan vara svårare att veta vad folk menar med "stort, men inte för stort". Det kan ju vara allt mellan himmel och jord. Du kanske kan maila bilder till honom om du är osäker på om han förstod vad du menade? Och tänk på att sillisar som ser stora ut när man är naken kan se ganska små och nätta ut under kläder, om man vill att det ska stort ut när man är påklädd tror jag att man måste ta i ordentligt. Lycka till!

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons

Welcome!

It looks like you're using an ad blocker. That's okay. Who doesn't?

But without advertising-income, we can't keep making this site awesome.

I understand, I have disabled my ad blocker. Let me in!